logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Дата и час: 14 Дек 2024, 01:55

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 307 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21

Колко тежък 9х19 за самозащита?
105gr.
7%
 7%  [ 8 ]
115gr.
6%
 6%  [ 7 ]
124gr.
32%
 32%  [ 36 ]
147gr.
54%
 54%  [ 60 ]
Общо гласове : 111
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 08 Окт 2024, 01:32       Заглавие:  Re: Колко тежък куршум 9х19 за самозащита?

Снайперист
Снайперист

Beer написа:
Оръжейно болен написа:
Той е 158 грейнов – 10,24 грама

Най-любезно ви отправям молба, да ми споделите на лично съобщение, само марката на този патрон.
Аз съм изключително доволен от тези размери 158 грейна – 10,24 грама, само че в друг калибър /пресечен конус

https://metalhim.com/bg/e-magazin/boepr ... bsonic-bg/

Пия бургаско 2.3 литра са ми екстра. :-)

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Сподели темата във Facebook

Непрочетено мнение Публикувано на: 08 Окт 2024, 08:13       Заглавие:  Re: Колко тежък куршум 9х19 за самозащита?

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Сърдечно благодаря на всички отзовали се на моята просба !

Днес сутринта, след като се наспах добре, осмислих текста на уважаемия му автор, прочетох го наново и открих, че там той най-чинно пише:

Оръжейно болен написа:
производител (същият като на черните мамби)

Мда - хубаво е, когато чукча се наспи и стане читател, а не писател PDT_Armataz_01_22

Сега остава да открия 158гр с Флат ноуз, че аз такива най-харесвам чисто естетически и анатомически.

Благодаря отново !

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 11 Окт 2024, 09:21       Заглавие:  Re: Колко тежък куршум 9х19 за самозащита?

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

Оръжейно болен написа:
Но, пък ти стреляш само на стрелбище и казваш, че не носиш оръжие в градски условия... Тогава защо да се интересуваш колко ти е пробивен боеприпаса и защо ти е да търсиш по - малко пробивен... ?

Ама тези, които носят всекидневно в градски условия и може да им се наложи да ползват, дали ги интересува колко им е пробивен боеприпаса??? Мен определено ДА!

Без да се направи сравнителен тест в правилно калибриран балистичен гел - само си чешем езиците. Американците това са го стандартизирали за силовите си структури чрез "The FBI Penetration Standard" - минимум 12 инча и максимум 18 инча проникване в балистичен гел.

За да се спре до 18-ия инч, боеприпасът трябва да е експанзивен, и да се отвори/ експандира надеждно/ правилно.

За да проникне 12 инча - калибърът на експанзивния боеприпас трябва да е от 9х19 нагоре.

Силно се съмнявам, че 9x19 FMJ боеприпас, дори 158 гр. subsonic, ще спре до 18-ия инча в балистичен гел, респ. чисто теоретично ще е с малки шансове за свръхпроникване при попадение в жива цел. Но, пак, без да се направят въпросните тестове - само си приказваме.

Цитат:
The FBI awards points based on the average penetration depth of all 30 shots, with one point awarded for penetration between 0 and 11.99 inches, eight points for between 12.0 and 13.99 inches, 10 points for between 14.0 and 15.99 inches, nine points for between 16 and 18 inches and finally, five points for penetration ...

https://www.shootingillustrated.com/con ... -protocol/

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 11 Окт 2024, 09:25       Заглавие:  Re: Колко тежък куршум 9х19 за самозащита?

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

Оръжейно болен написа:
Така, че максимата „колкото повече, толкова повече” не трябва да важи при избора на калибър и употребата на огнестрелно оръжие. Законността изисква по – скоро нещо от рода на: „Единствено и само колкото е необходимо. И нищо повече!”. Защото, ако има в повече, излизаме извън „рамките на необходимите предели”, а това върви към престъпление и не е ОК за никого.

Ако искаш, сложи един DISCLAIMER, че това си е твое лично мнение, с което не ангажираш когото и да било с каквото и да било.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 11 Окт 2024, 10:03       Заглавие:  Re: Колко тежък куршум 9х19 за самозащита?

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Samael ` написа:
Beer написа:
Оръжейно болен написа:
Той е 158 грейнов – 10,24 грама

Най-любезно ви отправям молба, да ми споделите на лично съобщение, само марката на този патрон.
Аз съм изключително доволен от тези размери 158 грейна – 10,24 грама, само че в друг калибър /пресечен конус

https://metalhim.com/bg/e-magazin/boepr ... bsonic-bg/

Пия бургаско 2.3 литра са ми екстра. :-)

Няма.
Празно.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 24 Окт 2024, 20:12       Заглавие:  Re: Колко тежък куршум 9х19 за самозащита?

Снайперист
Снайперист

Знам, че не е по тема, но интересно решение.
След окончателно решение на ВКС Иван Димитров е оправдан по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, на Жоро Джевизов през 2018 г. в гр. Пловдив.
https://www.vks.bg/novini/doktor-ubiist ... 18.10.html

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 28 Окт 2024, 05:49       Заглавие:  Re: Колко тежък куршум 9х19 за самозащита?

Снайперист
Снайперист

ubboto написа:
Оръжейно болен написа:
Така, че максимата „колкото повече, толкова повече” не трябва да важи при избора на калибър и употребата на огнестрелно оръжие. Законността изисква по – скоро нещо от рода на: „Единствено и само колкото е необходимо. И нищо повече!”. Защото, ако има в повече, излизаме извън „рамките на необходимите предели”, а това върви към престъпление и не е ОК за никого.

Ако искаш, сложи един DISCLAIMER, че това си е твое лично мнение, с което не ангажираш когото и да било с каквото и да било.

+1000 :armed: За мнението на убото.

Тежък 158 грейна FMJ 9х19 ще пробие повече в жива плът (не в ламарина или дърво, в жива плът) от лек 100 грейна FMJ 9х19 в жива плът.

Един Макаров с патрони 9х18 в ръцете на стабилен стрелец да е напълно достатъчен за да спре завинаги трима батки с бухалки в ръцете. Но 9х19 FMJ субсоник е крайно недостатъчен за да спре БЪРЗО И НАВРЕМЕ въоръжени с огнестрелно оръжие нападатели. Затова хората в СВОБОДНИЯ СВЯТ са измислили 9х19 + Р, 357 Sig, 40 S&W и 45 ACP. :armed:

Всеки има право да изкаже мнението си в СВОБОДНИЯ СВЯТ, но да се опитва да го налага с чувство за ирония и превъзходство над другите айде нема нужда. Най-големият проблем в човешката психика е когато някой започне да се мисли за повече от другите. Било, защото е облечен в държава власт, било защото си е купил стар мерцедес и си е сложил номер с поредни цифри в стил мутра уона би. PDT_Armataz_01_22

Всяка прилика с участници във форума е случайна и непреднамерена. :happy:

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 307 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21