Цитат:
Както и да го погледнеш 17ката е логичния избор.
Абсолютно, но ако разсъждаваш от гледна точка на потребителя/ стрелеца. След излизането на 45-та, пак да се спреш на 19-ка, требе да си много заблуден субект. И с жени, с които бачкам, им препоръчах 17-ки. По-голям “sight radius” (а нали се сещаш, че служебен пищов е незаконно самосиндикално да се бара/ подобрява), по-добър контрол на отката заради по-голямата рама и пр.
И къде-къде да се набие една OBSOLETE вече концепция… ми, на индианците с тлъстите държавни поръчки. Ако е Глок 19, де… а не някое полимерно ЧЗ.
В крайна сметка обаче, дори и с по-спънатата версия… с Глок няма как да сбъркаш. Да, по-тегаво ще е стрелянето (то в БГ все едно някой се е и засилил да стреля)… но, има далеч по-неудачни варианти.
С М17 вече, там ще е забавно. 7 случая досега на сам гръмнал пищов в кобура в американската армия:
https://www.nhpr.org/nh-news/2024-06-25 ... or-concernВ момента текат дела, и пр. Мен лично, докато не се изцяло разреши този проблем… ще ме е страх да нося и да боравя с това оръжие. Гърмял ми е спортен пищов в ръцете, без да докосвам спусъка (пред свидетели)… усещането не е хич приятно. Подсъзнателно стриктно спазване на мерките за безопасност… и се разминахме с белята. Но като прибереш с патрон в патронника в кобура… там вече нямаш контрол върху нещата.