Viceroy и zgeorgiev81 са прави - така нареченият началник те мята на върбата, той има право и си е точно негова работа да подписва, а не на шефа му. От друга страна, при посещение при Директора на ОДМВР в моя град, официално в часа за срещи с граждани, със стенограма и т.н., същият ми каза, че било "спуснато от Министерството" да не се дават разрешителни. Според мен това си е погазване на закона, защото там има предвидена хипотеза за издаване на разрешителни, а някакво вътрешно разпореждане, без оглед на обективни обстоятелства и необходимости се поставя като значимост над него. Един вид, няма значение дали има реална нужда, вие няма да подписвате разрешителни!
Не съм съгласен с последното, което е писал zgeorgiev81. За издаване на разрешително за ловно КНО трябва да чакаш минимум 2 години, а
zgeorgiev81 написа:
За какво ти е КНО за самоотбрана? Толкова ли застрашен се чувстваш?
даже не знам как да го коментирам. А какво ако човек наистина се чувства застрашен?
Понеже си имам приказка с един от инспекторите в нашеето РУ, разбрах че на мен ми отказват издаване "именно защото си посочил като причина заплаха за живота, и може да стане някоя беля". Тоест едва ли не единствената основателна причина за "обикновен човек" да се сдобие с разрешително за самозащита е заплаха за живота, но пък по-добре да не даваме на такъв човек, да не вземе да се защити, че после началника ще трябва да пише обяснения и ще му се наруши комфорта. Такива ми ти работи в Абсурдистан.
В момента си подготвям материалите, които да изпратя на няколко телевизии и медии, за да вдигна колкото се може повече шум около този идиотизъм. Подадох и жалба в съда - не знаеш откъде може да дойде приятна изненада.
Пробвах по човешки, ама явно с тези твари не става.