b5202s написа:
За мен служебното правителство е бъг в държавната архитектура. Наличието му води до това. 5000 тъпака да свалят властта по тяхно усмотрение.
Правилното е да управлява правителство в оставка, ако ще и 600 дни. Така се обезсмисля 5000 тъпака да протестират и да ми блокират столицата.
Чакай да видим дали те разбирам правилно! Едно правителство бива свалено, примерно чрез вот на недоверие, защото има съмнения за действия, които ощетяват, или ще ощетят страната (примерно неизгодна сделка за закупуване на самолети, отваряне или забраняване отварянето на нова АЕЦ и т.н.); според теб е по-добре те да останат да управляват "още 600 дни, ако трябва" тоест да могат да си завършат нещата, заради които са преждевременно свалени, така ли?
А тези "5000 тъпака" упражняват ЗАКОННОТО си и ДЕМОКРАТИЧНО право на протест.
Напоследък се навъдиха доста хора, които са демократи само докато нещата се вървят както им се иска, но заради комфорта си са готови да се превърнат в диктатори и тирани. Гледай да не си от тях!
Приказки от рода "народа е прост и не знае какво иска" е заявка за промяна на системата - тоест, или искаме полу-демокрация, в която гласуващите да отговарят на някакъв ценз (раса, образование, пол), или технокрация/аристокрация/олигархия.
Същите тези "5000 тъпака", без да съм им фен, преди две години бяха единствените, които протестираха срещу зеления сертификат, задължителното ваксиниране и т.н. По онова време те защитаваха и моето виждане, а и на много други безгласни хора по тези въпроси. Дали мотивите им са били безкористни или не, не мога да кажа, знам само, че тогава протестът им ме устройваше, затова макар и днешният им да ми създава дискомфорт съм готов да го преглътна. Помисли върху това!