logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Дата и час: 25 Апр 2024, 03:41
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 47 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 17 Дек 2019, 02:19       Заглавие:  Оптични прицели - Zero Compromise Optic - ZCO Bulgaria
 
Ветеран
Ветеран
Аватар
Offline

Регистриран на: 08 Мар 2007, 02:42
Мнения: 775
Изображение
ИзображениеИзображение

Привет :-)

В следващите няколко реда бих желал да запозная любителите на прецизната стрелба с една нова , все още непопулярна по нашите ширини марка оптични прицели а именно -
Zero Compromise Optic
Марката е доста нова , от около 2017г. е и е резултат от общата идея на Джеф Хубър и Робърт Артвол да създадат съвършенната оптика за далечна стрелба . И двамата имат солиден опит в светът на оптичните прицели и са повлияли доста с работата си на цялостното развитие и еволюция на оптичните прицели за далечна стрелба през годините.

Koй е Джеф Хубър ? - това е основателят на Найтфорс и основният двигател на компаниятa в продължение на 22год. докато заема постът вицепрезидент . Той е основният "виновник" Найтфорс да са това което са днес .Той също така е и пряк ръководител на развойният отдел на компанията и благодарение на него се появяват най-добрите модели на марката -NSX, ATACR и BEAST.
След като се оттегля от Найтфорс , Джеф Хубър основава компанията HPS LLC . Започва собствена развойна дейност както и съвместна дейност с Калес , като става техен ексклузивен дистрибутор за САЩ .По това време Робърт Артвол е главният изпълнителен директор(CEO) на Калес. В ходът на съвместната им дейност , Калес започват да правят специфични модели за американският пазар и доразвиват спортните си модели . Под ръководството на Джеф Хубър в рамките на няколко години завземат сериозен дял от пазарът на оптиките за далечна стрелба в САЩ а моделите К312 и К624 стават едни от най-предпочитаните сред стрелците на големи разстояния и спортните стрелци в PRS шампионатът на САЩ.

Някъде около 2015г. двамата решават да направят специализирана марка оптични прицели за далечна стрелба ,които да са проектирани и построени без никакви компромиси , прицели на друго ниво, които трябва да надхвърлят очакванията и изискванията дори на най-взискателните стрелци. И от тук идва и името на марката - Zero Compromise Optic
Същата година Робърт Артвол напуска Калес , за да се отдаде изцяло на новата марка заедно с Джеф Хубър . Робърт Артвол организира изцяло собствено производство на марката в Австрия по най-високи стандарти а Джеф Хубър организира отделно предприятие за асемблиране и дистрибуция на оптиките в САЩ ....и това накратко е началото на марката. :-)
Проектирани и разработени от нулата са два модела прицели за далечна стрелба - ZC527 и компактният (ultra short)модел за далечна стрелба ZC420 .
Първите оптики излизат на американският пазар през лятото на 2018г. а година по-късно вече са налични и за европейският пазар.

Това което отличава оптиките от останалите е както цялостното им проектиране така и лимитираното производство, чиято основна цел е да не се жертва по никакъв начин качеството на изработка за сметка на количеството.Всяка една от оптиките се сглобява ръчно от начало до край от един техник.


В следващите няколко реда ще разгледаме и основните характеристики в конструкцията на прицелите.

