Yank написа:
Аз го намерих в една от кутиите - manufactured by Rock River. Има дотиквач и класическата "вратичка" от дясно. Ще мога ли да сложа Red Dot? Вероятно да.
Би трябвало да можеш, погледни ако има дупка от горната част на ръкохватката. Опцийте са или да монтираш пикатини релса, или да монтираш нещо с ACOG захват, например призмите на Primary Arms се монтират директно (аз имам тяхната 1х призма и честно казано я предпочитам пред тубуларен ред-дот), единствено е добра идея да си вземеш болта които те предлагат.
Yank написа:
Трябва обаче да реша дължината - 10.5 или 16 инча.
Аз съм с доста дълги ръце и не знам кое ще е по удобно за IDPA.
За състезания мисля че масово ползват 16', незнам дали е изискване или защото по-дългите цеви имат по-лек откат. За handguard няма грижи, като дойде време само ми пусни адрес и го пращам. Относно дължината, по-принцип зависи от дължината на газовата с-ма, тъй като при 9мм такава няма се гледа къде са монирали предния мерник, тази която имам аз е с Carbine дължина, така че ще стане за 10.5' и 16' ако последната е Carbine разтояние на мерника.
Yank написа:
Bolt Carrier Group. Тук малко ми е мъгла. Да разбирам ли, че това замества нормалния AR-15 болт. Как се дърпа на зад?
Да изцяло се заменя 5.56 затвора с такъв за 9мм, ползват се стандартни charging handles, аз бих препоръчал да вземеш такава с удължен latch. Ако ще ползваш адаптор на Stern Defense може би е добра идея да вземеш и затвора от тях:
https://getstern.com/products/upper-components/ за по-сигурно. За буфера гледам че затворите масово са около 15oz, така че ще ти трябва буфер с тегло поне 5.5oz, най-често ползваните са 8oz.
Преди около 2 години сглобихме за на един притял жената 4' 9мм и се получи доста компакно и лесно за стрелба оръжие. Като решиш да я сглобяваш твоята пусни една тема (или пък може в тази) и ще ги бистрим частите и конфигурациите