Здравейте на цялото форум

Надявам се да съм постнал в правилният раздел, моля ако не е където трябва ми кажете да местя темата.
Дремейки в къщи преди 2 месеца, ми попадна от Recoil едно ревю на с-ма за трениране G-Sight (
G-Sight) и в пристъп на скука я купих с идеята да я пробвам.
Пакета пристигнал, жена ми го ръгнала в килера ми при другите ми боклуци и аз го изрових преди 5 дена, пробвах я и днес за втори път пострелях,
снимах два кратки клипа и мисля да я представя на вашето внимание пък който я хреса да пита, който - не, да я критикува за да видиме за какво става.
"С-мата" представлява лазерен "куршум" със съответният калибър - 9х19 в моят случай за да я стрелям с 9мм цеви, би трябвало да е идеално съосен на цевта.

При празен патронник и изваден пълнител, "куршума" се вкарва в патронника и блока се освобождава.

При това положение, вече човек може да си сложи празният пълнител ако както в моят случай му е неудобно да стреля с компактно оръжие.
Куршума не може да се извади от изхвъргача защото няма за какво да се захване. Самото куршумче има две гумени пръстенчета които го държат много здраво в птронника
а предната му част имитира устните на гилзата и лежат именно там където хедспейсва в патронника и гилзата за съответният калибър.
При освобождаване на ударника, последва удар в-у задната част на "куршума" , която е като снап-кап, има твърда гума или някакъв полимер, не съм го гледал много какво е.
При удар, куршума пуска лазерен лъч, който удря в мишената, а апа на телефона засича удара в-у мишената и създава "попадение" заедно със звуков сигнал.
Трябва да си заредите апа, който струва $4 и ви дава няколко опции за "стрелба - неограничено "стреляне" по мишената, серия от 10 изстрела и таймер който може да си нагласяте както ви позволява да стреляте с оръжието.
Разбира се, за всичко което не е ДАО трябва оръжието да се рисетва. За мене лично тая с-ма е подходяща за трениране на спускането, транзишън м-у силна и слаба ръка и за работа в-у бърз първи изстрел от както човек си носи оръжието.
Сигурен съм, че по-напредналите ще има какво да кажат, просто да не забравяме, че това е с-ма за трениране в къщи и липсват факторите на шума от изстрела и отката,
така че е ясно, че не е перфектна... Както казах - това е само запознаване с продукта.
Когато апа се инсталира, се слага каквато мишена искате на стената, в подходящо помещение. С-мата не се влияе много от това дали работи на дневна светлина или на лампа,
но от вънка и беше трудно да засича лазера, предполагам в къщи е по-добре.
В моят случай използвах каквото ми попадна под ръка а това е омащабена мишена за 50 ярда, която трвба да се стреля от 15 ярда, аз я стрелам от 7 или грубо 3-4 м от дулото до мишената.
Апа се зумира в мишената и сте готови да стреляте.

Стрелбата общо взето протича така, стрелям от апендиксов "кобур" не си спомням как се казваше модела но когато нося това използвам,
бат Геле ми го показа преди време и много ми хареса...
Когато спрете апа, в-у мишената излизат попаденията ви по този начин:

Днеска открих, че съм имал и таймер и това което виждате на краткият клип е сигурно 3тата стрелба с него, нагласен на един изстрел в рамките на 3 секунди.
Имате опция да си нагласите таймера както ви хареса, да имате команди и т.н.т, ето екрана на сетингите за таймера:

Не обръщайте много внимание на "лежерният" стил и страхотното време от 2.24сек, от няколкото проби които направих имах и по-добро време но се въртя около 2 секунди така или иначе, още не съм се усъвършенствал с това тренировъчно чудо...

Общо взето това е... Не знам какво да мисля за тая с-ма, според мене става за малко по-полезно губене на време в къщи, но би трябвало да се редува често със стрелба за да не се губи елемента на отката и шума от изстрела.
Мисля, определено е не-скъпа алтернатива на нормалната стрелба и има някой положителни елемента, но аз разбира се може и да бъркам...