logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Дата и час: 18 Апр 2025, 17:47

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 29 Мар 2016, 10:54       Заглавие:  Cz-85-b.Предимства и недостатъци.

Eкспериментатор
Eкспериментатор

Здравейте нов съм във форума и отскоро съм собственик на това оръжие.Бих искал да знам какви са предимствата и недостатъците му.Предварително благодаря.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Сподели темата във Facebook

Непрочетено мнение Публикувано на: 30 Мар 2016, 21:29       Заглавие:  Re: Cz-85-b.Предимства и недостатъци.

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Според мен голямо предимство, е че през онлайн сайта на CZ, можеш да си накупиш доста неща при необходимост. И то на прилични цени - един пълнител излиза около 50 лв. например.
http://www.shop-cz.com/pistol-parts-and ... es/c-1190/
А важното предимство е, че е CZ...
Откъде го взе?

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 31 Мар 2016, 08:46       Заглавие:  Re: Cz-85-b.Предимства и недостатъци.

Eкспериментатор
Eкспериментатор

Spurs написа:
Според мен голямо предимство, е че през онлайн сайта на CZ, можеш да си накупиш доста неща при необходимост. И то на прилични цени - един пълнител излиза около 50 лв. например.
http://www.shop-cz.com/pistol-parts-and ... es/c-1190/
А важното предимство е, че е CZ...
Откъде го взе?

Магазин Магнум-Варна.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 03 Апр 2016, 16:28       Заглавие:  Re: Cz-85-b.Предимства и недостатъци.

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Не знам дали тук е мястото, но моля за мнение - кое е за предпочитане и в какви ситуации според вас - декокер или предпазител за CZ 75? :roll:
При положение, че оръжието няма да бъде за носене на 99%.
CZ 75 BD Police или CZ 75 B, примерно. Тук разликата в цената е незначителна - около 100-тина лева.
Може и да изглеждам глупаво, но наистина имам интерес към тези два пистолета. :oops:
Благодаря предварително!

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 03 Апр 2016, 16:40       Заглавие:  Re: Cz-85-b.Предимства и недостатъци.

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

Spurs написа:
Не знам дали тук е мястото, но моля за мнение - кое е за предпочитане и в какви ситуации според вас - декокер или предпазител за CZ 75?
Декокер, определено. Външните предпазители по блока на работен пищов за мен са отживяла безмислица. Ако ще е за спорт, обаче - предпазител като на "Шадоуката".

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 03 Апр 2016, 19:37       Заглавие:  Re: Cz-85-b.Предимства и недостатъци.

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Spurs написа:

Тогава какво ти дреме дали е с декокер или предпазител?

ЧЗ 75/85 не може да активира предпазителя при свалено чукче.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 03 Апр 2016, 20:56       Заглавие:  Re: Cz-85-b.Предимства и недостатъци.

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

gergito6 написа:
Здравейте нов съм във форума и отскоро съм собственик на това оръжие. Бих искал да знам какви са предимствата и недостатъците му.Предварително благодаря.

Имал съм два пистолета CZ 75В. Все още ми липсват.
Предимства:
- Красиви и изцяло стоманени оръжия.
- Стоят удобно в ръката.
- Стрелят точно.

Недостатъци:
- Ръждясват лесно.
- Понякога чупят затворната си задръжка и пружината на спусъка.
- За повечето хора са тежки и неудобни за носене. Но това е индивидуално. За други не е проблем

Ако моите пистолети CZ 75B бяха от неръждаема стомана не бих ги продал.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 04 Апр 2016, 00:24       Заглавие:  Re: Cz-85-b.Предимства и недостатъци.

Снайперист
Снайперист

Spurs написа:
Не знам дали тук е мястото, но моля за мнение - кое е за предпочитане и в какви ситуации според вас - декокер или предпазител за CZ 75? :roll:

По принцип декокъра е предназначен за по-голяма безопасност при носене с патрон в цевта.
Щом няма да се носи на 99% - няма много смисъл от него.
P.S. Колега, казваш, че вече си собственик на това оръжие, а питаш за предимствата и недостатъците му. Обикновено се пита, преди да се вземе. Просто ми е любопитно - по какви критерии си го избрал?

