TheBoss написа:
0g0b0g0 написа:
Трябва да погледна точно какво пише в протокола, но нямам спомен да е имало прокурорско постановление.
Обади ми се кварталния, че трябва да го занеса на КОС-аджия, където оформихме приемо-предавателен протокол.
А има ли издадена заповед за защита или заповед за незабавна защита от първоинстационен съд? И, ако има(а то, най-вероятно има), какво точно пише в тях. Това е важно!
Но, като се разрових, подозирам, че спестяваш обстоятелството, че са ти отнели разрешителното.
ЗОБВВПИ:
Чл. 155. (1) (Доп. - ДВ, бр. 73 от 2012 г., в сила от 25.09.2012 г.) При настъпване на някое от обстоятелствата по
чл. 58, ал. 1, т. 2 - 8 ... издаденото разрешение се отнема с решение на органа, издал разрешението.
(2) Решението по ал. 1 подлежи на обжалване по реда на Административнопроцесуалния кодекс, като обжалването не спира изпълнението му.
Чл. 58. (1) Разрешения за придобиване и/или съхранение на взривни вещества и пиротехнически изделия, разрешения за придобиване, съхранение и/или носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях не се издават на лице:
...
8. спрямо което през последните три години са налагани мерки за защита по Закона за защита от домашното насилие;
Въобще, с такава оскъдна информация си е гадаене на боб какво се случва.
1-во колега, заповедната за незвана защита е срещу НЕЯ, а не срещу мен. Като ТЯ няма право да доближава мен и децата на по-малко от 100 мера.
2-ро на база на нейни донос, имам НАЙ-ЛЕКАТА възможна мярка - предупреждение да се въздържам от насилие. Не заради друго, а просто защото съдът е ДЛЪЖЕН да постанови нещо, когато има подобна жалба по ЗЗДН. И тъй като на съдията са му ясни тези номера с доносите по ЗЗДН, ми наложи тази най-лека мярка.
За съжаление делата в София се точат с години и макар делото да приключи преди 4 месеца, още няма решение и не е ясно кога ще има.
3-то колега не ти спестявам нищо. Разрешително ми изтече СЛЕД като оръжието беше предадено за съхранение и логично няма как да го подновя, докато всичко не приключи.
Но и да не беше изтекло, пак след 1 година, процедурата по изземване е същата. (Поне така ми обясни КОС-аджията)
Предлагам ти преди да правиш генерални изводи, да си направиш труда да попиташ.
Не съм навлизал в подробности относно личните ми драми, защото форумът е с друга тематика и не исках да го разводнявам с офтопик.
Опитах се да съм максимално кратък и максимално близо то оръжейната тема.