Longbow написа:
Една смяна на пружина може доста да те подпре!!
По-лек дабъл екшън,по-добри резултати на далечни и/или метални мишени. Ако смяташ,че това е малко - сбъркал си спорта!
До колкото знам (поправете ме ако греша) в правилника ограничението е 2,27кг. за първи изстрел. Силно се съмнявам, че СА/ДА пищов ще постигне това усилие за първи изстрел. Единствено някой Глок може да лъже тук, но напоследък не съм ги виждал в челото на класиренето

Шегата на страна. Дибрите стрелци с Глок в продукшън ги познавам и в това отношение оръжията са им изрядни.
По отношение на бойните пружини за ЧЗ: CZ-USA произвеждат богат набор на тежести. Това май минава за заводско

и с никоя от тях не се нарушава изискването за 2,27кг. за първи изстрел. Както и да е. Имам пълен набор от тях. С по-леките най-много да не възпламени някой патрон. Истинското предимство идва със спортното чукче.
Така стои и въпроса с по-леките възвратни пружини. Също се произвеждат от CZ-USA.
Редукторите на отката наистина са сериозно предимство и НЯКОИ ГИ ИЗПОЛЗВАТ. НО незнам някой от тези хора да е спечелил състезание.
В интерес на истината всичко опира да честност от страна на състезателя, защото той може да мине гънчека и след това да си постави редуктора. При положение обаче, че не сме тръгнали да покоряваме койзнае какви световни върхове наистина няма смисъл от подобни нарушения на правилника и никой от сериозните състезатели няма да го направи.
Цитат:
По-лек дабъл екшън,по-добри резултати на далечни и/или метални мишени
Това е така. Но колко пъти в едно състезание ще ти се наложи да започнеш с патрон в цевта на сцена която така е построена, че да те задължава първо да отстрелваш далечна мишена. Я ти се наложи, я не. Пък ако имаш такава сцена и ако мислиш, че някой само с това ще спечели състезание...
Нещото което ми е направило впечатление е редовното нарушение на правилника по отношение на полужението на кобура и холдерите. Може би при 1/4 от състезателите са раположени по-напред от позволеното.
ПП. НИТО ЪПГРЕЙДИТЕ, НИТО ОРЪЖИЕТО ЩЕ ВИ НАПРАВЯТ ДОБРИ СТРЕЛЦИ. Който не вярва да попита Илиян. Така, че не си търсете оправдания, а тренирайте здраво

, но ПРАВИЛНИКА ТРАБВА ДА СЕ СПАЗВА.