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 04 Апр 2016, 04:06       Заглавие:  Re: Cz-85-b.Предимства и недостатъци.

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Evgeni написа:
P.S. Колега, казваш, че вече си собственик на това оръжие, а питаш за предимствата и недостатъците му. Обикновено се пита, преди да се вземе. Просто ми е любопитно - по какви критерии си го избрал?

:-) Не съм аз собстветика!
Макар, че нямам нищо против да бъда... PDT_Armataz_01_20
Всъщност, темата е за CZ 85B, а аз се включих с две модификации на CZ 75.
Все пак благодаря за мнението!
Поздрави

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 04 Апр 2016, 17:23       Заглавие:  Re: Cz-85-b.Предимства и недостатъци.

Eкспериментатор
Eкспериментатор

Evgeni написа:
Spurs написа:

По принцип декокъра е предназначен за по-голяма безопасност при носене с патрон в цевта.
Щом няма да се носи на 99% - няма много смисъл от него.

Критериите по който го избрах са ; ровене във интернет за добър пистолет на добра цена "като за чз не намерих писано за недостатъци и за това питам" и обиколих стрелбищата във Варна и пуцах със всичко което имаха най ми допадна по визия и стрелба чз-75 но във випа беше на цена по голяма от моя бюжет.Спрях се на чз-85б доно не съм направил лош избор.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 04 Апр 2016, 19:31       Заглавие:  Re: Cz-85-b.Предимства и недостатъци.

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

gergito6 написа:
Спрях се на чз-85б доно не съм направил лош избор.

Чз 85 е абсолютно като 75,единствената разлика е,че е с двустранни контроли - предпазители,затворна задръжка

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 04 Апр 2016, 21:55       Заглавие:  Re: Cz-85-b.Предимства и недостатъци.

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

gergito6 написа:
... и пуцах със всичко което имаха най ми допадна по визия и стрелба чз-75 но във випа беше на цена по голяма от моя бюжет.
Тази разлика в бюДжета ще ти замине и задмине цената за патрони и аксесоари, която ще платиш още през първия месец след вземане на пищова си от КОС - гаранция! А джелезото ще го имаш и ползваш поне 2, 5, ако не и 10 години! И имайки предвид тегавината с издаването на разрешителни в последно време, да се циганиш и да не си вземеш това, което най ти е на сърце - лично за мен е една трудно обяснима мисловна нагласа. Щото съм се сблъсквал и с други пичове, които са ме търсили за съвет и са размишлявали по същия начин.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 25 Май 2016, 17:45       Заглавие:  Re: Cz-85-b.Предимства и недостатъци.

Eкспериментатор
Eкспериментатор

Както се изрази колегата по горе "Чз 85 е абсолютно като 75,единствената разлика е,че е с двустранни контроли - предпазители,затворна задръжка" а и на местата където стрелях нямаше чз85 а само 75 .Чз 85-б ми допада и като визия и като стрелба макар и все още да не съм толкова точен.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 26 Май 2016, 11:09       Заглавие:  Re: Cz-85-b.Предимства и недостатъци.

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

Определено щом не е за носене на 99% - гласувам за опция С ПРЕДПАЗИТЕЛ.
По-приятен спусък с опция за допълнително "подобряване"
Имаш също така и опция полувзод, ако решиш да го носиш с патрон в цевта: полувзод и предпазител е също толкова сигурно откъм случаен изстрел!

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 04 Дек 2024, 09:23       Заглавие:  Re: Cz-85-b.Предимства и недостатъци.

Eкспериментатор
Eкспериментатор

Освен в двустранните контроли има ли други разлики между 75б 85б?
Интересуваме най-вече за мерните прибори дали са еднакви

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща