Modular написа:
Нямам навика да споделям процеса по сглобяването на АР15, понеже не мисля че е нещо кой знае колко интересно.
много хубава тема
само не разбрах защо и сложи такова заглавие
то форумите вече станаха за ценители, е така като изискан ресторант - да седнеш, да отделиш време, да прочетеш да помислиш, да споделиш и ти мнение/опит
за разлика от бързото хранене - Фейсбук и още по бързите тик-тоук и подобни издания
общо взето, при нас в Т-Клас 90% сме с такива АРки за основно оръжие с LPVO (останалите 10% може би съжаляват, че са избрали друго
)
вариант на 18 инча тежка цев, и т.н. както си го описал, и към нея повечето сериозни състезатели си направихме и по още една 14-ка за нощен сетъп, със супресори и РД и всякакво окабеляване
имах възможност да тествам и то многократно различни конфигурации - заедно на тира, една до друга
10.5 - карбайн, 14.5 - карбайн, 14.5 - мид, 16 - карбайн, 16 - мид, 18 - рифле .. и определно 18 - рифле, работи много меко и затвора не е толкова натоварен
докато карбайн газовите системи, натоварват сериозно затворите, особено 16 карбайн
сега успяхме да се сдобием с резервни цеви - да не ги жалим, както и с няколко вида BCG - взех си Nickel Borom BCG и за обща култура и военния фосфатен хромиран
за военнен С158 затвор (комплект BCG), пуснах преди време една статия, военен гън смит докладва - че има екземпляри на нас 12 000 изстрела - на военния колт - 14,5 карбайн, с М855 патрони, фул ауто
обаче това което съм чел, е че този тип покритие фосфатен с хромнирането иска повече подръжка - почистване, смазване, иначе е много здрав
надявам се да сме живи и здрави, да проверим дали е така
Black Nitride - каквито са повечето цивилни, не са мил спек, защото процеса изисква термообработка и често се случва да има отклонения и да се трошат, но са лесни за подръжка
Nickel Borom - минават мил спек изисванията, но някой специалци не ги харесват, защото са им бели
но пък са много гладки и хлъзгави
Modular, стреля ли вече новата си пушка?
чудя се защо си избрал този тежкия буфер? за 18ка рифле
то зависи и с какви патрони ще стреляш, но от моя опит който имам 18ка, рифле .. с Т2 ми става малко мудна, освен ако няма да стреляш с някакви 77 грейна военни патрони
аз се сдобих с всякакви тежести, както и всички варианти на пружини на Спринко
стрелям основно 62грн с 900м/с .. горе долу като М855 и малко отгоре
обаче за 18ката, след безброй тестове - най-ми допадна плетената пружина на Гейзели - тя си върви с H1 буфер, но пък пружината има друга характеристика
усещам я почти като болтова пушка, няма това дрънкане и вибрации отзад и доста по добре работи с М855
Спринко и H2 .. ги използвам за супресираната 14ка, пак с М855 патрони + газов регулатор
нагласил съм да релоадвам едни Бергери 77грн, ще видим с тях дали ще имат нужда от по-тежък буфер
спусъка - Гейзели Super Dynamic 3 Gun (SD-3G) с голям и плосък спусък
това е комбинация между сингъл и ту стейдж .. надежден е като ту, но отделя много бързо и остро, и има много силна! бойна пружина в комбинация с олекотен чук
+ брутален бърз и къс ресет ..
изключително важно за нестабилна позиция по далечни цели
.. с този спусък трудно пропускам прав от ръка - цел глава на 100м.
просто след като мозъка вземе решение за изстрел - нещата се случват много бързо
а при дълга серия от 10 и повече изстрели - таймера показва почти еднакви сплитове! което трудно би се постигнало с класически спусък