logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Дата и час: 14 Дек 2024, 03:14

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 14 Юни 2024, 11:21       Заглавие:  Re: Новият български пистолет DC19-9x19

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

Точно така е! Като се споменава спорт, хубаво е да се посочи както конкретният такъв, така и съответната дивизия. Да вземам за пример “Продукшън” в ИПСЦ—нов полимерен страйкър ярко да доминира над “Шадоу-2”, или “Танфолио Сток-2” примерно, е една доста сериозна заявка.

С останалите ми въпроси целя не да хейтя, а да внеса градивен елемент в дискусията. Щото същите ще бъдат зададени от почти всеки потребител, който разбира да стреля, и който върви със собствените си пари напред на един отворен пазар със свободна конкуренция.

За надеждността вече, ако модели от изделието бъдат предоставени на някое друго по-оборотно стрелбище, след 100К изстрела наблюдение изкъсо (както са примерно Ген.5 17-те)—картинката ще е пълна.

Успех на компанията желая! :tu:

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Сподели темата във Facebook

Непрочетено мнение Публикувано на: 14 Юни 2024, 11:31       Заглавие:  Re: Новият български пистолет DC19-9x19

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

относно предпазителя
нашите военни са питали американците, защо са предпочели Зиг, пред Глок

американците отговорили, че пистолета за армията не е основно оръжие, и не могат да осигурят адекватно обучение за работа с пистолет, затова са предпочели да бъде с външен предпазител

при полицията обикновено пистолета е основно оръжие .. но въпреки всичко
както знаем .. почти веднага след като полицията ни получи новите пистолети .. се случи инцидент (прострелване) при прибиране в кобур (кобура бил мек, разбира се), говори се че има още един случай, но колко е верно

преди 40-50 години Ню Йорк .. като минаха от револвер на Глок - пак имаше масово инциденти
даже стана нарицателен с 5,5 - 7кг спусък

след толкова години .. извода е, че си трябва адекватно обучение

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 14 Юни 2024, 11:36       Заглавие:  Re: Новият български пистолет DC19-9x19

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

ubboto написа:
За надеждността вече, ако модели от изделието бъдат предоставени на някое друго по-оборотно стрелбище, след 100К изстрела наблюдение изкъсо (както са примерно Ген.5 17-те)—картинката ще е пълна.

и аз се изненадох, че 3000 изстрела искат за изпитание по CIP
вероятно е много скъпо да са повече, или незнам какви съображения, защото 3000 и аркус може би ще изкара

най-голяма е драмата с пружините .. особено, ако производителя няма база данни и опит с пистолети

аз нали смених всички чаркове на Glock 17 gen.3 с къстом ала бала ..
еми след 10к .. така се смачка пружината на стракъра, че спря да пали каспи
около 1см по къса стана от оригиналната и .. върнах оригиналната, която беше на 40-50К и си беше запазила характеристиките

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 14 Юни 2024, 19:18       Заглавие:  Re: Новият български пистолет DC19-9x19

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

За предпазителя, на P320 ЗиГ слагат външен предпазител специално за американската армия. Цивилен P320 с външен предпазител не съм виждал. От своя страна, британската армия не знам да слага външен предпазител на техните Глок 17 Ген.4 (не, че и такова чудо също няма). При всички положения, външният предпазител не е панацея от гледна точка на безопасността—трябва да си наработиш навика винаги да го ангажираш (за което пак си трябват тренировки/ обучение), а като почне да се стреля от кобур за време, един вид от “Cocked’n Locked”, ще си требе тайминг за сваляне на предпазителя—да не е още в кобура, а вече с цев безопасно насочена напред. Все едно работиш със спортен СА пищов + запънат чук. От друга страна, ако ходът на спусъка ти е дълъг и тежък, външният предпазител (който се вижда и на спортния модел) се явява… a complex hardware answer to a simple software solution.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 16 Юни 2024, 16:11       Заглавие:  Re: Новият български пистолет DC19-9x19

Снайперист
Снайперист

Виждам три страшни недомислия:

- ръба (релефа) за удобство на палец на ръкохватката е подходящ само за стрелба с дясна ръка. При същия дизайн на ръкохватката и стрелба с лява ръка този ръб за удобство на палеца ще пречи и създава дискомфорт.

- зоната на ръкохватката, където ляга дланта в участъка между палеца и показалеца точно под малоумния изпъкнал тъмбрест е свалена прекалено ниско заради масивния дизайн на тъпия тъмбрест. Този дизайн сваля цялата длан надолу, което ще намали стабилността на хвата спрямо силите бутащи блока и целия пистолет назад. Вижте на Глок колко по-високо ляга ръката в ръкохватката, защото няма такъв дебел и ниско свален тъмбрест.

- при наличие на външен предпазител да има прекалено дълъг ход на спусъка е МАЛОУМИЕ. Това е тотално грешна концепция! Или се работи по техники без външен предпазител със средно дълъг ход на спусъка подобно на Глок. Или при наличие на външен предпазител се слага разумно къс ход на спусъка примерно 6 милиметра с много къс ресет за бърза стрелба.

