Modular написа:
Ако твърдо сте решили на 13.7/9 цев, ако имате възможност тествайте ги със 14.5, аз съм го правил, но без суперор и в не-състезателна среда и не усетих голяма разлика. Ако тепърва ще правите такава пушка или ще сменяте износени цеви да 13.5 има логика, но ако вече имате 14.5, личното ми мнение е че само ще си дадете парите.
нищо не е решено твърдо .. особено за 13.7
при всяка възможност - тестаме различни конфигураци, най-малкото в интерес на познанието
за сега 14,5 МИД е оптималното .. когато търсим PF 160 и стрелкови качества със супресор
маса на куршума 62grn
при температура +5 градуса
790м/с - през цев 10,5 инча [PF=160,70]
880м/с - цев 14,5 инча [PF=179,01]
900м/с - цев 18 инча [PF=183,08]
за измерването бе използван уред PVM21
PF = V0 fps * M grn
V0 = V m/s * 3,281 = V0 fps
най-вероятно ще поръчам и една 12,5 инча
заедно с 13,7
всъщност
оригиналната първа къса АR още във Виетнам е 12,5
все пак зависи и колко горещи ще са патроните
разглеждах внимателно затворите на няколко карбайн системи с М855 патрони след интензивна стрелба .. еми има си следи от разтопена мед по затвора
докато при МИД и Рифле .. не съм забелязал още такова нещо
за монтажа 99% от топ състезателите ни вече преминаха на 1.93 инча монтаж за оптика и рейзър за РД и то холограмен Еотеч или Вортекса
и таймера си показва, че е по бързо и по точно за първи изстрел (както и първи изстрел след движение)
Modular написа:
В друга тема, мисля че ти имаше някой опасения относно труфлоу и термалната им сингнатура под NOD, имате ли вече някакви впечетления по тази тема?
с термо направих скоро видео от тест на два класически съпресора .. след 5ти изстрел свети вече съпресора като фенер! .. направо не е оферта, ще те видят от километри с термо
за съжаление - нямахме карта за запис когато ни донесоха преходните финландските и не записвахме .. но определено отпред си свети яко
обаче .. изглежда ще изстивават по-бързо
класическия и след 15 мин след интензирна стрелба - цял пълнител си свети в тъмното
така че .. 100% трябва - термощит (справка английската пушка, супресора им е с твърд термо щит -
https://www.youtube.com/watch?v=dQslSP6D_KY)
заръчахме .. платнен термощит (това е достъпно сега лесно)
и възнамеряваме да повторим теста .. вече като тестваме преди това и карта данни дали записва
освен IR светенето, трябва да запишем и след колко време изстиват .. намаля осветлението