-36мм. Диаметър на тубусът

36 милиметровият тубус позволява по-качествена работа на оптичната и механичната системи в прицелът. В тубус с по-малък диаметър работата на оптичната и механичната системи е компромисна и обикновено за сметка на една от двете. При оптиките ZCO този компромис липсва. Големите вътрешни лещи , разположени на характерни точки в корпусът , позволяват на оптичната и механичната системи да работят много качествено . Резултат от това е ,че работният ход на вертикалната корекция е огромен - 35 мила ,на хоризонталната -20 мила , като в същото време по цялата дължина на работният ход , стойността на кликът остава постоянна , както и размерите на скалата не се променят спрямо наблюдаваният обект/цел(reticle subtension)
По-голямото вътрешно пространство на тубусът позволява да се изолират и предпазят по- добре вътрешните компоненти от външни сътресения и удари.В резултат от това прицелът е способен да задържи точката на попадение при най-различни външни вредни влияния.Корпусът също така е допълнително усилен в конкретни зони , като там стената е оставена по-дебела. Въпреки това оптиката е една от най-леките в класът си с маса от 1070гр.
Корпусът на оптиката е на практика екзоскелет в рамките на който са поместени всички взаимодействащи си компоненти и от ZCO са положили големи усилия да произведът едни от най-здравите и термостабилни корпуси. Всеки корпус на ZCO започва от солидна алуминиева заготовка , която се обработва на цифрово-програмни машини като в процесът многократно се освобождават натрупаните напрежения в метала чрез термообработка . Основната цел на това е точката на попадение да се запази непроменена в различните температурни диапазони.

Оптика

ZCO използва ED(Extra-low Dispersion) лещи на европейският производител- Schott. Schott са известни със своите превъзходни лещи и това е производителят на лещи който предоставя най- високото и постоянно качество в комбинация с най-новите технологии в производството на лещи.
ED(Extra-low Dispersion) лещите увеличават максимално резолюцията , контрастът и запазват максимално цветовете.
ZCO също така предлага водещ дизайн и конструкция на окулярът , което спомага за максимално зрително поле , значителен eye box , значително фокусно отстояние(eye relief) и плоскост на образът. Всичко това спомага за по-голям комфорт за стрелецът и минимална умора на окото при целодневна употреба на прицелът. 5Х и 6Х кратното увеличение в комбинация с голямото зрително поле и широкият диапазон на корекция на паралаксът (от 25м. до безкрайност) , правят оптиката подходяща за най-различни стрелкови приложения(спортна,тактическа и ловна стрелба).
Водещият дизайн на окулярът при ZCO също така спомага за по-бързото намиране и прихващане на целта дори и при сложни и нестабилни позиции на стрелба , като в същото време улеснява и т.н. shot recovery – или максимално бързото последващо намиране на целта след изстрел.
ZCO e като цяло една от оптиките за далечна стрелба с най-щироко зрително поле .
Всяка една леща минава през допълнителен качествен контрол след като пристигне от производителят. За разлика от останалите компании , в ZCO отделят много специално внимание на Индексът на пречупване (Refractive Index) , който е много важен параметър. Ако индексът на пречупване е извън минималните и специфични толеранси , това може да доведе до непостоянна стойност на кликовете както и до непостоянен размер на скалата спрямо наблюдаваният обект/цел(reticle subtension) С оглед на това , в ZCO всички лещи преминават през допълнителна времеемка ръчна обработка , за да е сигурно ,че всички лещи отговарят на изискванията във всяка една произведена оптика.
Вътре в корпусът , лещите са монтирани посредством иновативната CLS система ( Center Lock System) , след което са допълнително осигурени като са залепени в механичните си легла с помоща на фотополимерни лепила.CLS системата автоматично центрова лещата и я държи абсолютно концентрична без почти никакъв стрес върху нея. В резултат от това всеки оптичен елемент е прикрепен към тялото на оптиката посредством най-солидният и стабилен метод , без почти никакъв стрес а това води до максимална издръжливост на сътресения . Това е и най- еднообразният и стабилен начин за захват на оптични елементи .
При повечето прицели за далечна стрелба , обикновенно като отделна екстра се предлага допълнителен лост който се монтира около рингът за вариото и така улеснява въртянето му . При ZCO , той е изрязан директно и е неразделна част от рингът за вариото , което улеснява въртянето без да пречи на работата с болтът. Също така е обърнато специално внимание на въртящият момент нужен за завъртането на всички контролни турети и рингове , така че ако е нужно да може да се направи рязка промяна в позицията на всеки един контролен ринг/турет , като това да става с гладко и непроменящо се усилие дори и при ниски температури.Като допълнителна екстра е , че рингът за вариото е допълнително повдигнат и зоната в която са гравирани числата за увеличенитео е наклонена така,че да се виждат дори и от позиция за стрелба.
Окулярът също така е снабден с бърза диоптрична корекция която може да се заключва и така да остава непроменена от случайни опирания на окулярът в калъфът на карабината или други предмети. Заключването на диоптричният коректор също така помага много когато се използват т.н. „бързи капачки“ ,които когато са отворени доста често спомагат за неволно завъртане на диоптричният коректор и разфокусиране на скалата , когато същият не може да бъде заключен .

