logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Дата и час: 14 Дек 2024, 02:41

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 14 Авг 2024, 09:23       Заглавие:  Re: Изтичащ срок за съхранение в КОС!

Eкспериментатор
Eкспериментатор

0g0b0g0 написа:
0g0b0g0 написа:
Absolut написа:
@0g0b0g0: Това не е чисто оръжеен специализиран казус. Какво му е казала юристконсултката на РПУ-то, трябва да ти го напише в отказа. Или да направи мълчалив отказ на молбата ти за издаване на искания документ. При всички случаи, недей да чакаш делото, защото едно че може да се проточи и второ, че решението по него може да се обжалва на втора инстанция. Намери си по-бързо добър адвокат по административни дела и гледайте да не изпуснете сроковете за обжалване на отказа на КОС. Никак не е приятна процедура, но поне на такова ниско ниво съдебната система все още работи.

Той моя КОС-аджия е много разбран и добронамерен, но е и много уставен. Изпълнява стриктно каквото му кажат.
Аз официално не съм пуснал документите. Просто му изпратих съдебното решение и се обадих да го питам кога ще ми върне разрешителното и той ми каза, че ще ми издаде отказ, защото така му е казала юристконсултката. Пък аз като имам мерак да съдя МВР. Вече имал един случай, по който тече дело и в зависимост от изхода му ще решават и за мен. Т.е. ако човека спечели и на мен ще ми върнат разрешителното. Ако не спечели ще ми откажат, а аз като искам да си завеждам отделно дело. Просто искаше да ми спести едни пари.
Аз вчера се позарових в аналогични дела и за съжаление всичко, което излезе са потвърждения на отказите от съда. В това число има полицаи и военни, на които им е постановен отказ. Мотивите според мен са абсурдни, но явно има някаква правна логика, защото и на по-горни инстанции се потвърждават тези решения.
Въпросът е дали някой е печелил подобно дело?

Цитат:
"Ограничение, но пък вече със срок, е въведено и по отношение на разрешенията, които се издават за придобиване и/или съхранение на взривни вещества и пиротехнически изделия, разрешения за придобиване, съхранение и/или носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях, доколкото е налице забрана такъв административен акт да се издава по отношение на лице, спрямо което през последните три години са налагани мерки за защита по ЗЗДН – чл. 58, ал. 1, т. 8 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия[19]."

Ето решения от 4 областни съдилища - Хасково, Шумен и В. Търново, Стара Загора

https://dela.bg/Acts/02be830f-6e3d-4091-971e-acdd20778849
https://dela.bg/Acts/61de8122-1f32-45c9-855f-1b88fea6ac77
https://www.adms-sz.com/pages/0061d819/09241819.htm
https://dela.bg/Acts/61de8122-1f32-45c9-855f-1b88fea6ac77

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Сподели темата във Facebook

Непрочетено мнение Публикувано на: 14 Авг 2024, 13:59       Заглавие:  Re: Изтичащ срок за съхранение в КОС!

Картечар
Картечар

Сега, преди да съм прочел съдебните решения (довечера ще ги прочета и пак ще коментирам), ще ти кажа следното:
1. В Перник 70% от делата срещу МВР в административния съд - МВР ги губи.
2. Тази статистика съм я направил за себе си, тъй като и аз съдих началника на РПУ Трън за проблеми при преиздаване на разрешително и спечелих делото.
3. Мисли и действай за обжалване, да не мине срока.
4. Тая работа със съхранението зависи от КОС-аджията. Снощи говорих с мой приятел, когото осъдиха за незаконно оръжие на 2-3 г. условно. Имаше и ловни, имаше и самоотбрана. Изтече му присъдата, настъпи реабилитация и всичките му оръжия бяха в районното. Изкара си ново разрешително, взе си оръжията. Това стана преди около или над 10 г. Наскоро си продаде пистолета, и си остана само ловец. Нарочно няма да назовавам в кое населено място е случая.

Проблемът ти подлежи на тълкуване, тъй като има настина жалба срещу теб, но има и дело и си оправдан.
Не приемай изходът за тебе да зависи от изходът от друго дело, ако то е негативно за теб, твоят случай си е отделен. А и съдията вероятно ще е друг, така че нищо не е решено още.

И още, цялата кореспонденция с КОС искай да става в писмена форма. Да остават доказателства кой какво е казал - искай всичко писмено, становища, откази, аргументи, решения на началника на РПУ. С изходящ номер и печат.

И първо напиши имаш ли срок за подаване на документи, ако има какъв е, и какво ще искаш - чисто ново разрешително или подновяване/продължаване на старото? Ако е вторият случай, кога ти изтече срока на старото? Съхраняват ли ти още оръжията в районното?

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 14 Авг 2024, 14:47       Заглавие:  Re: Изтичащ срок за съхранение в КОС!

Eкспериментатор
Eкспериментатор

PV написа:
Сега, преди да съм прочел съдебните решения (довечера ще ги прочета и пак ще коментирам), ще ти кажа следното:
1. В Перник 70% от делата срещу МВР в административния съд - МВР ги губи.
2. Тази статистика съм я направил за себе си, тъй като и аз съдих началника на РПУ Трън за проблеми при преиздаване на разрешително и спечелих делото.
3. Мисли и действай за обжалване, да не мине срока.
4. Тая работа със съхранението зависи от КОС-аджията. Снощи говорих с мой приятел, когото осъдиха за незаконно оръжие на 2-3 г. условно. Имаше и ловни, имаше и самоотбрана. Изтече му присъдата, настъпи реабилитация и всичките му оръжия бяха в районното. Изкара си ново разрешително, взе си оръжията. Това стана преди около или над 10 г. Наскоро си продаде пистолета, и си остана само ловец. Нарочно няма да назовавам в кое населено място е случая.

Проблемът ти подлежи на тълкуване, тъй като има настина жалба срещу теб, но има и дело и си оправдан.
Не приемай изходът за тебе да зависи от изходът от друго дело, ако то е негативно за теб, твоят случай си е отделен. А и съдията вероятно ще е друг, така че нищо не е решено още.

И още, цялата кореспонденция с КОС искай да става в писмена форма. Да остават доказателства кой какво е казал - искай всичко писмено, становища, откази, аргументи, решения на началника на РПУ. С изходящ номер и печат.

И първо напиши имаш ли срок за подаване на документи, ако има какъв е, и какво ще искаш - чисто ново разрешително или подновяване/продължаване на старото? Ако е вторият случай, кога ти изтече срока на старото? Съхраняват ли ти още оръжията в районното?

Благодаря за ценните съвети!
За съжаление разрешителното ми изтече месец след като ми ги прибраха (или по точно, аз доброволно ги предох)- през юли 2023.
Вече бях подал документи за подновяване и естествено получих отказ.
Юни тази година ми се обадиха, че 1-годишния срок за съхранение изтича и ще ми конфискуват, ако не ги прехвърля на някого.
Най-бързия вариант, който намерих е да ги прехвърля на Иво, който държи оръжейния магазин над МВР Перник- посока Брезник.
Сега са при него. Съхранява ги срещу определена сума, като ми каза, че може да ми ги продаде, ако реша.
Решението на съда е от 5 август, но още не са ми го връчили официално. Изпратих го по Вайбър на КОС Брезник, защото бяхме говорили преди, че като като го получат ще ми върнат пушкалата. За огромна моя изненада обаче ми казаха това, което съм написал по-горе.
Затова питах за добър адвокат в тази област, защото нещата са много заплетени, а аз съм се научил, че добрия адвокат е ключов фактор.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 14 Авг 2024, 16:40       Заглавие:  Re: Изтичащ срок за съхранение в КОС!

Картечар
Картечар

Значи принципно не си страшно притиснат от срокове. Като прочета делата ще ги пообмисля нещата, ще звънна тук-там, и ще ти пиша. Хубаво е да ми пуснеш тел. си номер на лични, тъй като може да възникне нужда от някоя подробност. На първо четене следва, като получиш официално решението на съда, да си пуснеш заявление за продължаване на срока на старото или за ново, но и това трябва да се пообмисли за кое точно.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2