logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Дата и час: 02 Дек 2024, 18:42

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 280 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 09 Май 2024, 12:31       Заглавие:  Re: казус

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

ubboto написа:
Същото пишлеме, с този СОФТУЕР бъгнат, ако е с КНО да се “самоотбранява”… ще те остави без избор.

И с газов пистолет да е, и с брадвичка - същата работа.
Работех във ВИП-а преди двайсетина години, отивам да си взема пица за обяд до пазара на "Мусагеница", както си вървя по улицата, от входа на панелката изскача като стрела една лелка, с туристическа брадвичка в ръка, тръгва към мен и замахва харабия, аз бягам, лелката ме гони, нещо неразбираемо говори и тича като Ивет Лалова, пипам на кръста за пистолет ала пистолета някъде съм зарязал в магазина. И добре че се спъна и падна, върнах се и отнесе един шут в главата, взех й брадвичката - новичка "Фискарс". Милиция не съм викал, то нямаше и защо - излишни разправии в ония години. Очевидно с някакво заболяване беше тая лелка, ала смееш ли дори да тръгнеш срещу нея - срещу нож се бяга повече, отколкото срещу пистолет.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Сподели темата във Facebook

Непрочетено мнение Публикувано на: 10 Май 2024, 10:22       Заглавие:  Re: казус

Снайперист
Снайперист

Явно ти "върви" на луди, които те нападат без причина. Нали знаеш, че от сътворението до днес няма нищо без причина. Защото всичко е било едно цяло преди сътворението и всичко все още е свързано. Помисли защо привличаш тези събития към себе си. Със сигурност причината е в теб и не е случайно.

Прочети това като начало: https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A1% ... 1%81%D1%82

TRC Apocalypse

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 16 Май 2024, 16:21       Заглавие:  Re: казус

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

ubboto написа:
tsb написа:

Бъркоч от ФИЛМИ и ОБЩИ ПРИКАЗКИ!

Каза нЯкой, който вероятно няма завършено юридическо образование, нито ден юридически стаж и нито един ден прекаран реално в съдебна зала.
Нещо друго, да кажете дрУгарю?
Сега, да Ви обясня, как стоят нещата, с думи прости, разбираеми, за такива като Вас;
Едно е да го искаш, друго е го да знаеш теоретически, трето е да го можеш практически, четвърто и пето е до го направиш. В реала.
И да постигнеш съответните, желани резултати.
Но, моженето и правенето... не мой ги разберете, ако не сте го бачкали тоз занаят.
Петилетки, десетилетки и т.н.
Щото, на теоретици - неадекватни, съм се нагледал в практическият ми стаж. И то - много...
Та, пожелавам Ви да си завършите съответното образОвание, да проведете сответния стаЖ, да бачкате в съоветната сфера поне 5-15-20 год. и тогава да коментирате, нещо което в момента изобщо не разбирате.

п.п. Горенаписанот не е насочено към някого конкретно, а към определена група, незнаещи и не неможещи в областта, неадекватни писатели.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 17 Май 2024, 09:06       Заглавие:  Re: казус

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

tsb написа:
Каза нЯкой, който вероятно няма завършено юридическо образование, нито ден юридически стаж и нито един ден прекаран реално в съдебна зала.

Чувството на взаимна антипатия прави комуникацията ми с Вас нежелана. Съответно, аз на Вас няма какво да Ви се обяснявам - нито сте ми в къщата, нито на масата, не Ви познавам лично, не съм Ви длъжен с каквото и да било също.

Каквото съм имал да кажа по темата/ казуса дотук - съм го направил. Вие ако имате различно от моето мнение (което е нещо съвсем в реда на нещата), в интерес на качеството на публичната дискусия ще е да направите същото - подплатено със съответните юридически и практически аргументи.

А ако евентуално имате някакъв проблем със скромната ми личност - ще го решим и този проблем. За разлика от Вас, аз излизам публично с името и лицето си. Лек и приятен ден!

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 17 Май 2024, 10:33       Заглавие:  Re: казус

Снайперист
Снайперист

Тук стана като предаването съдебен спор. PDT_Armataz_01_22

Ей хора не всеки прокурор и полицай е корумпиран разберете го най-после. То ако беше така затворите щяха да са празни ебаси. Там си почиват и четат романи хора с доста повече от 100 хиляди лева кеш. PDT_Armataz_01_22

Убо, брат засегнал си колегата явно не е от корумпираните. Но и той да не се прави, че няма корупция в съдебната система все е видял някой негов колега с патек филип. https://www.farfetch.com/bg/shopping/me ... eting=true

Тава след точката не са стотинки... преди точката са хилядите PDT_Armataz_01_22

TRC Apocalypse

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 22 Май 2024, 17:00       Заглавие:  Re: казус

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

ubboto написа:
...А ако евентуално имате някакъв проблем със скромната ми личност....

Абсурдно е предположението Ви, другарю Т!
Аз, проблеми с живи хора нямам :tu: !
Както искайте - така го разбирайте.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 22 Май 2024, 17:42       Заглавие:  Re: казус

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

Samael ` написа:
......То ако беше така затворите щяха да са празни ебаси. Там си почиват и четат романи хора с доста повече от 100 хиляди лева кеш. PDT_Armataz_01_22
....