Механика

В основата на вътрешната механика на ZCO седи изключително здрава и издръжлива еректорна пружина , която е резултат от продължителни тестове с най-различни като дизайн и материали видове еректорни пружини . Главната пружина при ZCO e значително по-голяма , по-издръжлива и с по-постоянни показатели по цялата дължина на и отвъд работният си ход спрямо който и да е друг оптичен прицел на пазарът.
В изработката на механизмите за вертикална и хоризонтална корекция са вложени специфични материали в отделните компоненти с цел доживотна и безпроблемна работа. Клик- механизмите са изработени с елементи от закалена стомана които са изрязани с електро-ерозийни машини за по-голяма прецизност.Крайният резултат е възможно най-прецизният възможен метод ,който да произведе механизъм способен да издържи във времето на големи и чести натоварвания ,без да промени стойността на кликът в резултат на износване.
Всички резбови компоненти и връзки са ръчно напаснати с цел да се постигне максимално плътна сглобка.
Целият ход от 35 мила по вертикала се постига в рамките на 2.25 оборота на вертикалния турет а ходът на хоризонталната корекция е 20 мила. В корпусът на вертикалният турет е вградена системата R2Z (Return 2 Zero) , която позволява да се слезе 0.5 мила под нулата. В горният край на вертикалният турет има индикатор за оборотите на турета , който в нормално положение е скрит и със всеки оборот се показва с по едно деление. Индикаторът е така проектиран че да е лесен за забелязване с което лесно да ориентира стрелецът за моментните корекции по вертикала.
Туретите са проектирани да са ниско профилни и с голям диаметър , това ги прави по- трудни за неволно закачане по теренът или в калъфът или раницата. В същото време кликовете са направени с по-голямо отстояние един от друг, за да бъдат по-лесни за усещане и визуална идентификация , а големият диаметър на туретът служи за по-лесно захващане под стрес , с мокри или измръзнали ръце .
Всички вътрешни компоненти са изработени на 5-осни CNC машинни центрове , като се произвежда по един компонент само а не няколко наведнъж. Това прави процесът по-скъп и времеемък , но за сметка на това повишава крайното качество.
Маркировката за кликовете , както и числата на туретът са гравирани с по-едър шрифт , така че да са лесни за идентификация дори и от хора с отслабено зрение.Туретите също така могат да се заключват с едно натискане , което е от значение при транспортиране и най- вече при работа на терен където винаги има опасност нещо да закачи туретът и да му промени корекциите преди изстрел.
Корекцията на паралаксът започва от 25 метра до безкрайност , което прави оптиките подходящи както за стрелба на къси дистанции така и за много далечни изстрели.Паралакс-коректорът има отличен баланс между скорост и прецизност което спомага за бързото постигане на образ лишен от паралакс дори при тежък мираж или други тежки условия за стрелба.
Всички оптики на ZCO , разполагат със ситемата AIM за осветяване на скалата ( Automatic Illumination Management) . Тя е поместена в корпусът на паралакс-коректорът , което я прави прибрана и удобна за активиране като в същото време не възпрепятства свободното виждане на туретите както и не заема от ценното пространство върху тубусът с което да изисква по-специфични монтажи и начини за монтиране върху оръжието. AIM системата позволява безстепенно увеличаване на силата на подсветката както и избор измежду два цвята на осветяване на скалата (Червен и Зелен) . AIM системата също така е снабдена с датчик за движение и “Standby” режим , който се активира когато в продължение на 3 мин. няма засечено движение , тогава подсветката се изключва и се включва при последващо леко движение на прицелът.Системата разполага и с “Auto –off” режим , който се активира когато няма засечено движение в продължение на 2 часа , тогава подсветката се изключва и се включва с леко завъртане на реостата. AIM системата също така деактивира подсветката когато ъгълът при вертикален наклон надвиши 75 градуса , както и при страничен наклон от 45 градуса. Всички тези функции водят до по-дълъг живот на батерията и удобство за стрелецът. Има и допълнителен бутон с който AIM системата може да бъде изключена и така подсветката на скалата да остане в стандартен режим .

