ish написа:
За мен това би била полезна информация!
Cheers!
Това е което меря аз:
Общ ход 8мм, ход до стената 5мм, работен ход 3мм.
Извинявам се, без да искам изтрих снимката със изтегленият най-назад спусък, точно пада на отметката на 5см.
Заредено оръжие:

Спусъка опрял в стената:

Овъртравъл = 0, реално работният ход и рисета са 3мм на тоя пищов.
Ген3, Г22, Tungsten guide rod, 15паунда пружина, старият Рокет конектор, пилен от мене както ми хареса.
Не съм мерил скоро спусъка, но имам чувството, че е малко по-тежък от две кила, грубо да кажеме - към 3.5кг.
Полирал съм челото на повдигача на пин блока да стане гладко, както дойде от завода беше щанцовано и изглеждаше отвратително.
Полирал съм и пин блока но не съм заоблял ръбовете.
Две думи към който иска да полира... Повечето колеги са с опит, ровили са, пробвали са и знаят какво правят, техните пищови са нагласени според това за какво си ги ползват. Спортистите имат едни приоритети, служителите други, кияците като нас - трети...
Много е важно човек да знае какво прави с карантиите за да не се получи някоя инфекция, не дай-си Боже.
Полира се много внимателно и само на места които са препоръчани от Глок, за целта пак публикувам две снимки, които сме слагали и преди, това са местата за полиране, всичко друго може да се прави и пробва но човек трябва да внимава за да има безопасно оръжие, за някой това са маловажни работи, защото си въобразяваат, че понеже се занимават с тея неща от години, имат опит и на тях няма да им се случи... Грешка ! Може да се случи на абсолютно всеки и за това всяко боравене и модифициране на оръжието трябва да се прави с разбиране, по възможност да се консултира с опитен оръжейник или с някой който разбира повече тея неща.
Обратно на пин блока - Глок аутсорсва части навсякъде по света, като повечето МИМ карантии са бразилски. Няма лошо, по принцип за предпочитане са фрезованите части.
ОЕМ частите са все различни, някой качествени, някой не толкова. Пин блока е една от тези части - имам пин блокове, заоблени и полирани, които са изкарали стотици изстрели без една следа по тях, имам ОЕМ пин блокове, които са с циментация и след полиране, тя изчезва, съответно при изстрел тригър бара вибрира и ръбовете му удрят пин блока, оставяйки тесни подбивания като от малко длето... Глок промени тригър баровете, това също е разисквано тук, и има една малка щанцовка директно под повдигача на пин блока, която опира в блока при изстрел и не позволява на бара да вибрира като луд, някой твърдят, че помагала, аз нямам наблюдения.
Ако изровя частите ще снимам двата бара, но пак - повечето колеги са запознати с тея неща, аз само ги споменавам.
Мързи ме да снимам, в момента съм именно с такъв пин блок, не е болка за умиране, но не се юркайте да полирате като луди защото това е нож с две остриета.
Също така, огледалното полиране не задържа добре смазка, добре е след полиране да се тръкне леко със 3Мският скоч брайт за да се осигурят микро канали за смазката.