logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Дата и час: 19 Май 2025, 12:50

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 29 Фев 2024, 11:48       Заглавие:  Хронограф с Доплеров Радар - FX True Ballistic

Снайперист
Снайперист

Хронограф с Доплеров Радар - FX True Ballistic

Шерифа пусна тема за новия радарен хронограф на Гармин затова реших да споделя информация и за този хронограф. Според мен е много качествен и върши повече работа от Лабрадар. За разлика от Лабрадар може успешно да измерва и дозвукови малки проектили напълно заглушени 22 LR субсоник или PCP всякакви видове.

Тук цената му е много добра за хората живеещи в България: https://reloaders.bg/chronograph-fx-tru ... ler-radar/

Видео ревю

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Сподели темата във Facebook

Непрочетено мнение Публикувано на: 29 Фев 2024, 16:19       Заглавие:  Re: Хронограф с Доплеров Радар - FX True Ballistic

Снайперист
Снайперист
Аватар

Едно допълнително инфо за въпросния доплер, в сайта на производителя има софтуер за флашване.
Като интересното тук е, че има и US версията, а както знаете, Лабрадар и FX-а по подразбиране за EU са с намалена мощност заради регулации.
Т.е. би могъл да разгърне пълния си потенциал при нужда.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 04 Дек 2024, 10:37       Заглавие:  Re: Хронограф с Доплеров Радар - FX True Ballistic

Снайперист
Снайперист

Още едно добро ревю на този страхотен хронограф. :armed:

Най-важното нещо при стрелба на големи дистанции е персоналният драг модел (конкретните балистични коефициенти и траектория на куршума) за конкетната пушка и патрон използван с нея. До 300 метра дистанция това може да стане с FX True Ballistic доплеров радар.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 09 Дек 2024, 16:48       Заглавие:  Re: Хронограф с Доплеров Радар - FX True Ballistic

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Samael ` написа:
Хронограф с Доплеров Радар - FX True Ballistic

Шерифа пусна тема за новия радарен хронограф на Гармин затова реших да споделя информация и за този хронограф. Според мен е много качествен и върши повече работа от Лабрадар.

И Лабрадара върши същата работа както и ноеите хронографи. Само че много често "заеква" и да боравиш с него докато стреляш (особенно лежишком е мъка) - голям, тежък и консумира много енергия.

Прдлагания от теб, на външен вид и размери, по мое мнение не би се различавал от Лабрадара.

Горещо ти препоръчвам Гармина - никакъв каприз, мери всичко и се побира в страничния джоб на твоя shooting bag.

PS Ако някой знае какви ограничения слага Европа за тези радари добре е да се споделят

“Hi, I'm from the government, and I'm here to help.” - President Ronald Reagan.

Illegitimi non carborundum - Barry Goldwater

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 10 Дек 2024, 02:04       Заглавие:  Re: Хронограф с Доплеров Радар - FX True Ballistic

Снайперист
Снайперист

Лабрадара НЕ ВЪРШИ същата работа! Защото не измерва точно скоростта на 300 метра от цевта!

С FX True Ballistic можеш да измериш РЕАЛНИЯ БАЛИСТИЧЕН КОЕФИЦИЕНТ на дистанция до 300 метра!

БАЛИСТИЧНИЯТ КОЕФИЦИЕНТ НЕ Е КОНСТАНТА! ТОЙ СЕ ПРОМЕНЯ С ПРОМЯНАТА НА СКОРОСТТА И ДИСТАНЦИЯТА ОТ ЦЕВТА.

Човек имам и Гармина за който говориш и FX True Ballistic. Това са две напълно различни концепции! Не търся спор с теб или който и да било. Нямам проблем с размера на пишката не съм и нисък и дебел. PDT_Armataz_01_22 Тук пиша само и единствено за да помогна с каквото мога на хората и очаквам същото очаквам от тях.

В клипа който съм цитирал, ако въобще си видял целият клип...

Човека много добре обявява разликата между обявения от фирмата производител на патроните балистичен коефициент и РЕАЛНИЯ БАЛИСТИЧЕН КОЕФИЦИЕНТ измерен на 300 метра дистанция с FX True Ballistic.

С Гармина, колкото и малък и удобен да е НЕ МОЖЕШ ДА ИЗМЕРИШ РЕАЛНИЯ БАЛИСТИЧЕН КОЕФИЦИЕНТ.

Въобще разбираш ли какво казвам или си чат-бот без грам мисъл, или си реален и мислещ човек?