Zero Compromise Optic - http://www.zcompoptic.com/

В следващите постове ще разгледаме и параметрите на двата модела по отделно :-) .

ИзображениеИзображениеИзображение


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 17 Дек 2019, 15:33       Заглавие:  Re: Оптични прицели - Zero Compromise Optic - ZCO Bulgaria
 
Ветеран
Ветеран
Аватар
Offline

Регистриран на: 08 Мар 2007, 02:42
Мнения: 775
Zero Compromise Optic - ZC527

Изображение

Технически параметри:
Увеличение : 5 - 27
Обектив: 56мм.
Диаметър на тубусът: 36мм.
Стойност на клик : 0.1Mil
Вертикална корекция: 35 mils
Заключване на верт. турет: ДА
Хоризонтална корекция : 21 mils
Заключване на хор. корекция: ДА
Зрително поле на 91м. - 6.40м. - 1.40м.
Фокусно отстояние - 9см.
Компенсация на паралаксът : 25м. - безкрайност
Дължина: 38,7см.
Маса: 1070 грама.
Скали: MPCT 1 ; MPCT 2
Подсветка : Зелен и Червен цвят
Фокална равнина : Първа

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеЦЕНА : 8020лв.(с ДДС)

За поръчки :

фирма: ЕНЕРГИЯ ЕООД
тел: 0899 8 седем 9 333
тел: 0897 303 нула 75 - Валери Иванов
е-поща: energia.ltd@abv.bg
или ЛС


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 18 Дек 2019, 15:44       Заглавие:  Re: Оптични прицели - Zero Compromise Optic - ZCO Bulgaria
 
Ветеран
Ветеран
Аватар
Offline

Регистриран на: 08 Мар 2007, 02:42
Мнения: 775
Zero Compromise Optic - ZC420 (Ultra short)


Изображение

Технически параметри:
Увеличение : 4-20
Обектив: 50 мм.
Диаметър на тубусът: 36мм.
Стойност на клик : 0.1Mil
Вертикална корекция: 35 mils
Заключване на верт. турет: ДА
Хоризонтална корекция : 20 mils
Заключване на хор. корекция: ДА
Зрително поле на 91м. - 8.55м. - 1.82м.
Фокусно отстояние - 9см.
Компенсация на паралаксът : 25м. - безкрайност
Дължина: 32.5см.
Маса: 980 грама.
Скали: MPCT 1 ; MPCT 2
Подсветка : Зелен и Червен цвят
Фокална равнина : Първа

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Изображение


ЦЕНА : 7550лв.(с ДДС)

За поръчки :

фирма: ЕНЕРГИЯ ЕООД
тел: 0899 8 седем 9 333
тел: 0897 303 нула 75 - Валери Иванов
е-поща: energia.ltd@abv.bg
или ЛС


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 18 Дек 2019, 15:47       Заглавие:  Re: Оптични прицели - Zero Compromise Optic - ZCO Bulgaria
 
Ветеран
Ветеран
Аватар
Offline

Регистриран на: 08 Мар 2007, 02:42
Мнения: 775
Скали

MPCT-1

Изображение

MPCT-2

Изображение


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 22 Дек 2019, 17:25       Заглавие:  Re: Оптични прицели - Zero Compromise Optic - ZCO Bulgaria
 
Ветеран
Ветеран
Аватар
Offline

Регистриран на: 08 Мар 2007, 02:42
Мнения: 775
Оптичните прицели на ZCO са с доживотна гаранция . Единственият компонент който не се покрива от доживотната гаранция е подсветката на оптиката - тя е с 2год. гаранция , за всичко друго доживотната гаранция важи.

