Получи се хубаво състезание
даде ми заряд за години напред!
Последното ми подобно беше 2019 (тогава бях още млад - под 50те
)
Състезанието, успя да извади хубави спомени от миналото, днес се чувствам - жив и усмихнат,
най-вече радоста ми е, че успях да бъда във физическа и ментална кондиция до края (макар, че и аз занулих пистолетната сцена)
Първоначалната идея на спорта Т-Клас бе именно дисциплината T-Class MultiGun TeamWork
на всички останали дисциплина могат да се гледат като поддисциплини на тази, които подготвят състезателите за най-добрата ни и най-сложна дисциплина
Само да си подготвиш трите оръжия - снайпер, семи ауто лека карабина, пистолет, патрони, триподи, раници, оборудване
да си направиш патрони, да простреляш, да си подредиш всичко, да ги завлечеш на полигона .. да ги носиш по сцените .. си е изпитание!
а трябва и да стреляш на реални терени, понякога дъжд, понякога изгаряща жега .. и да уцелваш с тях и то добре
Вятъра - на Сливница, никога вятъра не се знае каква изненада ще ти предложи - гледаш 4-5м/с закрепи се, идва реда ти и започват пориви, понякога и се обръща посоката
На такова състезание - няма случайни стрелци - всички до един са на ниво, и то с трите оръжия! и всеки тим имаше шанс за победа
тези които са запознати със спорта Т-Клас знаят, че победата отива при тези които грешат най-малко
при Lite формат състезания .. грешките се наказват още повече, защото няма възможност да се компенсират - но това е и целта на оценъчната система на Т-Клас
това, че успяхме да победим с моя партньор Петър Марков - е само черешката на тортата
а цяла торта/награда бе .. голяма, много дебела и с много парчета - състезавахме в приятелска среда, сложни сцени, работа в екип при сложните отборни сцени - където не са просто сбор от точки, а задачата се поставя на отбора и той си прави тактиката, в зависимост от уменията на двамата състезатели - кой с какво оръжие да стреля, как да се разпределят брои изстрели, да се следи за работата и на партньора и т.н. и т.н. и още и още ...
Благодарим на съдийския екип, който беше безупречен - и всичко премина, според предварителния план
Благодарим и на колегите състезатели за приятната атмосфера
Благодарим на спонсора Калес - който за първи път ни дава такива големи награди!
Може много да се пише, но такова състезание е от онези неща в живота, които трябва да се изживеят, иначе само с разкази и преразкази не се получава
До нови срещи