Въобще не ти е смотана въздухарката даже е много хубава и доста силна за пружинна пушка.

Но няма база за сравнение между съчмите, които стреляш като тегло, калибър и балистичен коефициент. Спрямо слъгове в калибър 6.35. Които тежат 46 грейна и имат балистичен коефициент 0.133.
https://www.hn-sport.de/en/air-gun-hunt ... g-25-46-gr"hollow point design with a large meplat combined with soft lead. It provides maximum expansion and energy transfer after impact."Стрелял съм подобни слъгове и спада в траекторията им на 100 метра е 28 сантиметра не е нещо голямо като корекция. Виждал съм свраки ударени с такива проектили на повече от 100 метра дистанция и падат като зрели круши от дървото.
Камен здраво ме разсмя със свраката ударена с .357 калибър въздухарка, която паднала един метър и после си отлетяла все едно нищо и няма.

Не знам дали знае, но свраките са много хитри. Като свирне камъче или куршум покрай тях се мятат по гръб като футболист в наказателното поле на противника.

Още като келеш съм го видял това нещо докато сме ги целили с прашки. Прави се на умряла гадта и после изведнъж цепи мрака с 200.

Имам познати, които ловуват зайци с въздухарки в 6.35 със слъгове като горните. И от тях знам, че пораженията са доста по-големи спрямо 22 lr. Причината е по-големия диаметър и по голямата експанзия на 6.35 слъговете спрямо 22 lr. Мен ми е жал да стрелям по зайци, но доста гарги съм пратил във вечните ловни полета. В Перу съм ги погубил гаргите.

В България само по червени балони стреляме.