logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Дата и час: 02 Дек 2024, 19:29

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 29 Май 2024, 23:09       Заглавие:  Re: Мнение за CZ shadow 2 или Револвер

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

Ако хванеш за 2-3 години първо базата с пищова (по възможност не приоритетно спортен), с револвера после ще ти е много по-лесно. Визирам бързата и прецизна работа със спусъка от “дабъл екшън”.

И да не съм голословен, “Bill Drill” по мини таргет с .357 Magnum: https://youtu.be/OTg3hgzn7Uw?feature=shared

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Сподели темата във Facebook

Непрочетено мнение Публикувано на: 29 Май 2024, 23:30       Заглавие:  Re: Мнение за CZ shadow 2 или Револвер

Снайперист
Снайперист

Ако ще стреляш често с револвера вземи си 4 инча или най добре 6 инча цев задължително с масивна рамка - L. За носене 2.5 инча е по-добре, но късата цев "кастрира" силата на 357 магнум до нивото на добре зареден 9х19. Какъв е смисъла да имаш револвер за спортни цели и да не е с масивна и здрава рамка (L) и с цев поне 4 инча.

Говоря от опит имал съм и малки и големи револвери. Много е готино да имаш 5 заряден револвер с 2 инча цев супер удобен е за носене непрекъснато в теб. Винаги е готов за стрелба няма да се чудиш дали има или няма патрон в цевта както при пистолета. Ако си добър стрелец с два инча цев можеш да уцелиш глава от 25 метра и центъра на тялото от 50 метра. Но не е в това въпроса. Такъв тип револвер е предимно за много носене и не е пригоден за много стреляне. Първо уморява ръката с 357, второ и ресурса на малката и по-лека рамка е значително по-малък.

Ако ще стреляш сериозно си вземи голям здрав револвер с 4 или 6 инча цев. Примерно Смит 686, Ругер GP 100, Колт Питон или Колт Кинг кобра.

Прочети задължително тази тема преди да си купиш револвер: https://thefiringline.com/forums/showth ... p?t=455718

Differences between S&W 66 and 686?

"The biggest difference between the Models 66 and 686 is the frame size. The Model 66 was built on the "K" frame, while the Model 686 is built on the larger "L" frame. The L frame was purpose-built to handle the .357 Magnum cartridge. Problems with K frames and hot, lightweight ammo resulted in flame-cutting top straps, eroded forcing cones, and end shake, especially in high-volume shooting. The L frame solved these issues."

......

" The problem with the K-frame .357 is that sometimes the forcing cone will crack. If you swing out the cylinder and look at the forcing cone, you see that it ain't all there. (Like some of us, but I digress.)

The size of the frame requires the forcing cone to be shaved flat on the bottom. The L-frame is larger and the forcing cone is not flattened on the bottom. You can shoot all the 125 grain Magnums you want in it.

Oh, another big difference is that you can get 7 shots in the 686 + model. More is better

Really, I swear I can feel the difference during double action shooting, as the 686 + does not have to spin the cylinder quite as far."

Познавам хора тръгнали първо с револвер и са страхотни стрелци. Няма значение дали ще започнеш с револвер или пищов. Важното е да тренираш здраво и редовно и да се учиш от най-добрите. Револвера не е оръжие за всеки. То е като да караш мотор искат се топки, воля и характер.

Успех! :armed:

TRC Apocalypse

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 29 Май 2024, 23:57       Заглавие:  Re: Мнение за CZ shadow 2 или Револвер

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

Още първият револвер на Самюъл Колт, изобретен през 1831 г. и патентован през 1836 г., е мислен и правен за стрелба с една ръка. Не че и с две ръце не става, но за мен това е по-скоро аномалия, породена от концепциите на новото време.

Изключая Сашо Кусев, ще може ли поименно “страхотните” стрелци, които са тръгнали да заучават базата на стрелба с 2 ръце (както се стреля с пищова) на оръжие, мислено и правено за стрелба с една ръка?!

