TheGunMan
https://thegunman-bg.com:443/forum/

Предложения за промени в правилника за Сезон 2022
https://thegunman-bg.com:443/forum/viewtopic.php?f=102&t=21337
Страница 1 от 1

Автор:  Ivo III [ 07 Яну 2022, 15:57 ]
Заглавие:  Предложения за промени в правилника за Сезон 2022

:armed: :armed: :armed:

1. Организаторите на състезания по Т-Клас трябва да гарантират, че реда на стрелба за състезателите ще бъде различен за всяка сцена в скуада, по ред определени от Главния съдия
Мотиви: който тегли късата клечка .. и може да си ходи :D

2. дострелване при DQ
Мотиви:

3. Lite и Pro Series
Мотиви:

4. Прострелка в дена на големи състезания
Мотиви:

5. корекция на на точка 7.10.1.5 - корекция на 13.7.15 става на 13.7.14

Автор:  Ivo III [ 30 Яну 2022, 15:12 ]
Заглавие:  Re: Предложения за промени в правилника за Сезон 2022

т.2 .. си остава без промяна
мотиви: състезател наказан с ДиКю заради нарушение на мерки за безопасност, не трябва да продължи да участва

Автор:  Ivo III [ 30 Яну 2022, 15:13 ]
Заглавие:  Re: Предложения за промени в правилника за Сезон 2022

Предложение по т.4

стар текст
РАЗДЕЛ 10
ПРОСТРЕЛКА НА ОРЪЖИЯТА
10.1. Прострелка на оръжията (zeroing).
10.1.1. Допуска се само в дните преди старта на състезанието в специално обособена зона за прострелка на оръжията, задължително с присъствието на съдия. Всички действия трябва да бъдат съобразени с действащите мерки за безопасност при боравене с огнестрелно оръжие и спазване на конкретните за зоната безопасни направления за стрелба.

нов текст
10.1.1. Прострелката на оръжията е препоръчително да се организира в дните преди старта на състезанието в специално обособена зона за прострелка на оръжията, задължително с присъствието на съдия. Всички действия трябва да бъдат съобразени с действащите мерки за безопасност при боравене с огнестрелно оръжие и спазване на конкретните за зоната безопасни направления за стрелба.
10.1.2. Организаторите на състезанието имат право да не допускат провеждането на прострелка на оръжията. В регламента на състезанието задължително се обявява дали е разрешена прострелка, както и деня, часа и мястото за извършване на прострелка, ако има такава.
10.1.3. Времето за прострелка за всеки състезател е ограничено в рамките на 15 минути за всяко оръжие, като състезателя има право да постави своя мишена и да ползва хронограф и/или други уреди в разрешеното време за стрелба.4.5. Зона за прострелка (zeroing).
По преценка, организаторите на състезанието могат да организират преди началото на състезанието зона за прострелка на оръжията с присъствието на съдия. Всички действия трябва да бъдат съобразени с действащите мерки за безопасност при боравене с огнестрелно оръжие и спазване на конкретните за зоната безопасни направления за стрелба.

Автор:  Ivo III [ 30 Яну 2022, 17:17 ]
Заглавие:  Re: Предложения за промени в правилника за Сезон 2022

по т.1 предложение за промяна

8.6.3. Директора на състезанието определя номера на състезателя и групите за деня или всеки модул, както и графика за изпълнението им, като трябва да гарантира, че реда на стрелба за състезателите ще бъде различен за всяко упражнение в групите. Препоръчително е определянето на номерата на състезателите да става чрез теглене на жребий.

9.1.1. Директор на състезанието.
Отговаря за цялостната администрация на състезанието. Негова отговорност е определянето на индивидуалните номера на състезателите, изготвяне на групите и реда на изпълнение за всяко упражнение, графика на изпълнение на упражненията, построяването на упражненията, координацията на поддържащия персонал и обезпечаването на поддръжката. Неговите решения по всички въпроси са крайни и окончателни, с изключение на тези, които според правилника са от компетенцията на Главния съдия на състезанието. Директорът на състезанието се назначава от организацията домакин на състезанието и работи заедно с Главния съдия на състезанието.

Автор:  Ivo III [ 30 Яну 2022, 18:35 ]
Заглавие:  Re: Предложения за промени в правилника за Сезон 2022

8.1.3. Състезание (МАЧ).
Състезанията в зависимост от своята сложност биват два формата:
- Lite Series
- Pro Series.
Състезанията от Lite Series са облекчен формат, подходящи за въведение в спорта и за начинаещи състезатели, като трябва да отговарят на принципите и духа на спорт.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/