logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Дата и час: 24 Юни 2025, 15:42

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 28 Дек 2009, 12:37       Заглавие:  

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

DeSiMiL написа:
.... аз се бях притеснил за възвратната пружинка която си купих от ангъс, обаче на сайта му си пише manifacturer: CZ UB :DD . само не мога да разбера защо има разлика във формата на пружините- оригиналната на шадоу при последната врътка е малко свита, а тази си е еднаква и от двете страни

Негърчето е било незакусило, а оригиналДътъ от Чехия, знаеш как се пие там пиво, няма нищо чудно :happy:

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Сподели темата във Facebook

Непрочетено мнение Публикувано на: 28 Дек 2009, 16:13       Заглавие:  

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Щото вече е амортизирана!

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 28 Дек 2009, 16:19       Заглавие:  

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

всеки производител си променя нещата с времето

мисля че имаше нещо - заводска нормала

така че .. не се учудвайте ако има промени ..

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 25 Юли 2010, 08:21       Заглавие:  Re: КАК СЕ ЛЪЖЕ В ДИВИЗИЯ ПРОДУКЦИЯ!!

Ветеран
Ветеран
Аватар

Longbow написа:

..........

- тук най-много лъжат собствениците на ЧЗ. На пистолетите се монтират пружини с намалено усилие - типичен пример е 13 lb бойна пружина на фирмата Wolf.

Чешка Збройовка НЕ ПРОИЗВЕЖДА пружини с различно усилие от тези,с който е окомплектован пистолета първоначално.

..........!

Доколкото знам в момента в САЩ ЧЗ СП-01 Шадоу се продава в комплект - заводски с две бойни пружини - една от 13 либри, която е ЗАВОДСКИ инсталирана на пищова и една 15 либри която е в кутията. Поне така ми отговориха от там като ги питах.
Това е пищов продаван от ЧЗ - САЩ а не от къстъм шопа на Ангус.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 25 Юли 2010, 08:26       Заглавие:  

Ветеран
Ветеран
Аватар

Макар че има мнения в ЧЗ форума според които бойните пружина на шадоу са - 15 лб. на пищова и 18 лб. в кутията запасната.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 25 Юли 2010, 08:31       Заглавие:  

Ветеран
Ветеран
Аватар

Оригиналната възвратна със сигурност е 18 либри, а много от стрелците в САЩ не виждат преимущество при смяната й с друга пружина - по лека или по тежка, както и от смяна на полимерният водач с метален. Аз също съм ги сменял и не виждам особена разлика.
Голямо предимство за повишаване точността и скоростта според мене играе леката ресетваща пружина на спусъка-аз имах такава с усилие около 1.2 кг и за мене лично имаше доста голяма разлика в стрелбата в сревнение с оригиналната. Просто експериментирах с нея и пак си върнах оригиналната. А по-леката 13 лб. боина пружина наистина не е за препоръчване щото се мръщи на някой капси - не иска да ги възпламенява, трябва да повториш на дабъл и файдата ти е никаква!

Вместо хората да харчат пари за тунинги в продукшъна по добре да ги превърнат в патрони и тренировки

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 25 Юли 2010, 09:01       Заглавие:  

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Когато аз купих моята сянка, на нея беше сложена 18 лб. бойна пружина. В кутията имаше втора - 15 лб. Разлика има и то осезателна. Първите няколко изстрела му ги направих с 18ката, после веднага смених с 15ка. И имаше разлика. По-късно купих от същите пружини, за които пишеш(13 лб. на ЧЗ-ЮСА). Разликата е повече от осезателна. След леко заглаждане на повърхностите теглото на спусъка на СА достигна 1300 гр. ДА за жалост все оше не мога да го сваля под 3000 гр. Не знам какви проблеми си имал с 13 лб., но аз нямам негръмнал капсул. А сигурно съм прекарал поне 2000-2500 патрона през цевта с тази пружина. Само да спомена, че Р01 също е с 15 лб. бойна пружина, но спусъкът му на СА е доста над 2000 гр. И това само заради декокера. Ако си успял да постигнеш по-добри резултату с тактикъла - сподели, за да поработя по въпроса.

Иво "TheBoss" Босев
DSC ALPHA

Изображение
"...await the right moment for one, and only one, well aimed shot..." V. Zaytzev

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 25 Юли 2010, 09:07       Заглавие:  

Ветеран
Ветеран
Аватар

TheBoss написа:
Когато аз купих моята сянка, на нея беше сложена 18 лб. бойна пружина. В кутията имаше втора - 15 лб. Разлика има и то осезателна. Първите няколко изстрела му ги направих с 18ката, после веднага смених с 15ка. И имаше разлика. По-късно купих от същите пружини, за които пишеш(13 лб. на ЧЗ-ЮСА). Разликата е повече от осезателна. След леко заглаждане на повърхностите теглото на спусъка на СА достигна 1300 гр. ДА за жалост все оше не мога да го сваля под 3000 гр. Не знам какви проблеми си имал с 13 лб., но аз нямам негръмнал капсул. А сигурно съм прекарал поне 2000-2500 патрона през цевта с тази пружина. Само да спомена, че Р01 също е с 15 лб. бойна пружина, но спусъкът му на СА е доста над 2000 гр. И това само заради декокера. Ако си успял да постигнеш по-добри резултату с тактикъла - сподели, за да поработя по въпроса.

Най-добри резултати с тактикъла съм имал като махнах пинблока, бойна пружина 13 лб. и лека ресетваща пружина. Обаче не е гарантирана безпроблемната работа на пищова - започна понякога да не връша спусъка - щото ресетващата бе много мека, да не гръмва този ил онзи капсул и всичко това ме накара да върна оригиналните заводски чаркове.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 26 Юни 2024, 10:20       Заглавие:  Re: КАК СЕ ЛЪЖЕ В ДИВИЗИЯ ПРОДУКЦИЯ!!

Eкспериментатор
Eкспериментатор

Защо не ги напишете тук - така всички ще ги знаят. Това да те изкарат на светло прави номерата повече видими.
"Щом за един медал с морална стойност, почнахме да се лъжем ......."

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 26 Юни 2024, 15:49       Заглавие:  Re: КАК СЕ ЛЪЖЕ В ДИВИЗИЯ ПРОДУКЦИЯ!!

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

tehnika написа:
Защо не ги напишете тук - така всички ще ги знаят. Това да те изкарат на светло прави номерата повече видими.
"Щом за един медал с морална стойност, почнахме да се лъжем ......."

?

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 26 Юни 2024, 16:21       Заглавие:  Re: КАК СЕ ЛЪЖЕ В ДИВИЗИЯ ПРОДУКЦИЯ!!

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Техникът не гледа датите на публикациите.

Ивайло Узунов
КДС "Саргон"

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4