logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Дата и час: 14 Дек 2024, 02:23

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 405 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 21 Юни 2017, 14:26       Заглавие:  Re: Пистолета "Черния стриж"...

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Посейдоне, те разправят че италианското производство няма да се внася временно, не се знае защо. Може просто да не им поемат мощностите бройката на търсенето, може да е друго, свързано с "новият" пищов. На живо не е толкова хубав... Това ми изглежда по-скоро като мемори пойнт от колкото на мускулен предпазител ама де да знам...
По отношение на "руските" резултати какво да ти кажа... Много хора в темата предсказаха че няма да е "новият Глок"... Не е лош пищова на живо, просто нямат добър маркетинг, според мене.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Сподели темата във Facebook

Непрочетено мнение Публикувано на: 21 Юни 2017, 14:44       Заглавие:  Re: Пистолета "Черния стриж"...

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

.38 Super написа:
Много хора в темата предсказаха че няма да е "новият Глок".
Язе бях един от тях.

.38 Super написа:
Не е лош пищова на живо, просто нямат добър маркетинг, според мене.
От няколко минутки сухо щракане - въобще не останах впечатлен.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 22 Юни 2017, 06:27       Заглавие:  Re: Пистолета "Черния стриж"...

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

.38 Super написа:
Не е лош пищова на живо, просто нямат добър маркетинг, според мене.
А PR-ът им по-скоро може да бъде определен като анти-PR.

Ивайло Узунов
СКДПС "Етър IPSC"
КДС "Саргон"

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 23 Юни 2017, 00:34       Заглавие:  Re: Пистолета "Черния стриж"...

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

:D 100%. Не е късно още, но щом Лари Викърс и Eрик Принц са загубили интерес, значи има нещо дето не е наред, ако не с пищова, то с цялата далавера м-у руснаците и италиянците.
Фирмата от Вегас прави разни поръчкови пищови, не мисля, че има капацитет за големи серии.
По едно време бях луднал да взема един, в момента могат да се намерят със стотина кинта по-евтино в Гънброкер, нови, в кутии, не е още късно ама не ми се занимава с толкова къси, иначе ако си надвия на масрафа един ден може и да се обзаведа с един, с удоволствие бих го притежавал... :D

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 23 Юни 2017, 00:37       Заглавие:  Re: Пистолета "Черния стриж"...

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

ubboto написа:
От няколко минутки сухо щракане - въобще не останах впечатлен.
На ЛВ специалците са щтракали няколко месеца в Ирак и бяха впечатлени, имаха само 1-2 забележки по спусъка, иначе като контролиране на отката при рф и като надеждност разправяха, че бил много добър.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 27 Дек 2019, 07:56       Заглавие:  Re: Пистолета "Черния стриж"...

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

Да изтупам праха от темата :-) . За момента толкова, след получаване на съответните документи, пълно ревю.
Прикачени файлове:
20191224_124040.jpg
20191224_124040.jpg [ 1.58 MiB | Прегледано 7790 пъти ]

Прикачени файлове:
20191224_120809.jpg
20191224_120809.jpg [ 1.8 MiB | Прегледано 7790 пъти ]

Прикачени файлове:
20191224_121541.jpg
20191224_121541.jpg [ 1.88 MiB | Прегледано 7790 пъти ]

И с наганом - тоже тяжело.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 27 Дек 2019, 09:22       Заглавие:  Re: Пистолета "Черния стриж"...

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Честито, колега!

Ще се състезаваш ли с него?

Ивайло Узунов
СКДПС "Етър IPSC"
КДС "Саргон"

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 27 Дек 2019, 11:02       Заглавие:  Re: Пистолета "Черния стриж"...

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

Да. За това го взимам.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 27 Дек 2019, 11:24       Заглавие:  Re: Пистолета "Черния стриж"...

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

strike написа:
Да. За това го взимам.

Честито и от мен, Живко!

Като оправиш докИментите, още отсега официално заявявам, че искам на живо да го пипна и пробвам това оръжие - ще почерпим! :-)

А до края на януари догодина, ако имаш време и желание, ще се радвам да го тестваш и споделиш резултати със състезателния си кобур + боеоприпаси на нашия БГ дрил:

https://pistol-forum.com/showthread.php ... -Challenge

Идеята беше да се сложи нещо като базов резултат със стоково дЪрво като Глок 17 + фабрични патрони, и да се види колко е до оръжие/ тунинги… и колко до стреляне. А дублети на 20 ярда/ 18,3 метра по кръг с диаметър от 14 сантиметра са си предизвикателство и за чисто спортните пищови, когИ се правят за време/ хит фактор.

"Стриж"-ът иначе ще ми е изключително интересно да се постави ребром до Зиг П320 Х5... щото, поне на пръв поглед, ми изглеждат от една категория. Но това може да се провери само на терен СЪС СТРЕЛЯНЕ. Борето ако се навие да донесе неговия Х5, а ти "Стриж"-а... ще е чудесно!

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 27 Дек 2019, 11:49       Заглавие:  Re: Пистолета "Черния стриж"...

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

Геле, винаги на линия :-). Живот и здраве, ще го напънем на макс. Много ще се радвам да се включиш. Мисля да направя много широк обзор на пистолета. Колкото повече стрелци дадат обективното си мнение, толкова по-добре.
Малко информация, през втората половина на 2018 и до началото на 2019г. във фирмата имаше доста промени, най-накрая нещата тръгнаха стабилно и от страна на производство и маркетинг и т.н.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 02 Юни 2024, 01:34       Заглавие:  Re: Пистолета "Черния стриж"...

Снайперист
Снайперист

Нека да поизтупаме прахта от тази тема.

Колеги кажете какви са личните ви впечатления от пищова?

Нека припомним на драгия читател що за пищов е това. Ето какво пише в нета за него: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Arsenal ... Strike_One

Това е най-подробното видео което съм видял. Човека разглоби пищова на най-малките му части и каза какво мисли. Ще е интересно да споделите и вие лични впечатления.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 02 Юни 2024, 06:05       Заглавие:  Re: Пистолета "Черния стриж"...

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Samael ` написа:
Нека да поизтупаме прахта от тази тема.

Колеги кажете какви са личните ви впечатления от пищова?

Нека припомним на драгия читател що за пищов е това. Ето какво пише в нета за него: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Arsenal ... Strike_One

Това е най-подробното видео което съм видял. Човека разглоби пищова на най-малките му части и каза какво мисли. Ще е интересно да споделите и вие лични впечатления.

Личните ми впечатления са отлични. Много прецизен пистолет като за пластмасарка. Дълги релси и никакъв луфт. Пистолета стреля много точно а самата стрелба е много приятна и плавна. Разглобявал съм го наистина на съставни части (във видеото Иън не разглабя рамката). Факта, че спусъка не довзвежда иглата както при Глок а директно я освобождава прави движението му много по-плавно. Модела показан на видеото не е този, който е трябвало да бъде тестван от руските служби - спусъка е различен, като оригиналния е с много по-дълги ходове в права посока и в ресет. Много бърз и плосък и стабилен цикъл на изстрела, заради заключването на цевта. Не харесва некадърни релоуди, иска кримп.
Тествал съм го до към 500 изстрела без почистване, работи без драми... Религията ми не ми позволи да го цапам повече :).
Като ергономичност е супер удобен. Преди Извънземното на Лауго, това беше пистолета с най-ниска ос-канална линия. Стандартните мерни прибори конкретноно на Speed модела са регулируеми LPA - фибро отпред, черно отзад - лично за мен най-добрите за спорт.

Единственото негативно нещо което мога да кажа е че пистолета е непригоден за скрито носене. Мястото му е или в спиймашина или в служебен кобур. По-обемен е от 17-ка.

Ако някой има конкретни въпроси, нека пита.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 02 Юни 2024, 08:23       Заглавие:  Re: Пистолета "Черния стриж"...

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Страхотни снимки ! Благодаря !

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 02 Юни 2024, 13:30       Заглавие:  Re: Пистолета

Снайперист
Снайперист

slaf4u написа:
Личните ми впечатления са отлични. Много прецизен пистолет като за пластмасарка.

Слав благодаря ти за подробното описание и хубавите снимки! :armed:

Би било интересно за читателите на форума, ако се срещнете с Убото, защото е страхотен стрелец с пистолет да го пробва и да сподели неговите впечатления и резултати от стрелбата. Също е добре да го сравните с тунингования ти Глок 17 ген. 5 като показания на мишената.

Ти като инженерна мисъл и тунинг майстор и неговите умения за бърза и точна стрелба с пистолет бихте могли да направите страхотен канал в YouTube. Където ти да обясняваш смисъла и вида на подобренията или конструкцията на непознати масово модели като този в темата. А той да демонстрира хватове, техники и дрилове. Мисля, че ще сте супер тандем и ако канала е на английски ще добие международна популярност. Виждам, че и двамата говорите свободно английски. Това е само идея за съжаление живеете в различни градове. Но ако канала стане много популярен ще изкарвате добри пари от реклама. :tu:

Имам и два въпроса за пищова:

Имал ли си засечки дори само една с фабрични патрони на реномирани масови марки като Фиочи, Селиер и Белот, Уинчестер, Ремингтон, Федерал?

Колко на брой изстрела (приблизително) направи с пищова и има ли досега счупена или дефектирала част?

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 02 Юни 2024, 14:30       Заглавие:  Re: Пистолета "Черния стриж"...

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Samael ` написа:

Имам и два въпроса за пищова:

Имал ли си засечки дори само една с фабрични патрони на реномирани масови марки като Фиочи, Селиер и Белот, Уинчестер, Ремингтон, Федерал?

Колко на брой изстрела (приблизително) направи с пищова и има ли досега счупена или дефектирала част?

Засечки с фабрични боеприпаси не съм имал. В един момент правих разни опити с бойната пружина, което доведе до неуспешно палене на релоудвани патрони с капси Муром. Другите ми засечки са били единствено заради патрони неформовани правилно и съответно заклинили в патронника.

https://www.facebook.com/share/v/GCmZzEafkQWhZwCG/

Патронника е една идея по-стегнат от Глоковския и патроните следва да са съобразени с това.

Настрела му при мен е около 2-3000 патрона.

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 405 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27