Само дето това е повече от трудно разбираемо за "планктона", който му е сложна, за разбиране реалността.

Ако не 100х, ами 100 мил кеш да имаш - кога делото е пълно със доказателства срещу теб - немаш шанс! Прецакан си!
И "кеша" ти не струва точно нищо.
И само балъците го харчат "кеша" с надежда... Че, ще се "оправят"...
Щото са балъци, а не друго.
Но, аз съм се убедил, че балъците немат край - безкрайно дълбоко е вкоренено вярването им, че могат да се "оправят", ако имат съответния "кеш". Балъци - ко да ги праЙш...

В крайна сметка - всеки е свободен да вЕрва в каквото си иска.
И да си плаща цената за това...

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 22 Май 2024, 20:32       Заглавие:  Re: казус

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Я някой да посвари колците на доматите, че много жилави... Но пък хора, като Вас, които вярват безрезервно в система, всяват известен предпазлив оптимизъм.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 24 Май 2024, 07:56       Заглавие:  Re: казус

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

tsb написа:

Подобен казус (без оръжие, младок от моите хванал един дъртак за гушата на улицата), и, бате Геле - помагай! Та, вчера лично го водих го при моя адвокат, щото същият е претрупан с дела, и случайни казуси не поема.

Това, което аз коментирам на юридическа тематика тук, би следвало да се знае от всеки един оръженосец - условията да действаш под закрилата на института на неизбежната отбрана; наказателна и гражданска отговорност - коя при какви условия може да отпадне, коя остава при превишаване на неизбежната отбрана; на какви пари ориентировъчно стъпва ГРАЖДАНСКАТА отговорност при фатален изход на ответната страна и пр.

Оттам насетне, задълже топла връзка с ДОБЪР АДВОКАТ! Щото въпросът не е в това какво знаят, а какво могат ДА ДОКАЖАТ! Ако има допуснати процесуални нарушения от страна на разследващите органи - именно адвокатът ти ще ги използва впоследствие в твоя полза!

След случката, младока вече беше ги пообъркал нещата с ДУМИ и ДЕЙСТВИЯ, а СИСТЕМАТА захапе ли те веднъж - почва да си те дъвче!

Аз му казах това, което пиша и тук: Оттук насетне приказваш и правиш единствено това, което АДВОКАТЪТ каже! Ти си затваряш устата, гледаш също така да избягваш въобще да мислиш!

Именно защото добрият адвокат има както знанията, така и познанията, които могат да бъдат придобити единствено чрез ОПИТ.

Та, това в общи линии е схемата при подобни казуси за мене. Каубойските времена, когИ се стреляхме по улици и в кръчми - безвъзвратно отминаха някъде 2007 - 2008 г. Вече сме 2024 г., и в качеството си особено на оръженосец - не можеш да си позволиш да правиш ГЛУПОСТИ! Именно с това почнах и коментарите си по тази тема тук, с които не задължавам никого с нищо разбира се!

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 24 Май 2024, 11:04       Заглавие:  Re: казус

Снайперист
Снайперист

И двамата с колегата tsb сте прави, но не съвсем. Той хубаво брани честа и доброто име на хората работещи в съдебната система. Но пропуска с мълчание факта, че бивши прокурори и следователи носят патек филип и живеят в къщи като дворци. Има и такива бивши "величия" били началници в МВР.

Ако всеки полицай, следовател и прокурор беше корумпиран затворите щяха да са празни. Но да се твърди, че няма ментори в съдебната система като "нотариуса" и Красьо черния е нелепо. И едва ли тези двамата брокери на влияние са единствените лобисти в съдебната система. Има индекси за корупция и България е на едно от челните места в Европа. Това не означава, че хората трябва да мразят полицаите, следователите и прокурорите. Но когато видят такъв с две коли и едната видимо не отговаря на доходите му освен гняв и отвращение друго не могат да изпитват.

Да има редки случаи на полицаи с три наследствени имота дадени под наем и жена фризьорка с хубав собствен салон с общ доход от работа и ренти възлизащ над 10 000 лева месечно. И хората карат чисто нови джипове от висок клас. Но когато на един бай хуй жена му е медицинска сестра с 1500 лева заплата, а той младши инспектор с 2000 лева и карат коли за по 70 хиляди лева едва ли се шибат пред камера в онлифенс за да имат толкова пари. Има си яко корупция и в МВР и в прокуратурата и в съда. Убото донякъде е напълно прав. Ако човек има яко връзки и доста пари и не се насере брутално да убие някой пред 5 свители. Има голяма вероятност да донесат от 10 кладенци вода и да лежи 3-4 години на лек режим в Кремиковци вместо 15 години в централния. Това може да се случи дори в САЩ всичко е въпрос на много пари, късмет и контакти. Разбира се, ако се осереш брутално никой не може да те спаси. Тоя журналист, ако беше гръмнал дебелия без да иска щеше да си лежи поне 7-8 години и то ако беше без да иска само с един случаен изстрел. Ако му беше олабил половин пълнител щеше да лежи до дълбока старост.

Няма смисъл да се ядете тука с такава ярост и двамата сте прави, но не съвсем.

Съдия, брат не ми трий мнението записал съм го и ще си го пусна пак. :tu:

TRC Apocalypse

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 280 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19