Само за илюстрация какво може да направят малките дронове с масивна сграда с три попадения.
https://twitter.com/AndrewPerpetua/stat ... alUYg&s=19Правете си изводите, ако снайперистът е вътре какво го чака.
Ще си позволя коментар по отношение на работата с термо уреди за наблюдение. Нощно време, щото в този часови диапазон имам практически опит, всяко живо същество, собенно в студените годишни времена, излъчва достатъчно топлина, за да бъде уловено от уред среден и висок клас предлаган в търговската мрежа. Не съм работил с военни такива, така че не мога да знам какви взможности имат, но предполагам, че са в пъти повече от гражданските. Дори целта да се намира в бункер или помещение, ако има отвор, бойница, прозорец, то промяната в топлинния фон ще бъде забелязана. Т.е. натрениран наблюдател ще схване, че вътре има топлокръвно живо същество или източник на топлина. Само това вече е достатъчно на мястото да се обърне внимание и в кратко време да се реши то да бъде ударено. А не забравяйте, че освен дронове на фронта активно работи стволна и реактивна артилерия. Така, че снайперистът в прифронтовата зона е в изключително рисково положение и едва ли може да работи спокойно и безгрижно.