logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Дата и час: 02 Дек 2024, 18:07

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 05 Сеп 2012, 20:10       Заглавие:  Re: "Македонска стрелба"

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

TheGunMan написа:
Poseidon написа:
Не може! Линк от друг форум тук се трие...

не е вярно!!!!

+1

T-Class
ΜOΛΩΝ ΛΑΒΕ

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Сподели темата във Facebook

Непрочетено мнение Публикувано на: 05 Сеп 2012, 21:37       Заглавие:  Re: "Македонска стрелба"

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Посейдоне или много успешно се правиш на глупав, или пак се обаждаш просто за да келпаш: Обърнах ти внимание, че и в двата споменати от руснака случая пистолета е бил резервно оръжие. После това, че Сорокин ми разказва глупости какво имали израелците на мене лично ми е през оная работа докъто не ми покаже някой какви са тея подразделения и за какво са. Щото за еър маршалите по Ел Ал пистолета разбира се е основно оръжие, или за некой чекисти на времето също е бил, щото е по лесно да опреш в затилъка Наган а не Мосинка, но по принцип пистолета си е резервно оръжие според всяка военна концепция, а дори и ако има израелски подразделения ( ебаси как звучи "ПОДРАЗДЕЛЕНИЕ") то те не стрелят свадбарска... пардон - македонска стрелба.
А ти ако държиш да кажеш нещо смислено, просто си кажи мнението по точките, стига си плескал километрични мнения, повечето от пишещите тука го направиха, сега остава и ти да го направиш а и твоето момче да се появи да налее още легендарен тероризъм в тактиката на наще деди и Гънмена да заключва темата... :smoke:

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 05 Сеп 2012, 22:07       Заглавие:  Re: "Македонска стрелба"

Ветеран
Ветеран

Ripper написа:
По темата: Аз защо мисля, че В. Черноземски е ползвал револвер ? Бях чел нещо такова ... Останалия жив, но ранен спътник на краля е казал в интервю, че не бил виждал такова боравене с револвера ...

Мисля, че "револвер" по това време са го използвали като обобщено понятие за КНО. В статията за Владо Черноземски в Уикипедия има сниман Маузера му. А тук на 1:19 в хрониката от атентата се вижда оръжието в ръцете на полицая, който го отнася:

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 05 Сеп 2012, 22:25       Заглавие:  Re: "Македонска стрелба"

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Валтер написа:
Мисля, че "револвер" по това време са го използвали като обобщено понятие за КНО...
+1

Ивайло Узунов
СКДПС "Етър IPSC"
КДС "Саргон"

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 06 Сеп 2012, 09:28       Заглавие:  Re: "Македонска стрелба"

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

Валтер написа:
Мисля, че "револвер" по това време са го използвали като обобщено понятие за КНО.

Както и "браунинг" за всичко с джобен формат.
А колкото до македонската стрелба и СМЕРШ - всичко почва от едно изречение в книгата на Богомолов "Август 44-та" и е раздухано от Потапов и последователи с чисто комерсиална цел. Да, в съветските служби от този период е имало отлично подготвени бойци по критериите на времето, но точно такива е имало и в немските,британските и американските. Все пак по военновременните щатове в СМЕРШ са мобилизирани достатъчно много граничари и оперативни работници от криминалната милиция - все хора с опит в близкия бой и задържането. Съветските архиви са подробно изучени и там няма и ред за тайното стрелково наследство на императорското контраразузнаване и охранката-за македонски стрелби и маятници, няма заповеди и наставления, курсове в тая насока. А в РККА от онова време да се прави нещо по бойната подготовка, без да е облечено в заповед е немислимо. А и в работата по контраразузнавателното обезпечаване на въоръжените сили стрелбата е на последно място по значение.

Смелого пуля боится, а в пьяного хрен попадеш.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 06 Сеп 2012, 10:19       Заглавие:  Re: "Македонска стрелба"

Ветеран
Ветеран
Аватар

Off:
Аз не разбирам какво толкова има за възхваляване на този индивид? ...и като я слушам тая песен от клипа, направо ми се псува на майка, честно! :td:

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 06 Сеп 2012, 12:40       Заглавие:  Re: "Македонска стрелба"

Снайперист
Снайперист
Аватар

Стрелок написа:
Off:
Аз не разбирам какво толкова има за възхваляване на този индивид? ...и като я слушам тая песен от клипа, направо ми се псува на майка, честно! :td:

И други има като теб.... :evil:

Толерантност и апатия са първите признаци на едно умиращо общество". Аристотел (384–322 пр.н.е)

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 06 Сеп 2012, 13:58       Заглавие:  Re: "Македонска стрелба"

Снайперист
Снайперист
Аватар

+1 :tu: :tu: :tu:

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 06 Сеп 2012, 23:40       Заглавие:  Re: "Македонска стрелба"

Ветеран
Ветеран
Аватар

MUFC написа:
Стрелок написа:
Off:

И други има като теб.... :evil:

А тази песен пък сигурно съвсем ви отвращава... родолюбци и патриоти ненадминати :joke:

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 07 Сеп 2012, 00:08       Заглавие:  Re: "Македонска стрелба"

Eкспериментатор
Eкспериментатор

За тези, които искат да знаят какво има дълбоко от другата страна на огледалото за Владо Черноземски (светла му памет) ... и още нещо ... - ето:

http://forum.kajgana.com/threads/%D0%92 ... 1%98.1563/

Както казваше Курт Вонегът - " ... история - чети и плачи ..."

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 07 Сеп 2012, 00:25       Заглавие:  Re: "Македонска стрелба"

Ветеран
Ветеран
Аватар

Gungrave написа:
А тази песен пък сигурно съвсем ви отвращава... родолюбци и патриоти ненадминати :joke:

Ти да не би да ги имаш за подвизи тия действия или ей така, колкото да се заядеш го изцепи това?

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 07 Сеп 2012, 06:44       Заглавие:  Re: "Македонска стрелба"

Ветеран
Ветеран

Искате ли да не подхващаме идеологически спорове тук? Има достатъчно политически ориентирани форуми. Дайте да не нагазваме в тия дълбоки води, това са екзистенциални теми - терорист ли е Клаус фон Щауфенберг, завземането на "Радецки" как да се тълкува, фамозните СМЕРШ, изтребвали местното население по подозрения за сговор с окупаторите и опожарявали през зимата селските къщи в окупираните територии (Зоя Космодемянская), не са ли престъпници, копелето от летището в Сарафово, как да го броим? Може би все пак има значение човек да знае на чия страна е.
Хайде, честит празник!

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 07 Сеп 2012, 10:07       Заглавие:  Re: "Македонска стрелба"

Ветеран
Ветеран
Аватар

+ много, Валтере.

Изобщо нямам желание това да се обръща на някакъв спор, още по-малко "политически". Просто реакцията ми се стори леко... странна. :??:

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 07 Сеп 2012, 12:25       Заглавие:  Re: "Македонска стрелба"

Ветеран
Ветеран
Аватар

Стрелок написа:
Gungrave написа:

Ти да не би да ги имаш за подвизи тия действия

Да. Други въпроси?

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 07 Сеп 2012, 12:32       Заглавие:  Re: "Македонска стрелба"

Ветеран
Ветеран
Аватар

Няма нужда от други въпроси.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща