Ivo 77 написа:
Първо - благодаря за оценката
ИВО (

), първо приятелю аз не съм критерий че да давам оценки... Пушките са нещо относително "ново" за мене и аз все още се уча от последните сигурно 10год.
Второ - благодаря за споделеният опит ! Аз намирам обясненията ти за много смислени и се радвам,
че и други колеги могат да сравнят техните наблюдения за ремъка и да си преценят дали да пробват нещо или какво би работило в тяхната ситуация.
Твойте обяснения могат да се видят подплатени във клиповете ти
За мене лично е много важно, че има колеги като тебе, бат Геле, Иво Бързилов, Модулар и още доста други,
които умишлено не споменавам защото ще изпусна някой, просто вие сте тези с които скоро съм имал обмен и
които споделят именно такава информация, без да се притесняват, че някой ще спори с тях.
За мене е важно форума да е информативен и всеки да намери някаква полезна информация за себе си.
Конкретно защо питах - аз съм събирал моята пушка за около 300м работа и първоначално пробвах триточковият ремък на Магпул
но открих, че за това което бих ползвал пушката не е подходящ.
Транзишъна от двуточков до едноточков, закрепен до ресивъра ( и от ремъка, и от QR ако ремъка не е като Магпулският модел ),
ми е бавен и ако се пробвам да го правя по-бързо почва да задира по дрехи и самата пушка ми е неудобна като ми висне отпред
заради дължината на цевта и дължината на приклада. Приклада се оказа сигурно инч-два по-дълъг от колкото трябваше но това се оправя.
Смених точката отпред при мушката и сега прехвърлям като тебе пушката зад гърба, и ми е много по-удобно,
и съм 100% със същите наблюдения за стабилноста при стреляне с ремъка отпред.
Реално, това е нещо което е важно за човек който
носи късо и дълго а аз не нося двете заедно, за такива като мене е само проба да видя как е,
но реално не виждам къде ще ми се наложи транзишън от дълго към късо при засечка с дългото.
Аз разбира се стрелям много по-малко, особено на последък но къде е хванат ремъка се усеща. Ползвам си пак Магпулският ремък но без тея шменти капели,
даже разкарах QR-a и си оставих само железният m-lock slanted loop за ремък на Магпул с двете винтчета, по-солиден е мисля от този с едното винтче.
М-у другото имаш много поздрави от някой си Р.Косев от американският ножарски форум...