logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Дата и час: 31 Май 2023, 18:44

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2772 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141 ... 185  Следваща
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 21 Мар 2023, 01:20       Заглавие:  Re: Трите дяла на военното изкуство

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

А Турския дрон не пада .. два пъти

https://eurasiantimes.com/russian-su-27 ... eaper/?amp

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Сподели темата във Facebook

Непрочетено мнение Публикувано на: 21 Мар 2023, 01:41       Заглавие:  Re: Трите дяла на военното изкуство

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

MaFa написа:
Комуниста не го интересува НАШАТА далавера, както ти я визираш. Интересува го НЕГОВАТА. Затова нема помощ за Украйна, нема самолети, нема Пейтриът и т.н.

В края на Февруари, за ВСУ, България отново въведе в експлоатация завода за 122 мм снаряди в Костенец. Където със сигурност вече работят и доста русофили. Щото без значение дали си РАШИСТ или СОРОСОИД, бучка сирене в магазина вече ти струва 15 лв. А без пари - сирене никой няма да ти даде.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 21 Мар 2023, 10:06       Заглавие:  Re: Трите дяла на военното изкуство

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

MaFa написа:
, нема Пейтриът и т.н.
Системата Пейтриърт е американска и на кого да я дадат никак не зависи от Корнелия Нинова . В случая позицията и като министър на икономиката беше много правилна . България и българската икономика няма как да плаща масрафа на украинците . Който иска да им помага купува си го на пазарни цени от нас и ако ще им го продава ако ще им го подарява .

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 21 Мар 2023, 11:08       Заглавие:  Re: Трите дяла на военното изкуство

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Северна Македония предаде четири щурмови самолета Су-25 на Украйна.
https://www.youtube.com/watch?v=6BluSyg ... 0%B0%D0%BB

не са в движение, но за донори за части ..

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 21 Мар 2023, 12:15       Заглавие:  Re: Трите дяла на военното изкуство

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

ubboto написа:
Хора образовани сте, с дипломи по икономиката (визирам тук форума) - е, толкоз ли е трудно да се дефинира НАШАТА ДАЛАВЕРА?!
:tu: :tu: :tu:

"Много ми хареса Андрей Райчев "Конфликта между Алеко и Бай Ганьо е властови!!!"
"Алеко иска да управлява Бай Ганьо. Това е огромен проблем. Той не уважава Бай Ганьо, той го презира, но по някаква причина иска да го управлява", обобщи в заключение Андрей Райчев."

https://faktor.bg/bg/articles/novini-ba ... upravlyava

Докато Умните и Красивите не осъзнатият, че нито им се пада нито им се полага да управляват простите ... Сложна работа ми се струва, а да и парите на простите са си техни и е хубаво да не се опитваш да им ги вземеш, че после винаги идва ... и тогава 100% виждаме кой е бил по-добър състезател в живота.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 21 Мар 2023, 18:37       Заглавие:  Re: Трите дяла на военното изкуство

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

MaFa написа:
Комуниста не го интересува НАШАТА далавера, както ти я визираш. Интересува го НЕГОВАТА. Затова нема помощ за Украйна, нема самолети, нема Пейтриът и т.н.

Банките в САЩ в момента яко се свиват (тия, де са в материята - са по-наясно от мен с този факт). Което иде да рече, че в следващите 2-3 години (за по-нататък едва ли някой може да прогнозира към момента) - КРИЗАТА още по-яко ще натисне и Европа! Днес от другата страна на Океана, а утре и от тази страна на Океана - неизбежно е!

И ако продължаваме да се дърлим на РАШИСТИ и СОРОСОИДИ, а всички (де сме една шепа народ) не почнем дружно да движим в посока на общата ни ДАЛАВЕРА (икономиката) - ще е тояга!

Ако сме на далавера от "тригълните сделки" примерно, защо да ги изпускаме?! Заради "братската обич"?! Който пък люби толкоз Украйна - има БГ доброволци във ВСУ, никой не го спира и той да се присъедини към тях.

п.п. Така си мисля аз, като може и да бъркам разбира се.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 21 Мар 2023, 18:52       Заглавие:  Re: Трите дяла на военното изкуство

Ветеран
Ветеран
Аватар

ubboto написа:
...Ако сме на далавера от "тригълните сделки" примерно, защо да ги изпускаме?! Заради "братската обич"?!

Е, как бе - всичко е ВИМЕТО НА НАРОДА!

За да покаже, че сме суверенна държава, Радев не дава ни танкове, ни ПВО, нито изтребители на Украйна.

Ей го:

Цитат:
Според Радев така страната ни ще даде на ЕС знак за своя суверенитет във взимането на решения.

P.S. Важното е, че освен за руските подлоги във форума, а вече и за теб САЩ са виновни! За какво и защо съм сигурен, че и ти не знаеш, ама виновни са... :(

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 21 Мар 2023, 20:01       Заглавие:  Re: Трите дяла на военното изкуство

Картечар
Картечар
Аватар

ubboto написа:
Ombre Sincero, понеже ме кефиш...
Чудех се как да ти отговоря. Реших да го направя така. Убеден съм, че ще разбереш посланието.
https://www.youtube.com/watch?v=jhdFe3evXpk

Последна промяна .38 Super на 22 Мар 2023, 01:16, променена общо 1 път
.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 21 Мар 2023, 20:09       Заглавие:  Re: Трите дяла на военното изкуство

Ветеран
Ветеран
Аватар

sek.1 написа:
И с какво да ги заменим ? Радев е президент на България не на Украйна и нейните проблеми въобще не го вълнуват . Там мача е свирен .

Де, да знам, човек... Поляците с какво си заменят МиГ-овете? Словаците? Защо едните получават самолети от Великобритания, другите ПВО от Германия, само ние получаваме срам и подигравки.
Радев е предател, който ни дамгоса като руски подлоги за много години напред! А, за Украйна мачът наистина е свирен - мордор начело с пуТкин ще бъде натикан там където му е мястото - треторазредна държавица и китайска провинция.

Последна промяна .38 Super на 22 Мар 2023, 01:12, променена общо 1 път
Моля без персонални подмятания.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 21 Мар 2023, 22:02       Заглавие:  Re: Трите дяла на военното изкуство

Ветеран
Ветеран
Аватар

sek.1 написа:
...

...Дай да видим сега защо словаците и поляците получават техника в замяна.

Последна промяна .38 Super на 22 Мар 2023, 01:13, променена общо 1 път
.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 21 Мар 2023, 22:04       Заглавие:  Re: Трите дяла на военното изкуство

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

Павлин Андреев написа:
P.S. Важното е, че освен за руските подлоги във форума, а вече и за теб САЩ са виновни! За какво и защо съм сигурен, че и ти не знаеш, ама виновни са...

В рамките на една година сигурно ще го напиша за стотоен път - триъгълните сделки са "уин-уин" далавера, която ние така или иначе вече я изтървахме! Купуват ни американците СОЦ скрапа (както сега ни купуват 122 милиметровите снаряди от Костенец), дават ги на Украйна, а ние получаваме втора ръка въоръжение и оборудване от Германия (както вече направиха всички страни от бившия Соцлагер, без нас само) и подписваме договори за ново като "страйкърите" и JLTV-тата за Северна Македония. Разликата се поема от американския данъкоплатец посредством гласуваните $500 милиона от Конгреса на САЩ за страните от Източна Европа, понечили да станат част от тази схема. Чехия и Словакия вече се възползваха от $200 милиона от тези кинти.

Това не е за ново, а за ПОПЪЛВАНЕ НА РАЗЛИКАТА. Като 32 броя Ф-16 от Норвегия за Румъния - пак на голяма далавера.

Льотчика (всяка прилика с действителни лица и събития е случайна и непреднамерена) сътвори невъобразими простотии през последните 2 години (има неща, които и по заобиколен начин още не може да се споменават и коментират).

И това, че ЗАПАДНО въоръжение и оборудване ние няма да имаме - е само част от щетите. Нито имаме пари за ново, нито и ЖЕЛАНИЕ от САЩ да ни произведе такова - не фигурираме никъде в договорите за ново.

Аз визирам друго, погледни малко по-абстрактно: 2/3 от колектива ти са РУСОФИЛИ (стискат палци на Путин - това е!) Льотчика тръгна с бутонките напреде срещу останалата 1/3, но американците ще му свият и на него сармите - неизбежно е! А най-забавното е, че именно под негово име ще се запише и приземяването на БГ авиацията. :happy:

Какво имам предвид, ти си тим лидер - 2/3 от колектива, с който трябва да работиш са РАШИСТИ. Да, ще ги поставиш на мястото им, но ако ги смачкаш прекалено обаче - оставаш да вършиш работа с 1/3. А ХОРА В БГ ЗА РАБОТА - НЯМА! Младоци пък, хептен няма!