От скрито носене, първи бърз за време с .357 Magnum: https://youtu.be/8qO-iLNb8rg?feature=shared

Моите времена и попадения от EDC кожен кобур и яке отгоре се виждат. И бих се радвал приказките, сложени върху моите, да бъдат също подплатени с някакво стреляне. Може и на живо. Инак само си приказваме.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 30 Май 2024, 00:37       Заглавие:  Re: Мнение за CZ shadow 2 или Револвер

Снайперист
Снайперист

Няма как да посочвам хора поименно при условие, че държат да са анонимни. Освен това не всеки обича да ходи по състезания. Тези хора четат, но не пишат тук. Света е много повече от това, което си мислим, че съществува. Има толкова таланти, които карат такси, а пеят като зверове. Един мъж от Надежда преди да отиде в гласа на България никой не го знаеше колко велик певец е. Същото е и със стрелците. Ти си доста добър с пищова. Мислиш ли, че освен 3000 човека в този форум някой друг знае какво можеш? Има страхотни таланти и никой не ги знае, защото не търсят слава.

Сигурен съм, че има и по-добри стрелци от тези, които познавам, но не пишат тук, а само четат. Разбира се аз не съм един от тях. С пищов и револвер стрелям съвсем обикновено и го правя за кеф не ми е занаят. Но пък това не е затворен клуб на гениалните стрелци, тук си лафим за оръжия. Ако някой го счита за трибуна или поле за лична реклама няма лошо. Подкрепям всяка воля за успех и лично развитие. :tu:

TRC Apocalypse

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 30 Май 2024, 08:52       Заглавие:  Re: Мнение за CZ shadow 2 или Револвер

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

От методическа гледна точка е сбъркано начинаещ стрелец да тръгне да заучава базата на стрелбата с две ръце (така, както се стреля с модерните самозарядни пищови) на система, мислена и правена за стрелба с една ръка. Това е!

Що се касае до "страхотните" стрелци, и отвъд Голямата вода Гранд Мастърите са каде 10-на наложили се имена. И същите като пуснат ранглиста от 500+ човека (Бил Уилсън както прави примерно), и анонимните могат за себе си да видят къде се намират в ГЛОБАЛНИЯ ефир на база някакви ОБЕКТИВНИ критерии.

Лафчето инак е окей, но и СЪВЕТИ вече да тръгнеш да даваш - е нужно нещо повече.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 30 Май 2024, 12:50       Заглавие:  Re: Мнение за CZ shadow 2 или Револвер

Снайперист
Снайперист

Брей ти хич не даваш съвети по ВАЖНИ юридически теми. Стига брат, че става смешно. Имаш ли представа колко хора четат тук и се смеят с глас. Това, че стреляш по-добре от някой с пищов не значи, че другите нямат право да си кажат мнението. Тук си лафим за оръжия.

Нека си вземе каквото му е кеф човека. :armed:

Твоето мнение тежи повече, защото си инструктор спор няма. Ама няма само ти да говориш тук я. Нека и другите кажат нещо. :tu:

TRC Apocalypse

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 30 Май 2024, 13:10       Заглавие:  Re: Мнение за CZ shadow 2 или Револвер

Ветеран
Ветеран
Аватар

Iliqn6 написа:
На този етап се спирам твърдо за Smith and Wesson 66 2.7 inch.
Ще стрелям със 38 special. Да, имам какво и доста да уча и упражнявам. Просто усещам че съм голям фен на Револвера. PDT_Armataz_01_22 PDT_Armataz_01_22

Ей!, подхлъзнаха те чуек. Да сравняваш Шадоука с револвер е все едно да сравняваш Мерцедес с трактор Беларус. Не твърдя, че Шадоуката е S класа, но е напълно съвременен, модерен пистолет и няма как да се сравнява с револвери.
Според мен си купи CZ Шадоу, оптик реди, пък след години, като постреляш с Шадоука пак си купи револвер, на старо, тъй и тъй няма да стреляш с него.
Оптик реди да бъде Шадоуката щото модата на бързомерците бързо настъпва.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 30 Май 2024, 14:57       Заглавие:  Re: Мнение за CZ shadow 2 или Револвер

Eкспериментатор
Eкспериментатор

moderna написа:
Iliqn6 написа:
Ще стрелям със 38 special. Да, имам какво и доста да уча и упражнявам. Просто усещам че съм голям фен на Револвера. PDT_Armataz_01_22 PDT_Armataz_01_22

Ей!, подхлъзнаха те чуек. Да сравняваш Шадоука с револвер е все едно да сравняваш Мерцедес с трактор Беларус. Не твърдя, че Шадоуката е S класа, но е напълно съвременен, модерен пистолет и няма как да се сравнява с револвери.
Според мен си купи CZ Шадоу, оптик реди, пък след години, като постреляш с Шадоука пак си купи револвер, на старо, тъй и тъй няма да стреляш с него.

И според мен са го подхлъзнали но той си знае.
А дали знае че ако в разрешителното пише 357mag не на всяко стрелбище ще му дадат .38sp
и тогава ще има мъка с тоя тежък боеприпас.
Та колега пиши от време на време как вървят нещата и най-важното сподели когато вземеш каквото си решил и го тестваш може и снимки от постиженията да качиш. Все пак бая колеги се отзовахме изчерпателно и полезно мисля че е коректно и ти да споделиш по нататъчното развитие.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 30 Май 2024, 15:24       Заглавие:  Re: Мнение за CZ shadow 2 или Револвер

Eкспериментатор
Eкспериментатор

Момчета пощурях днес след като ми споделихте че model 66 е с По малка и по лека рама. В Понеделник тази седмица го капарирах. Аз по принцип бях тръгнал за 686. Но след като продавач консултанта ми каза че между 66 и 686 нямало разлика освен в това че единия бил мат а другия хром му , казах да ми запазят 66. И какво се получава?! Отварям очи тази сутрин ,влизам тук във форума и чета какво сте ме посъветвали и разбирам че съм бил излъган …….
Хайде едно телефонче и започнах с доброто разбира се , смятам се за интелигентно момче. Просто им обясних че не желая да взема модел 66 защото така и така. Преди малко ми звъннаха от магазина и ми казаха че са ми намерили 686 тъй като нямаха наличен и че ще бъде при тях след Седмица. Какъв е извода?! Да не се доверявам на търговци. А си мисля аз че може би и те не знаят съществената разлика между 66 и 686 ?!? За жалост в повечето сфери работят некомпетентни служители … Благодаря ви за това че ми отворихте очите. :-)

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 30 Май 2024, 16:35       Заглавие:  Re: Мнение за CZ shadow 2 или Револвер

Eкспериментатор
Eкспериментатор

Tik Tak написа:
moderna написа:
Iliqn6 написа:

И според мен са го подхлъзнали но той си знае.
А дали знае че ако в разрешителното пише 357mag не на всяко стрелбище ще му дадат .38sp
и тогава ще има мъка с тоя тежък боеприпас.
Та колега пиши от време на време как вървят нещата и най-важното сподели когато вземеш каквото си решил и го тестваш може и снимки от постиженията да качиш. Все пак бая колеги се отзовахме изчерпателно и полезно мисля че е коректно и ти да споделиш по нататъчното развитие.
Решението и избора на Револвер е изцяло мое.Повече няма да взимам съвет от магазинери PDT_Armataz_01_22 . И други колеги споделиха мнение че за старт револвера е труден но не и невъзможен. И не на последно място обожавам револвери и начина на стрелба със тях. :tu:

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 30 Май 2024, 18:14       Заглавие:  Re: Мнение за CZ shadow 2 или Револвер

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Виж сега, то услади ли ти се стрелбата - няма да останеш с едно оръжие, па каквото и да е то :tu:

Ивайло Узунов
СКДПС "Етър IPSC"
КДС "Саргон"

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 30 Май 2024, 21:38       Заглавие:  Re: Мнение за CZ shadow 2 или Револвер

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

ubboto написа:
От скрито носене, първи бърз за време с .357 Magnum: https://youtu.be/8qO-iLNb8rg?feature=shared

По-дългоцевен револвер нямаше ли?

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 30 Май 2024, 22:42       Заглавие:  Re: Мнение за CZ shadow 2 или Револвер

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

За револвер, или от най-леките субкомпакти, с тест—да не ти смъква надолу анцуга като си го сложиш в джоба. :D А ако си избрал да ти ръмби и тежи, по-добре 6-те инча цев, с която рама спокойно можеш да си стреляш с пистолетен хват. Най-горе “Бил дрил”-а с .357 Mag, момците не можаха да направят 3,30 сек. с пищовите с якетата отгоре.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3