Absolut написа:
Това, с аварийните, е теза и на Стоянов. Някой може ли да посочи нормативно основание, което освобождава водача, пуснал аварийките, от задължението да спазва ЗДвП? Обожавам защитни тези от вида, ама аз бях на аварийни, ама аз пуснах мигач, ама аз ти светнах с фаровете и що не ме пусна...
Друг е въпроса, че паркиралите напряко на тротоара, също нарушават, но явно не предизвикват негодувание у нападжията.
Не му е тази тезата, не е имало общо с паркирането, гледах в някакво предаване подробно интервю - преди да влезе в магазина, онзи е започнал да му вика "Мръсни кучкари, ще ви избия" и т.н. Оттам почва конфликта, не от паркиране - според Стоянов. Не случайно онзи се е покрил, за разлика от други случаи, в които "пострадалия" или "заплашения" охотно дават интервюта. Аз си мисля, че може и да не дойде да свидетелства и на съдебното заседание, нищо чудно да се наложи принудително да го водят.
Absolut написа:
Пълният запис, обаче, за пореден път показа, че оръжието не върши възпиращата роля, която се очаква.
Вярно е, на психопати оръжието или поне вида му, не действа като на нормални хора.
ubboto написа:
Миналата седмица имах идентична ситуация: "Тук е забранено!" (да, аз бях в съзнателно нарушение - в Сф. понякога се налага), но пък и ответната страна не беше представител на органите на реда, който има право по закон да ми разпорежда.
"Знам, бате, аз набързо, извинявай!", беше моят отговор... и ситуацията си остана дотам. В зародиш.
КНО да извадиш вече в градска среда за глупости, където навсякъде е опасано с камери; всичко снима с телефоните и поства в социални мрежи/ праща по новинарски емисии... обществото ни също е един вид чувствително към тези неща - трябва да си малоумен!
Или да имаш яко връзки и/ или едни свободни 100 хилки (ако гръмнеш по човек) да си плащаш впоследствие за поведението си на мъжко коте. Ако нямаш - КНО-то си после ще го гледаш през крив макарон. И това е в най-добрия случай.
Тук сравняваш според мен без да отчиташ индивидуалните психологически особености на човека. Да, 100 пъти така ще постъпиш, но не се знае да 101-ия дали няма да хване в лош момент.
Не всеки има твоя опит, навици и умения в близкия и ръкопашния бой.
Ако го беше треснал с юмрук, по-добре ли щеше да бъде?
Ако беше ударен в главата изодзад, какво можеше да стане?
Ще повторя или потретя - Стоянов беше обърнал гръб и си тръгна, т.е. за него конфликта беше приключил, когато Бялата тениска се придвижи към него с видимо агресивни намерения. Жената го видя, предупреди Стоянов и тогава беше ваденето на пистолета. След 4-5 секунди си го прибра и пак му обърна гръб и си тръгна.
Какво ще рече обществото е чувствително? Нашето не е общество с общи цели и ценности. Над 50% от обществото са плужеци - раболепни към по-силния и тъпчещи по-слабия. Смятащи за нормално дребния тариклатлък и "дребните" нарушения на етиката и закона, които не важат за тях, но трябва да са задължителни за всички останали.
Още нещо - една голяма част от обществото смята за странно, неетично и психарско човек - гражданин, да носи законно оръжие за самозащита. Затова смятам, че ние като хора, които носят оръжие и се подготвят да го използват, трябва да сме на страната на Стоянов, да започне в тая страна да се приема за нормално, че щом си нападнат, можеш да използваш и възпиране на нападението с оръжие.
Това за 100-те хилки, е малко преувеличаване. Само ако убиеш някого и се счете за превишаване или умишлено, тогава може да се говори за такива суми и по-големи.