logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Дата и час: 15 Юли 2025, 19:30

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 27 Мар 2025, 20:22       Заглавие:  Упражние на месеца

Ветеран
Ветеран
Аватар

Важно нещо за практикуване на стрелба освен пистолет, патрони, стрелбище е и по какво и защо ще стреляш. Досега с тази задача се беше нагърбил @ubboto.
Нещо се е разсърдил, защото отдавна не е пускал ново упражнение.
Всички упражнения досега споделяни от @ubboto съм ги стрелял и от всяко упражнение нещо съм научавал или някаква грешка съм чистил.
Понеже @ubboto не пуска нови упражнения пускам аз. Случайно го видях от Тактикъл Перформанс Център и някакси го изтеглих от техния сайт.
https://streamable.com/j2egzi

Когато няма нови упражнения аз си стрелям по метали. Всички стоманени мишени, които съм видял в Ютюбето съм си ги правил и времето постепенно отся тези мишени, които изискват слугуване. Една Тексаска Звезда след 6 попадения изисква да прекъснеш стрелбата да отидеш до нея, да се навеждаш и да я зареждаш...
Същото е и с Плейттрак-а.
Затова днес обявявам за любима моя мишена малкото дуелно дърво.
Можеш да го стреляш цял ден без прекъсване. Можеш да го местиш когато и както поискаш. Можеш да тренираш пренос на стрелбата колкото искаш.
Преноса е най-важното умение за IPSC. Бърз дублет е 0.2 сек, бавен е 0.3 сек. От майсторски дублети можеш да спечелиш максимум по 0.1 сек., докато бавен пренос е над 1 сек., а бърз пренос е равен на дублета.
https://streamable.com/nrm4gg

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Сподели темата във Facebook

Непрочетено мнение Публикувано на: 27 Мар 2025, 20:53       Заглавие:  Re: Упражние на месеца

Стрелец
Стрелец

moderna написа:

Затова днес обявявам за любима моя мишена малкото дуелно дърво.
Можеш да го стреляш цял ден без прекъсване. Можеш да го местиш когато и както поискаш. Можеш да тренираш пренос на стрелбата колкото искаш.
Преноса е най-важното умение за IPSC. Бърз дублет е 0.2 сек, бавен е 0.3 сек. От майсторски дублети можеш да спечелиш максимум по 0.1 сек., докато бавен пренос е над 1 сек., а бърз пренос е равен на дублета.
https://streamable.com/nrm4gg

Колега КРАДА ти идеята за гогнчетата на стойката БЛАГОДАРЯ освен готвенето на месо на пещ през уикенда на вилата основното ще ми бъде да си направя поне 2 стойки с по 3 гонгчета 15х15 и някое по голямо. Ще му се радвам и ще изненадвам приятелите като ходим на лозен да стреляме.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 28 Мар 2025, 10:09       Заглавие:  Re: Упражние на месеца

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

И аз много благодаря, Камене, за споделеното!

Имам обаче въпроси към аудиторията и моля ако някой може да помогне.

PDF-ката с мишената от страницата на ТРС е създадена за отпечатване върху хартия с формат Letter, а не за А4. Затова реших да премеря кръгчетата и да видя какви ще са разликите при премащабирането от единия формат към другия. И тогава се зачетох в текстовото описание на мишената:

The target consists of 4 two-inch dots, each encircled by a larger 1.5-inch 'ghost ring'

Горното аз го разбирам така: мишената се състои от четири кръгчета с диаметър два инча всяко, като около всяко кръгче има по-голям "ореол" с диаметър 1.5 инча.

Някакси не мога да си представя как може да се начертае ореол с диаметър 1.5" около кръгче с диаметър 2" PDT_Armataz_01_30

Възможно ли е да се сгрешили хората в описанието и да са разменили числата? - или аз някъде кардинално бъркам?

Инак отпечатана тази мишена при мене на А4 дава диаметър на кръгчето една идея под 1.5", а ореолът е 1 и 7/8 инча

Ивайло Узунов
КДС "Саргон"

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 28 Мар 2025, 17:28       Заглавие:  Re: Упражние на месеца

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Най-вероятно са разменени числата. Винаги може да пишем на Росен за уточнение.
Иначе това с различните диаметри го играх като стреляхме по В8 мишена, та на принтера отиваш на ''още настройки'' от там на ''мащаб'' и маркираш ''действителен размер'' то по дефолт е ''побери в зоната за печат'' което намаля диаметъра на целите.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 30 Мар 2025, 11:19       Заглавие:  Re: Упражние на месеца

Снайперист
Снайперист

И аз искам да изкажа поздравления за видеото и резултата.
Само имам едно уточнение - дистанцията за изпълнение на това упражнение (ТРС) е 7 ярда.

П.П.
Адаш, ореолът е с диаметър 2,5 инча

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ]