Ivo III написа:
ПП: напълно нормално е на мнозина да не им хареса нещо ... или мишена, или условия (да иска чадърче с каса лимонада) но това е положението, разбираме го, нормално е: 10 човека - 12 мнения
1. Ми, не е това... ТАКТИЧЕСКА стрелба, та ТАКТИЧЕСКА стрелба. Окей, дай дефиниция за "тактическо"! Кашишка тактика, специална тактика... полицейска или военна... кое по-точно?!
2. Щурмовата пушка по НАТО стандартите се води PDW... или оръжие за самоотбрана. И все повече се превръща като "сетъп" в ТАКТИЧЕСКА КАРАБИНА - за справка, новата американска армейска M4A1. "Карабина" е скъсен вариант на пехотна пушка... М16 примерно ти е с 20 инча цев, а М4 - с 14,5 инча. Модерна тактическа карабина/ "арка" с 18-ка цев ... не знам да има.
3. ТАКТИЧЕСКА стрелба с релоуди и тунинги.
Ако визираме специална ПОЛИЦЕЙСКА тактика, там ключовите моменти са ти CQB-то и работата в екип... не щафетната игра. На два пъти съм имал възможността по-сериозно да бачкам/ стрелям с групи за задържане... нещата там са доста специфични! И, ако искате да го вкарате това в някакъв смислен спортен формат - съвети и напътствия от някой, който тази работа я е работил - са задължителни!
На ТАКТИЧЕСКИ семинар с бай американец... цял ден на слънцето с "арката" - заемане на позиция за стрелба и РАБОТА С ПРЕДПАЗИТЕЛЯ! Прикладване - изстрел - СЕЙФТИ. Щото като се набутате 5 човека гъз до гъз... едва ли и на теб ще ти е комфортно да ти се шматка някой зад гърба със свален предпазител... и тунингован спусък. Именно по тази причина за работен/ тактически пищов... си има минимално тегло на спусъка! Ние обаче, на ТАКТИЧЕСКИ пищов ще му слагаме спортни спусъци, буфери, релоуди - никой военен или полицай не стреля с тунининги - лична самодейност... и с релоуди!
4. Спортни и служебни оръжия в една дивизия.
С Камен се гоним задочно на стандартни дрилове за пищов... ми, стоков Глок с фабрични патрони не може да се опре на Танфолио с релоуди. А утре някой ако реши, съвсем спокойно може да дойде да стреля "тактически" класифаери с Танфолио... пък ти го гони с някое военно/ служебно Зиг Про.
п.п. Та, подобно "тактическо" стреляне... аз на този етап мислА да го скипна. Пък може и наистина да ни Ви разбирам и оценявам по достойнство идеята/ концепцията... както ти сам казваш.