JDredd написа:
Не, просто съм си старомоден и гледам в темите да пиша по тях, а не навсякъде за всичко, какъвто е последния устойчив моден тренд.
Към Пацо: Пацо, отдавна съм спрял да гледам "ревюта" на оръжия в ютюб. Предпочитам рекламите на козметични продукти за жени по телевизията: в тях показват хубави жени и директно си пише "реклама".
Колкото до Джаник: наскоро стрелях конкретно с един - не се и постарах да науча модела, а камо ли да го запомня - нямах идея, че имат различни. Определено бих предпочел пластмасово ЧЗ отколкото Джаник. Но Шейха ме изненада с твърдението, че притежавали качеството надеждност и рекох да попитам от къде черпи информация, защото в моя изключително скромен опит понятията турско оръжие и надеждност взаимно се изключват. Единственото надеждно турско оръжие е Стожер-а на Цонко Цонев, ама той е един единствен в света и се притежава от Цонко Цонев. Втори няма.
Та така... Ако има някой нещо за Джаник да каже - моля да заповяда.
Тъй като професионално съм имал връзки с тази фирма, съм ходил в завода в Самсун два пъти.
В сравнение с този завод заводът на "Глок" е в 1980-та година, "Арсенал" - в 1930-та. Бил съм и в двата. "Джаник" е в 2170-та година.
Безсмислено е да се разказва какво е там, никой не вярва /включително и аз преди посещението/, то трябва да се види.
Фирмата има и завод в САЩ, и пистолетите им там са позиционирани много добре на пазара.
Изпитал съм SFT по процедура и методика, близка до съветската, с темпериране, кал и пясък, различни патрони-работи надеждно.
В 2024-та мантрата за ниското качество на турското оръжие е толкова куха, колкото и тази за високото качество на "Арсенал".
Занимавал съм се и с картечниците им М2 и смея да твърдя, че са най-добрите като производство в света.