9mm написа:
Трето , че никъде, ама никъде не съм срещал в родната ни България някой който да говори или пише на тема :Какво се случва след стрелкови инцидент? Имам в предвид от прострелване на нападател, идване на полиция, задържане в РПУ и т. н. - в юридически и психологически аспект.
За протокола, пробвах се да го правя това 2012 г. при Делян на "Герена" - сутринта лекция по право с акцент върху неизбежната отбрана, следобед Force-on-Force тактика с еърсофт, а за финале - техниките оттам с КНО.
Со кратце, гледаш всячески да не оставяш след себе си ТРУП (инак става в пъти по-сложно и скъпо за оправяне), задълже оказваш ПЪРВА ПОМОЩ по лицето/ лицата, по които си употребил ОО. След което си освобождаваш/ снабдяваш с четирицифрена сума за "оперативни" разходи.
За стреса, чисто субективно - спира да ти работи СЛУХЪТ под стрес. Виждаш как ти се движи блока, но не чуваш нищУ. Далеч съм от мисълта да генерализирам - просто споделям. Обяснение - също нямам.
Защо отдавна спрях да се занимавам с тези неща?! Като почнах да работя с повече и най-различни хора - всеки втори живее в някакъв негов си ужасен/ страшен ФИЛМ.
Вземи една от последните теми в Основния раздел - да ми даде някой да пробвам П-30. Казва му се: "Пич, не е позволено от закона това." (може някой наистина да не знае). И, пак връз тебе, публично: "Да се съберем, вие ще донесете, аз ще донеса"... местният КОС-аджия да дойде да ги снима за спомен само остава!
Или, иде си с ловното КНО на кръста, налентовано с "холоупойнти" на всичкото отгоре: Пак му се казва, вежлвио и учтиво: "Пич, нарушаваш яко закона така!" Нагъл, на стрелбището иде така, и продължава да наглее: "Е, к'во толкоз, административно нарушение." Бях пуснал и тема след случая - да не се повтаря това (ако някой не знае - да се научи)... изкараха ме едва ли не, че подклаждам омраза към определена група от хора.
И, понаучиш го някой такъв ОЛИГОФРЕН... и същият (понеже е 100% олигофрен) като се осере до ушите в реала... "Ми, инструкторът "Х" така ми каза да правя"... ти като си си разплатил всичко са ти останали някакви къси пари... и да те дърпат после за обяснения - хайде, няма нужда!
За масовата БГ аудитория единствено неангажиращо с нищУ ОРЪЖЕЙНО АНИМАТОРСТВО - и то пак не с всички!
п.п. Все пак, щом ти така си си преценил и решил - успех с начинанието/ курсовете ти, Венци!
Респект!