В случай на проблем , оптиката се връща при нас , а от нас отива обратно в заводът . Времето за връщане обратно на оптиката не би трябвало да е повече от 30 дни .Условията на гаранцията - http://www.zcompopti...m/warranty.html


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 22 Дек 2019, 17:38       Заглавие:  Re: Оптични прицели - Zero Compromise Optic - ZCO Bulgaria
 
Ветеран
Ветеран
Аватар
Offline

Регистриран на: 08 Мар 2007, 02:42
Мнения: 775
В края на лятото направихме първото "бойно" кръщене на едни от първите ZCO в БГ . Пуснахме се на едно от състезанията по Т-клас , което включваше и нощни стрелби. Оптиките се представиха страхотно , общо взето е най-доброто с което съм стрелял до сега , може би оптиката с най-висока резолюция и най-добро поведение в мираж . За съжаление се издънихме на няколко упражнения и по-далеко от второто място не можахме да стигнем , но цялостното преживяване си струваше.

Към момента 4-5 от най-добрите ни състезатели които са винаги в челната тройка ,вече минаха на ZC527 :)Малко снимки:

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

След състезанието по тъмно , на фенерче пред мишената , успях да направя и една интересна група от 3 изстрела на 305м. със ZCO-то , около 0.06 МОА

Изображение

ИзображениеИзображениеИзображение


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 18 Яну 2020, 17:28       Заглавие:  Re: Оптични прицели - Zero Compromise Optic - ZCO Bulgaria
 
Ветеран
Ветеран
Аватар
Offline

Регистриран на: 08 Мар 2007, 02:42
Мнения: 775
От тази година ще има и нова спортна скала - MPCT-3 - допълнително оптимизирана за стрелба при вятър и със ситема за бързо измерване на дистанции .

MPCT -3

Изображение
Изображение


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 18 Яну 2020, 23:26       Заглавие:  Re: Оптични прицели - Zero Compromise Optic - ZCO Bulgaria
 
Автоматчик
Автоматчик
Offline

Регистриран на: 17 Юли 2016, 14:27
Мнения: 65
Тази скала която е за бързото мерене явно е предимно за гонгове като гледам размерите.(според мен)


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 21 Яну 2020, 23:34       Заглавие:  Re: Оптични прицели - Zero Compromise Optic - ZCO Bulgaria
 
Ветеран
Ветеран
Аватар
Offline

Регистриран на: 08 Мар 2007, 02:42
Мнения: 775
Да , главно за измерване на гонгове и IPSC мишени е , по тясно е ориентирана към спортната стрелба .
Нямам време да го преведа сега но това е общо описание за новата скала.

ZERO COMPROMISE OPTIC is excited to announce a new reticle to our already highly popular MPCT line. The MPCT3 reticle takes several steps forward in reticle design with newly developed features by ZCO.

Please check out the MPCT3 reticle at SHOT Show, booth number 3562.

We have heard the request from numerous shooters across the world for a tree style reticle option utilizing dots instead of solid lines. The dot design has several advantages with less image obstruction being the biggest advantage. Shooters using our MPCT line of reticles have also requested some other modifications which the MPCT3 has incorporated.
Advancements in reticle design include the Fatal Funnel quick ranging concept that was developed over two years ago by our staff. Our quick ranging Fatal Funnel design is the most comprehensive design on the market by being able to provide a direct range readout on four different sized target widths with only one system. These target widths encompass 100% IPSC, 66% IPSC, 50% IPSC, and any other targets with 18, 12, 9, or 6-inch widths.

Other advancements reside in the tree portion of the reticle where we utilize a series of open circles at the whole-mil locations thus speeding discrimination of reticle hold points but keeping the reticle as “open” as possible. No longer are marginally different sized dots the distinguishing factor which can be a strain to the shooters eye.