Респект за качеството на материалите и добрата изработка. Но дизайна е не по-малко важен от качеството на изработка.

И още нещо. МНОГО ВАЖНО!!! Пружините на Глок и на фирмата Спринко имат УНИКАЛНО ДОБРО КАЧЕСТВО (вороятно са криогенно закалени). Добре е да се проучи откъде се поръчват и да се ползват такива. Счупена пружина по време на бойна мисия е равно на RIP за стрелеца.

Успех! :armed:

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 17 Юни 2024, 12:03       Заглавие:  Re: Новият български пистолет DC19-9x19

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Ръкохватката е симетрична - лява и дясна страна ;)

Интересно ми е, как успяваш да се изказваш така категорично за нещо което не си се запознал добре.

Повечето модерните дизайни са с тъмбрест - но вдлъбнат, а не изпъкнал. Изпъкнал го искат/харесват старата армейска школа.

На абсолютно всеки дизайн, ще се намерят купища хейтери, това е нещо нормално за днешното общество. Така започва деня ни .. пускаш ТиВи и се почва с негативни новини, даже вече има и цял нов вид черни инфлуенсери (дори са по успешни от позитивните) .. дето критикуват и говорят негативни неща, и получават пари за това.

По интересно е кой може да каже нещо хубаво, нещо позитивно.

Например
Знака на рода Дуло .. харесва ли ви?
Или искате да има нещо чалгаджийко, нещо златничко, или камъче Сваровски вградено?

Бихте ли си ги купили, да имате роден пистолет? Колко $$$ го оцените, колко пари бихте дали за него и т.н.

Това е по интересно, да се чете

Отколко за вкопчване в армейския тъмбрест.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 17 Юни 2024, 14:47       Заглавие:  Re: Новият български пистолет DC19-9x19

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Дали бих си го купил - това е много хубав въпрос. Отговора е "Да", по същия начин по който бих отговорил и за alfa romeo giulia quadrifoglio. Т.е. имам огромно желание, но поради редица причини, все още не съм го направил. Идеята за адекватен български пистолет много ме радва. Не ми харесва факта, че пистолета беше представен без ясна представа или поне бегла информация относно ценовата ниша в която ще бъде разположен. Ако се окаже пряка ценова конкуренция на аналогични модели на Глок/ЧЗП10, детството му ще е много трудно. В техническо отношение, до колкото успявам да се ориентирам по снимките нещата изглеждат добре, въпреки че все още не съм на ясно има ли блокировка на иглата или не.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 17 Юни 2024, 15:34       Заглавие:  Re: Новият български пистолет DC19-9x19

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

Ivo III написа:
По интересно е кой може да каже нещо хубаво, нещо позитивно.

В инфото се споменава за модулност, та, има ли я и тук опцията с едно разрешително да местиш спусъка на различните по размер рами както при новите полимерни ЗиГ-ве?

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 10 Сеп 2024, 22:09       Заглавие:  Re: Новият български пистолет DC19-9x19

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

още един пищиф с версия за предпазител

https://www.springfield-armory.com/eche ... B%20SAFETY

Прикачени файлове:
photo_2024-09-10_23-05-48.jpg
photo_2024-09-10_23-05-48.jpg [ 114.55 KiB | Прегледано 2887 пъти ]

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 11 Сеп 2024, 11:39       Заглавие:  Re: Новият български пистолет DC19-9x19

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Ivo III написа:
още един пищиф с версия за предпазител

https://www.springfield-armory.com/eche ... B%20SAFETY

Добавянето на предпазител винаги е опция която си заслужава да се осмисли. Още по-добре е ако това може да стане обратимо.

Work in progress

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 11 Сеп 2024, 15:07       Заглавие:  Re: Новият български пистолет DC19-9x19

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

http://www.tarnhelm.com/GlockSafety.html
GLOCK Manual Safety
$125.00

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 11 Сеп 2024, 19:23       Заглавие:  Re: Новият български пистолет DC19-9x19

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Ivo III написа:
GLOCK Manual Safety
$125.00
Да, предполагам е същото. Аз обаче "копирам" решението на Глок (от поръчката за Тайландската полиция) и някои неща от решението на Cominolli. Копирам в кавички т.к. има неща, които не ми харесват и ги променям.

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 11 Сеп 2024, 20:13       Заглавие:  Re: Новият български пистолет DC19-9x19

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

slaf4u написа:
Ivo III написа:
GLOCK Manual Safety
$125.00
Да, предполагам е същото. Аз обаче "копирам" решението на Глок (от поръчката за Тайландската полиция) и някои неща от решението на Cominolli. Копирам в кавички т.к. има неща, които не ми харесват и ги променям.

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

Нещо се омота Tapatalk-a. В момента съм на етап намиране на най-удачната форма на външния предпазител. Не ми допада идеята да е само метално перо. Търся компромис между лесната манипулация с гола ръка и ръкавици но и достатъчно ниския профил за да не пречи при стрелба. Харесва ми как Глок са скрили канала в който се движи предпазителя и как Коминоли са подходили към самото движение на предпазителя вътре в пистолета.
До тук съм я докарал - функционално сме ОК, но по палчето имам още какво да правя.
Изображение

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2