Да! Гармина ми върши чудесна работа за да знам колко е НАЧАЛНАТА СКОРОСТ с даден грамаж куршум (проектил). И колко е консистентна (най-висока, най-ниска и средна) тази начална скорост.

Но без РЕАЛЕН БАЛИСТИЧЕН КОЕФИЦИЕНТ измерен на поне 300 метра дистанция за конкретната цев и куршум (проектил). Няма как да изчислиш РЕАЛНАТА ТРАЕКТОРИЯ на куршума (проектила).

Така че да имаш Гармина е супер удобно за да знаеш началната скорост и нейната консистентност. Но ако искаш да стреляш ТОЧНО В ЦЕЛТА НА 300 метра ти трябва РЕАЛНИЯ БАЛИСТИЧЕН КОЕФИЦИЕНТ и FX True Ballistic радар.

Ако знаеш за друг радар на тази или по-ниска цена кажи ни, ако искаш. Но аз за по-добър радар на тази цена не знам. :armed:

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 10 Дек 2024, 05:59       Заглавие:  Re: Хронограф с Доплеров Радар - FX True Ballistic

Снайперист
Снайперист

Yank написа:
Горещо ти препоръчвам Гармина - никакъв каприз, мери всичко и се побира в страничния джоб на твоя shooting bag.

На стрелбищата които са ми наблизо, масите за стрелба са доста близо една до друга ~3ft, до колко е възможно доплерово хроно да засече изстрела на "съседа"?

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 10 Дек 2024, 08:25       Заглавие:  Re: Хронограф с Доплеров Радар - FX True Ballistic

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Samael ` написа:
Не търся спор с теб или който и да било.

Не го приемай като спор. Изгледах видеото. Нека да ти кажа, че поне два пъти в седмицата стрелям на 600 и 1000 ярда. Много често около мен има стрелци, които постигат:

Х попадение на 1000 ярда е 1/2 минута (5 инча или 11 см). На 600 ярда съответно е 3 инча или 7.5 см.
10-те са двойни 1 минута

След 20 изстрела щв видиш резултати 197 до 200 с поне 10-12 Х-а.

Как го правят (човека от видеото прави същото)?
Грубо знаят вертикалната корекция и имат нужда от 2-3 изтрела з да се доберат до хоризонталата. След това следят вятъра.

Никой не използва този "променлив" G7 коефициент. Просто не влиза в практиката на супер стрелците.

Вертиканите отклонения на реалния изстрел е много повече зависим от качеството на релоуда, хармониците на цевта, насрещния или заден вятър и маранята от колкото този променлив коефициент.

Ако можеш да обясниш с пример как практически ти помага в стрелбата ще бъде полезно за всички.

PS Прие ли поканата на Баян за стрелба на Сливница. Как беше?

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 11 Дек 2024, 02:22       Заглавие:  Re: Хронограф с Доплеров Радар - FX True Ballistic

Снайперист
Снайперист

Ще го кажа много кратко и ясно. Измерването на реалния BC на даден патрон как работи в твоята цев ти дава възможност за първи точен изстрел в реална ситуация.

До 300 метра дистанция този евтин и достъпен радар върши страхотна работа. :armed:

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 11 Дек 2024, 07:59       Заглавие:  Re: Хронограф с Доплеров Радар - FX True Ballistic

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

О така е.

Все пак трябва да покажеш на колегите в Сливница как работи ако си го опитвал.

Иначе, видеото е чиста 34 минутна словохвъргачка - човека дори рекламираше очила :-) . Точният изстрел за него и и за теб, предполагам, беше в размерите на човешко торсо.

На 300 метра, убеден съм, че колегите в Сливница и всеки ловец, ще постгнат "точния изстрел" докато тичат без да се притесняват от минималната разликата в стойностите на G7.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 11 Дек 2024, 21:21       Заглавие:  Re: Хронограф с Доплеров Радар - FX True Ballistic

Снайперист
Снайперист

Първия точен изстрел за мен е 0.8 МОА на 300 метра. За пича от клипа не ме интересува колко точно стреля, просто човека добре обясни функциите на хроното и реших да го споделя.

Когато ТИ се видиш на живо с някой от форума. И покажеш на живо на някой от форума как правиш 0.8 МОА от двунога и легнало положение с нормална приета на въоръжение пушка. А не от бенчрест с "пушка тип оръдие за бенч" хваната със сто упори за масата. С която всеки може да уцели, защото пушката се явява нещо като оръдие на което само трябва да зададеш координатите.

