logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Дата и час: 23 Май 2025, 01:22

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 28 Мар 2025, 17:40       Заглавие:  Re: пистолети Canik - мнения и впечатления.

Снайперист
Снайперист
Аватар

По случай 10-годишния юбилей ли повдигнахте темата или изтървам нещо? :D

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Сподели темата във Facebook

Непрочетено мнение Публикувано на: 28 Мар 2025, 19:08       Заглавие:  Re: пистолети Canik - мнения и впечатления.

Автоматчик
Автоматчик

Глок се сглобява от турски жени от тези със забрадките от най-бедните емигранти отишли в Австрия. Във фабриките на Canik работят млади модерни мъже, а не бедни емигрантки. Отзивите за новите модели METE SFT са доста добри. Но аз никога няма да си купя клонинг на Глок независимо дали се казва Валтер PDP, CZ P10 или Canik METE SFT. И не защото тези пистолети не са добри, а защото ми харесва спартанския дух на оригиналния Глок. :armed:

Ето две ревюта на METE SFT

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 29 Мар 2025, 08:13       Заглавие:  Re: пистолети Canik - мнения и впечатления.

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

BG56480 написа:
другият ти вариант е да си вземеш направо един "KMR" и те чакат на стълбичката вече с медал.....

Пробвах..не става :confused:
Варианта беше да си го открадна от масичката преди награждаването.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 29 Мар 2025, 08:39       Заглавие:  Re: пистолети Canik - мнения и впечатления.

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

BornToDrink написа:
По случай 10-годишния юбилей ли повдигнахте темата или изтървам нещо?
Не, просто съм си старомоден и гледам в темите да пиша по тях, а не навсякъде за всичко, какъвто е последния устойчив моден тренд.

Към Пацо: Пацо, отдавна съм спрял да гледам "ревюта" на оръжия в ютюб. Предпочитам рекламите на козметични продукти за жени по телевизията: в тях показват хубави жени и директно си пише "реклама".

Колкото до Джаник: наскоро стрелях конкретно с един - не се и постарах да науча модела, а камо ли да го запомня - нямах идея, че имат различни. Определено бих предпочел пластмасово ЧЗ отколкото Джаник. Но Шейха ме изненада с твърдението, че притежавали качеството надеждност и рекох да попитам от къде черпи информация, защото в моя изключително скромен опит понятията турско оръжие и надеждност взаимно се изключват. Единственото надеждно турско оръжие е Стожер-а на Цонко Цонев, ама той е един единствен в света и се притежава от Цонко Цонев. Втори няма.

Та така... Ако има някой нещо за Джаник да каже - моля да заповяда.

Ивайло Узунов
КДС "Саргон"

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 29 Мар 2025, 14:40       Заглавие:  Re: пистолети Canik - мнения и впечатления.

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

JDredd написа:
Не, просто съм си старомоден и гледам в темите да пиша по тях, а не навсякъде за всичко, какъвто е последния устойчив моден тренд.

Към Пацо: Пацо, отдавна съм спрял да гледам "ревюта" на оръжия в ютюб. Предпочитам рекламите на козметични продукти за жени по телевизията: в тях показват хубави жени и директно си пише "реклама".

Колкото до Джаник: наскоро стрелях конкретно с един - не се и постарах да науча модела, а камо ли да го запомня - нямах идея, че имат различни. Определено бих предпочел пластмасово ЧЗ отколкото Джаник. Но Шейха ме изненада с твърдението, че притежавали качеството надеждност и рекох да попитам от къде черпи информация, защото в моя изключително скромен опит понятията турско оръжие и надеждност взаимно се изключват. Единственото надеждно турско оръжие е Стожер-а на Цонко Цонев, ама той е един единствен в света и се притежава от Цонко Цонев. Втори няма.

Та така... Ако има някой нещо за Джаник да каже - моля да заповяда.

Тъй като професионално съм имал връзки с тази фирма, съм ходил в завода в Самсун два пъти.
В сравнение с този завод заводът на "Глок" е в 1980-та година, "Арсенал" - в 1930-та. Бил съм и в двата. "Джаник" е в 2170-та година.
Безсмислено е да се разказва какво е там, никой не вярва /включително и аз преди посещението/, то трябва да се види.
Фирмата има и завод в САЩ, и пистолетите им там са позиционирани много добре на пазара.
Изпитал съм SFT по процедура и методика, близка до съветската, с темпериране, кал и пясък, различни патрони-работи надеждно.
В 2024-та мантрата за ниското качество на турското оръжие е толкова куха, колкото и тази за високото качество на "Арсенал".
Занимавал съм се и с картечниците им М2 и смея да твърдя, че са най-добрите като производство в света.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 29 Мар 2025, 15:00       Заглавие:  Re: пистолети Canik - мнения и впечатления.

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Blade ` написа:
И не защото тези пистолети не са добри, а защото ми харесва спартанския дух на оригиналния Глок.

Купил съм си Г 17, а не Canic, поради една единствена причина - надценката на последния при българските търговци е 300%. Тук да не се купува вече е въпрос на принцип.
А иначе вероятно и на двата пистолета заводската цена е стотина долара.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 29 Мар 2025, 19:11       Заглавие:  Re: пистолети Canik - мнения и впечатления.

Ветеран
Ветеран
Аватар

Blade ` написа:
Глок се сглобява от турски жени от тези със забрадките от най-бедните емигранти отишли в Австрия...

То пък сглобяването, а и разглобяването на Глок е една философия - леле-мале!

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 30 Мар 2025, 02:24       Заглавие:  Re: пистолети Canik - мнения и впечатления.

Ветеран
Ветеран

JDredd написа:
в моя изключително скромен опит понятията турско оръжие и надеждност взаимно се изключват.

Ми аз имам гладко турско и е безпроблемно.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 31 Мар 2025, 09:15       Заглавие:  Re: пистолети Canik - мнения и впечатления.

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

Парче от Canik изхвърча обратно към лицето на турски полицай. Темата беше доста дискутирана тогава, другото инфо не го намирам (явно е изтрито/ свалено):

Източник: https://www.reddit.com/r/gun/comments/1 ... _happened/

Относно надеждността, елементарно: Като изкара един пищов 100К+ изстрела безпроблемно като служебен на стрелбище, става! Ген.5 17-те на Лозен примерно, ги минаха отдавна.

Като стрелкови показатели, още по-елеметарно: Пускаш си няколко наложени стандарта за КНО, и обективно сравняваш попаденията и показателите от ТАЙМЕРА с другите налични/ тествани образци КНО.

За останалото се нареждам плътно до Дред: Определено бих предпочел да гледам реклами на козметика & хубави жени, вместо да слушам приказки под шипковия храст.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 31 Мар 2025, 23:43       Заглавие:  Re: пистолети Canik - мнения и впечатления.

Автоматчик
Автоматчик

Според мен истината ще се разбере, когато 4 - 5 пистолета METE SFT отидат на Металхим на стрелбището. Защото в Металхим се стреля само с качествени патрони на фиочи, а не с боклуци и ментета като на някои други стрелбища. И ако METE SFT навъртят над 50 000 фиочита без да се счупи нещо по тях и без да започнат да засичат значи са си супер нищовите.

Относно турското оръжие имал съм няколко турски оръжия. При едно от тях след разглобяването като видях каква недоклатена работа е вътре по детайлите. Такива яки псувни съм теглил на "майстора" дето го е правил, че и най-върлия гей ще му дойде в повече от ебането, което му пожелах на "майстора". PDT_Armataz_01_22

Обаче съм виждал две турски пушки гладкоцевни такова качество във всеки детайл, че мога само да кажа ЕВАЛА! От собствениците им знам, че пердашат яко с магнум патрони и пушките са супер. Така че от турско до турско има море разлика.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 01 Апр 2025, 13:55       Заглавие:  Re: пистолети Canik - мнения и впечатления.

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Пистолетът Canic се счупил, за сметка на това счупен Глок по време на стрелба историята не познава! Вие чували ли сте за такова нещо?
П.С. Глок 17 на Лозен беше на 100 000 изстрела преди десет години, сега е на 3 000 000. Този на Герена е на 5 000 000.
Пет европейски фабрики за патрони работят за Глок-овете по стрелбищата в България.
Встрани от байки-балалайки, има проведени изпитания от министерствата на отбраната на някои пистолети, включително и на Г 17.
Протоколът от българското МО съм пускал тук.
Зумери, таймери, звънчета, чанове и камбанки в тези методики и процедури не влизат, пък и няма за какво.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 01 Апр 2025, 20:31       Заглавие:  Re: пистолети Canik - мнения и впечатления.

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

Личният ми Глок 17 Ген.4 за 10 години навъртя между 40 и 50К изстрела. Ген.5 17-те също определено са ги барнали. Със служебните на Лозен стрелям/ бачкам всеки уикенд за последните 3 години (имам доволно преки лични наблюдения), а настрелът им (100К+) е по инфо от инструкторите горе.

Глок също се чупи, да, но за случай с изхвърчал назад детайл, забил се в окото на стрелеца, досега нито съм чувал, нито съм чел. А и въпросният разпарчетосал се така катастрофално Canik никой не казва на какъв настрел е бил.

Таймерчета, звънчета и пр., тези неща пък ти дават ОБЕКТИВНА обратна информация за нивото на базовата ти техника. В стойка “пикаеща крава”, с измислен хват, неправилна работа със спусъка и пр. е вече абсолютно невъзможно дори да доближиш ТОП нивата на американците.

А още по-лошото е, че с това бясно вдигане на левъла отвъд Голямата вода за последните 2-3 години, стрелците, които дотогава не са държали едни минимум 80-85% от левъла на най-големите имена в стрелянето, вече тотално изпаднаха от борда, респ. вероятността тепърва да им се получат нещата е от никаква до изключително малко вероятна.

Та, нов образец пищов, без ОБЕКТИВНО да се тества на терен и като стрелкови показатели, само си приказваме.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 01 Апр 2025, 20:50       Заглавие:  Re: пистолети Canik - мнения и впечатления.

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Преди десетина години ми се счупи Глок 17 Г3 по време на стрелба.
Това е темата, в която тогава споделих “постижението” си - http://thegunman-bg.com/forum/viewtopic ... BE&start=0
Покрай дискусията бяха споменати и други примери.
Относно Canik - на стрелбището 360 (Пловдив) има няколко модела. Пробвал съм някои, един ми пасна, особено спусъка, друг/и не толкова. Като цяло обаче останах с положително мнение.
Но все пак с оръжията всичко е много субективно.
Относно брой изстрели, надеждност, счупени пистолети (ако има), сменени части и т.н. нямам представа. Предполагам, че вече доста впечатления са придобити от тези пистолети там.

Let Your Game Speak.

Пламен Костадинов
IPSC Alias - PLAMENTI

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 10 Май 2025, 11:25       Заглавие:  Re: пистолети Canik - мнения и впечатления.

Автоматчик
Автоматчик

Във Варна на едно стрелбище има Каник, не знам кой модел е , преди около 1г го пробвах "от любопитство".
Стори ми се доста приятен ,балансиран, със страхотен спусък и точно за моята ръка(а тя не е много голяма та за някои с лапа не знам как ще му е).Принципно съм глокаджия да поясня.
Миналата седмица пак го пробвах,пак същото приятно усещане но ми направи впечатление че пълнителя не пада винаги свободно и понякога се налага да се дръпне.
Не знам какво е причината и колко бой е изял за тая 1г и как е поддържан.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3