Оръжейно болен написа:
Всичко започна през далечната 2010 година, когато за първи път ми се наложи да извадя пистолет срещу човек на улицата и за малко щях да го застрелям...
Ние (и аз в частност) тогава пък прибрахме оръжията си по касите, защото Човека (лека му пръст), който ни се явяваше ГРЪБ по онова време - 2009 г. го върнаха в първи клас. А без гръб и с ограничен финансов ресурс - нещата стават забавни! И тогава, не застрелях субекта отсреща, а проектилът отиде в радиатора на МПС-то на другата група (достатъчно да се охладят страстите). Защото налице ли е ТРУП, освен ако вече не е започнала престрелка - всичко става много по-сложно! И скъпо!
Оръжейно болен написа:
И си мисля, че понеже интрукторите по стрелкова подготовка в България МАСОВО НЕ СА НАЯСНО с горните две неща, това което правят е да ВЗИМАТ НАГОТОВО упражнения и дрилове ОТ ДРУГИ ДЪРЖАВИ (И ЧУЖДИ ПРАВОЗАЩИТНИ СЛУЖБИ ИЛИ ВОЕННИ ФОРМИРОВАНИЯ), където правната рамка и криминогенната обстановка са много различни от България. И това може да е една от важните причини, поради които биха могли да станат някои от проблемите при употреба на огнестрелно оръжие за самоотбрана, тук в БЪЛГАРИЯ... Да се прЕдобри употребата...
Напротив, наясно сме! А се ограничаваме единствено до БАЗОВАТА ТЕХНИКА, за да не се налага за пореден път да ходим да се обясняваме кой за какво се готви. Гледаме какво стрелят службите по другите ЗАПАДНИ държави и топ ЦИВИЛНИ инструктори, и просто си сверяваме часовника единствено като БАЗОВА ТЕХНИКА. Концепцията за каквато и да било ПРИЛОЖНОСТ целенасочено е извадена от учебната ни програма.
Оръжейно болен написа:
Еми за 15 години, колкото пъти да съм вадил оръжие срещу човек на улицата, никога е нямало време да ида зад укритие... А съм бил прав срещу човека, който ме напада или който оказва съпротива при задържане...
Мисълта ми е, че масово се стрелят неща, които почти сигурно няма да потрябват при употреба на оръжие от законовъоръжен гражданин... А важните неща не се знаят и не се тренират...!
Стрелбата по Златко Баретата пред Съдебната палата в Сф. забрави ли я? От прокурор - единствената употреба на КНО в условията на неизбежна отбрана за цялата 2013 г.
Оръжейно болен написа:
Защо когато към него се насочват/нападат двама души, (определяни от съда като: „двама много едри и значително помлади мъже”), единият без оръжие, но другият с нож в ръката, Лисичков вади палка, а не пистолета?? Ако беше извадил пистолета, щеше да има комфортна дистанция до нападателите и възможност да стреля. Ако им беше пуснал по един(или два) изстрела в подбедриците, докато се приближават към него (А ТОВА ПРИБЛИЖАВАНЕ СИ Е НАПАДЕНИЕ), то нападението лесно щеше да приключи, без да има причинена смърт...
За да действаме под закрилата на неизбежната отбрана, трябва да е налице трябва да е налице НЕПОСРЕДСТВЕНО и противоправно нападение. За НАЧАЛО на нападението се приема първото действие, от което може да настъпи увреждане. Тоест,
опасността от увреждане е възможно да бъде реализирана във всеки един момент, без каквито и да било други условия.
А при твърде "комфортна" дистанция от палката/ острието - хипотезата за НЕИЗБЕЖНАТА ОТБРАНА има вероятност въобще да отпадне.
Примерно, аз съм с палка, а ти "комфортно" ме подкарваш по подбедриците от 10 метра. Каква неизбежна отбрана в случая!?
Оръжейно болен написа:
Мисълта ми е, че масово се стрелят неща, които почти сигурно няма да потрябват при употреба на оръжие от законовъоръжен гражданин... А важните неща не се знаят и не се тренират...!
Напротив, знаят се, а не се тренират масово НА СВОБОДНА ПРАКТИКА по ред причини. Някои от тях се постарах да ги формулирам и изложа по-горе в мнението си.
С което наистина
ГОРЕЩО АДМИРИРАМ ВАШАТА ИНИЦИАТИВА!!!Ако искате, вземете предвид някои от изложените от мен неща тук (най-малкото, инфото да си засечете). Ако не искате - недейте! Ваш си бизнес!
Единственото, което МОЛЯ, е да се спре с приказките кой за какво се готви - "само за УБИЙСТВО", или нещо друго! Най-малкото, заповядайте на едно наше стреляне на терен да видите кое, как и ЗАЩО така се прави (а не иначе).
С най-добри чувства!
Весели празници!