Та тогава и аз мога да покажа на "колегите" на Сливница. PDT_Armataz_01_22

Но за теб мога да направя изключение и да ти покажа какво мога с пушка от двунога, защото не си тъп комунист. :armed:

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 12 Дек 2024, 00:51       Заглавие:  Re: Хронограф с Доплеров Радар - FX True Ballistic

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Samael ` написа:
Но за теб мога да направя изключение и да ти покажа какво мога с пушка от двунога, защото не си тъп комунист.

Забележи, че с пушка на двунога, човешкото отклонение е много по-значителна отколкото незначителната разлика между фабричния и "изчисления" балистичен коефициент. Ако стреляш бенч рест или rail gun (има такива сериозни състезания), това е друга бира.

Но щом ти харесва и устройва да стреляш - с "customized BC" и с точност 0.8 минути by all means, just do it.

Аз, да си призная, никога не съм видял някой да го прави, въпреки, че съм виждал и разговарял със long range стрелци от световна класа вклювайки и тези дето стрeлят sling.

Това което предствяш е чиста академия на нивото на rocket scientists и която изисква много по съвършенна и скъпа екипировка.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 12 Дек 2024, 17:33       Заглавие:  Re: Хронограф с Доплеров Радар - FX True Ballistic

Снайперист
Снайперист

Съгласен съм изцяло с твоето последно мнение! :armed:

Но! Макар и рядко има хора, които стрелят изключително точно. За тях разликата между реалния и обявения BC има значение, защото могат да правят групи от 0.8 МОА и дори по-малки. Знам за двама българи, които могат да правят консистентно групи под 0.8 МОА от двунога и легнало положение. Единият е Иво модератора от този форум. Другият е един от най-добрите снайперисти в НАТО той е българин.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 13 Дек 2024, 00:56       Заглавие:  Re: Хронограф с Доплеров Радар - FX True Ballistic

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Samael ` написа:
Знам за двама българи, които могат да правят консистентно групи под 0.8 МОА от двунога и легнало положение

Време е да си вдигнеш критериите си за "точност". Бъди сигурен много хора в БГ ежедневно го постигат.

Лично аз вдигах и свалях мишената на моя съотборник Jack, който направи последователни 17 Х-а (< 1/2 МОА) на 300 ярда с АR-15 от 20 изстрела - седнал със скръстосани по турски крака с оптика по слаба от 5Х. Останалите 3 изстрела бяха малко по-големи от 1/2 МОА (10-ки) за 22 минути. Проектилите (.223) за релоуд бяха 75 гр Berger. Патроните бяха направени малко по дълги от стандартните и зареждани един по един в цевта, на ръка. Имаше стабдартно яке дето помага на тялото да е по-стабилно.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 13 Дек 2024, 06:47       Заглавие:  Re: Хронограф с Доплеров Радар - FX True Ballistic

Снайперист
Снайперист

Не казвам, че само двама човека в България или от България могат да стрелят постоянни групи под 0.8 МОА от легнало положение с двунога. Но аз знам за тези двамата, че го могат. Може да има и 100 такива българи, но аз не ги познавам. Говорим за стрелба не от бенчрест с предна и задна упора на пушката. Говорим за тактическа стрелба както се стреля на война от двунога или подпряна пушката само в предната част на чувал с пясък.

Искам да го видя този пич дето стреля 0.5 МОА без предна упора на пушката. PDT_Armataz_01_22 Това е 1.45 см група на 100 метра! Толкова е диаметъра на една стотинка 14 милиметра!

Искам това да го видя кой може да го направи БЕЗ ПРЕДНА УПОРА НА ПУШКАТА! Ама не едно попадение от 10 опита. Искам да видя 5 от 5 поредни попадения в 0.5 МОА (една стотинка) на 100 метра без предна упора!

Седнал пича по турски без триноги или кавито и да е други опори да прави 0.5 МОА в 5 от 5 изтрела! PDT_Armataz_01_22

Чакам видео! PDT_Armataz_01_22

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 13 Дек 2024, 07:31       Заглавие:  Re: Хронограф с Доплеров Радар - FX True Ballistic

Снайперист
Снайперист

Ооооо!!! Чакай, чакай! Забравих още нещо! :happy:

Казваш, че ПИЧА ДЖАК пердаши 0.5 МОА групи с оптика с 5Х зуум на 274 метра!

Това е да цели една стотинка на 54 метра БЕЗ ОПТИКА! 274 : 5 = 54

Приканвам всеки от този форум да сложи една стотинка ( 0.5 МОА) на 54 метра от лицето си и без оптика да види как изглежда! На 54 метра!

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща