logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Дата и час: 14 Юни 2025, 03:39

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 408 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 24, 25, 26, 27, 28
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 10 Юни 2025, 20:44       Заглавие:  Re: Бутална срещу газова AR15

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Ruger Mark IV and Mark V 22LR най удобната позиция за сглобяване обратно е легнал. Щото алп си прав и го въртиш над главата си завива ти св свят.

“Hi, I'm from the government, and I'm here to help.” - President Ronald Reagan.

Illegitimi non carborundum - Barry Goldwater

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Сподели темата във Facebook

Непрочетено мнение Публикувано на: 12 Юни 2025, 04:23       Заглавие:  Re: Бутална срещу газова AR15

Снайперист
Снайперист

Yank написа:
Ruger Mark IV and Mark V 22LR най удобната позиция за сглобяване обратно е легнал. Щото алп си прав и го въртиш над главата си завива ти св свят.

За по старите генерации на 10/24 съм чувал че е като филм на ужасите сглобяването след почистване.
Между другото да не съм съвсем извън темата.
Преди няколко месеца бях на един курс за карабина. Сравнително базов като похвати, но интензивен - цял ден (8 часа) и около 700 патрона настрел. Бяхме 12 човека като имаше само 1 буталка - PWS в калибър 7.62х39 с 11ка цев. Останалите бяхме с газови, като се почне от КАС, аз с моя РЕССЕ правеняк, няколко Аерота, CMMG, Radical и PSA. Проблемите които имахме бяха-PWS имаше проблеми с някой пълнители, момчето каза че си ги знае, и след като започна да ползва друга марка нямаше драма. Радикала (една от най-евтините марки на пазара) даваше най-много и разнообразни проблеми, пълнителите влизаха прекалено навътре, double-feeds и разни подобни. ПСА (също една от най-бюджетните марки) беше с 7инчова цев и я ползваше 14 годишния син на инструктора, като също даде доволно проблеми свързани (поне според мен) с късата цев и газовата с-ма.
Общо взето затвърдих си мнението че газова АР15-ка от добра марка или събрани с качествени части е надежна колкото и всяка друга платформа.
Между другото стрелях малко с PWS-а, определено стреляше по-плавно и контролирано от АК в същия калибър.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 12 Юни 2025, 04:51       Заглавие:  Re: Бутална срещу газова AR15

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Modular написа:
Преди няколко месеца бях на един курс за карабина.

Като всички доктори (аз те имам, пък и много от нашите съфоромци също, като ARD - AR Doctor анатомия и wellness) ходят на специализираини комференции и симпозиоми.

:tu:

“Hi, I'm from the government, and I'm here to help.” - President Ronald Reagan.

Illegitimi non carborundum - Barry Goldwater

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 408 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 24, 25, 26, 27, 28