Absolut написа:
От само себе си възниква въпроса: #Кой ликвидира и разпродаде ДОСО и защо!?
Ако визираш "Доброволна Организация за съдействие на Отбраната" не е добре да има паравоенни организации защото мвр и данс се притесняват от тях все пак лесно могат да се превърнат във една голяма организация силово налагаща идеи с определена цел. Тези дни ако не ме лъже паметта МО-министъра Запрянов спомена че поради несъгласие от страна на МВР и други няма да се мисли за военна подготовка на граждани което е разбираемо от гледна точка на това че АКО има повече подготвени хора с военно обучение ще има повече инциденти и ще са по трудни за овладяване от силите на МВР защото са подготвени за по сериозни действия. Отделно от това ще има подготвени граждани за въоръжен конфликт които може някой лесно да организира срещу държавата с някаква користна цел.
Това е мое мнение от наблюдения и споделени съображения и предположения от колеги в различни служби.
Сещам се за косаджиите дето като ходя за нова цев ме гледат лошо защото ме виждат като потенциален проблем евентуално. Ти за нас си опасен въоръжен човек.