We have also integrated engraved wind hold values for both 3 mils right and left throughout the tree. These tree reticle designs provide the most advantage when holding for both elevation and wind. By incorporating an engraved 3R and 3L indicating a 3 mil hold either Right or Left, counting dots has nearly become obsolete for a proper wind hold, especially at increased elevation holds. Making an accurate wind hold just became so much faster.

Of course, we have retained all other design parameters from the MPCT line such as the center section and maintaining an uncluttered view down to two mils below center. The all new MPCT3 reticle enhances the ZCO reticle portfolio significantly with enhancements on our current reticle designs and newly developed concepts to make operator usage much easier and faster in the field.Ето и реална снимка на скалата на 15Х увеличение .


Изображение


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 09 Мар 2020, 18:45       Заглавие:  Re: Оптични прицели - Zero Compromise Optic - ZCO Bulgaria
 
Ветеран
Ветеран
Аватар
Offline

Регистриран на: 08 Мар 2007, 02:42
Мнения: 775
Един от последните проекти -Zero Compromise Optic ZC527 и Тика Так1 с 26 инчов Sassen -single cut - benchrest heavy контур - 1:8 стъпка .
Калибър 6.5 Creedmoor Match .

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

И тестовата стрелба на 100м.


Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 16 Мар 2020, 22:05       Заглавие:  Re: Оптични прицели - Zero Compromise Optic - ZCO Bulgaria
 
Ветеран
Ветеран
Аватар
Offline

Регистриран на: 08 Мар 2007, 02:42
Мнения: 775
Още един проект - Zero Compromise Optic - ZC527 и Бергара Б14 в калибър 308 Bisley Match , с карбонова цев , карбонов приклад , спусък Jewell rem700/X40 , база Spuhr и моноблок на Spuhr.

С оригиналният полимерен приклад.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение


И с карбоновият приклад и тестови стрелби на 100 и 200м. с фабрични патрони.


ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Стрелба на 100м. с Norma Diamond Line - 168gr.

Изображение

Стрелба на 200м. с RWS Target Elite 168gr. и Geco TM -170gr.


Изображение
ИзображениеИзображение

ИзображениеИзображение


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 17 Мар 2020, 10:40       Заглавие:  Re: Оптични прицели - Zero Compromise Optic - ZCO Bulgaria
 
Автоматчик
Автоматчик
Offline

Регистриран на: 17 Юли 2016, 14:27
Мнения: 65
Колко е дълга цевта?


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 17 Мар 2020, 19:00       Заглавие:  Re: Оптични прицели - Zero Compromise Optic - ZCO Bulgaria
 
Ветеран
Ветеран
Аватар
Offline

Регистриран на: 08 Мар 2007, 02:42
Мнения: 775
Някъде към 70см. беше.


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 20 Мар 2020, 23:29       Заглавие:  Re: Оптични прицели - Zero Compromise Optic - ZCO Bulgaria
 
Ветеран
Ветеран
Аватар
Offline

Регистриран на: 08 Мар 2007, 02:42
Мнения: 775
Zero Compromise Optic е вече с обновен сайт - http://www.zcompoptic.com/en

Даже и на нашият отбор има снимки на някои от страниците. :) - http://www.zcompoptic.com/en/newshttp://www.zcompoptic.com/en/products


Изображение


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 20 Мар 2020, 23:31       Заглавие:  Re: Оптични прицели - Zero Compromise Optic - ZCO Bulgaria
 
Ветеран
Ветеран
Аватар
Offline

Регистриран на: 08 Мар 2007, 02:42
Мнения: 775
Едно интересно проучване преди 2 год. във форумът Sniper's Hide - https://forum.sniper....6869200/page-3

И малко снимки от "кухнята"Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 47 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта 
Иди на:  

Powered by phpBB © 2020 TheGunMan
This forum is operated and maintened by Stanislav Georgiev - Owner/Administrator, Jordan Cholakov - Adminstrator/Editor and Rossen Hristov - Graphic Designer/Potographer