Баян написа:
Нормално е да отричаш оптиките, като стреляш с Рейзър Ген3
х1 му е гадно, с малък ъгъл (обзор), оптиката е тежка. Опитай с Калес К16i и пак ще си говорим.... Иначе да- до 50м и в сграда бързомерът е по-добър, но това е много тясно специализирано оръжие- полицейски СВАТ.
М4 си се води 100 ярдова пушка. А и в НАТО стандартизатора, щурмовата пушка фигурира като PDW (Personal Defense Weapon) - в една графа с обикновените и картечните пистолети. DMR-те (свързващото звено между снайпера и "тактическата карабина") са вече в отделен сегмент, като там вариооптиките са си точно на мястото.
За CQB в БГ-то още се говори като за умрЕло, дори Специалните сили още нямат "shooting house", та чакат на СОБТ, а и там Бай Американец вече като не идва както преди - също въобще не ми се коментира.
Спортните дисциплини са много далеч от CQB тактиката, оттам и прекаленият фиксаж върху стрелбата на далечни разстояния. На Kyle Lamb обърнете внимание дриловете за "тактическа карабина" каква ДИНАМИКА на какви дистанции се гони.
Да, ако ще е GENERAL PURPOSE rifle/ един туул за всичко - варио определено! На за работа на дистанции до 100 метра - просто наистина няма смисъл. И това не го казвам аз.
Изгледах цялото видео за английската пушка точно заради това НЕДОРАЗУМЕНИЕ - РД отгоре върху оптиката. Пушката мега перфектна, "комбат газната" - не е оувъргаз, съответно може да я храниш само с месингово аммо (желязното като цяло е underpowered, и ако не си се презастраховал с малко повече газчица - има вероятност да почне да ти засича)... демек, не можеш да я храниш с всякакво аммо (и нормално).
Но за сетъпа РД кацнало на предния ринг на вариото - нито дума!
Да сложиш капака на оптиката и за CQB да си само на бързомера - теоритично и да има резон, доста въпросителни имам НА ПРАКТИКА какво ще се получи. Как да е, ще наблюдаваме развитието и на тази концепция.
Суперсор завъртян отгоре на флашхайдъра/ огнеприкривателя - супер!
Субмоа на 100 ярда след 20К изстрела - и цевта явно също е супер.
38-ми, по снимка мога само да гадая за пушките на Сикрет Сървис, но не ми стои като 10,5 инча това. Предполагам са си стандартните 14,5 инчови цевки.