А всите сме в една ЛОДКА, която обърне ли се - глътваме вода всички. Следиш какво става с банките в Америка - БУРИТЕ, които ни чакат през следващите 2-3 години вече са на хоризонта!

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 21 Мар 2023, 22:22       Заглавие:  Re: Трите дяла на военното изкуство

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

Павлин Андреев написа:
А, за Украйна мачът наистина е свирен - мордор начело с пуТкин ще бъде натикан там където му е мястото - треторазредна държавица и китайска провинция.

Да, за Украйна мачът наистина е свирен - пътят до Берлин свърши при Бахмут. МНС неслучайно изчака с тежката си дума.

В Молдова обаче се случват притеснителни неща: https://news.sky.com/story/moldova-divi ... r-12838402

И е повече от логично същия сценарий за дестабилизация на държавата да се опитат да ни го натресат и на нас.

А пред икономическата буря, която се задава от другата страна на Океана - най-тъпото ще е ние ДА СЕ ХВАНЕМ ЗА ГУШИТЕ, щото така ще загубим/ ще ни вземат и малкото останало.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 21 Мар 2023, 23:59       Заглавие:  Re: Трите дяла на военното изкуство

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

kcv написа:
Батки, спрете да си палите къщите за да изгоят на съседите плевите, смешно е.

С Дорсей (с който също сме вършили работа в реала) спорихме тук миналата година точно по този въпрос.

Аз: "Членството ни в НАТО и физическото присъствие на американските военни тук се явява най-голямата гаранция за националната ни сигурност с оглед на нападение от страна на чужда държава."

Той: "Русия ще отвее някоя НАТО база." (беше убеден в това).

Е, едно че Русия не отвя никоя база на НАТО до момента, ами дори и дрон американски не посмя да го свали с ракета - а излива гориво да му повреди перката отзад.

На английски е INTEROPERABILITY, а на български - ОПЕРАТИВНА СЪВМЕСТИМОСТ. От 20 години в НАТО - ние нямаме нищо натовско (дори пушките ни са СОЦ). Тази година, благодарение на Льотчика и компания - изтървахме и последния влак!

Окей, дайте и тук да видим каква ни е АЛТЕРНАТИВАТА! Демографска КАТАСТРОФА (няма млад боец, особено от българския етнос), нямаме никакво съвместимо с НАТО въоръжение и оборудване, и в един хубав момент просто ни пенсионират по болест - не сме в състояние да изпълняваме нашите цели и задачи в Алианса.

Ко прайм оттам насетне???

Хайде, за ЕС и аз съм с резерви (особено като гледам във Франция какво става, и как дори в Германия вече лепят етикет върху етикет, защото не могат да смогнат на инфлацията), но на членството ни в НАТО - не виждам алтернатива! А към момента хем все още сме членове, хем и не се възползваме от ДАЛАВЕРИТЕ (програмите за военните излишъци) на Алианса. Ми, не го разбирам - пояснете ми, плз!

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 22 Мар 2023, 00:52       Заглавие:  Re: Трите дяла на военното изкуство

Снайперист
Снайперист
Аватар

ubboto написа:
е сме в състояние да изпълняваме нашите цели и задачи в Алианса.

Тука ама изобщо не съм съгласен.

Изпълняваме си ролята на подведения излъган буфер, ама перфектно ( не знам как е на английски, ма може ме допълниш, ако искаш де ).

Та стига с тия късания на ризи, каквото сме си постляли, на такова ще лежим.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 22 Мар 2023, 08:52       Заглавие:  Re: Трите дяла на военното изкуство

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Павлин Андреев написа:
sek.1 написа:
...

...Дай да видим сега защо словаците и поляците получават техника в замяна.
Какво са получили освен голи обещания ? Ние тая дето сме я платили един господ знае кога ще я получим . По време когато до теб бушува война да си дадеш оръжието и да останеш с голи обещания в ръцете е меко казано национално предателство и ако някой го направи за това трябва да го разстрелят .

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2772 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141 ... 185  Следваща