logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Дата и час: 04 Окт 2023, 12:54

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11832 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 744, 745, 746, 747, 748, 749, 750 ... 789  Следваща
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 06 Юни 2023, 20:53       Заглавие:  Re: От новините тази сутрин

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

tsb написа:
Представям си какво биха направили следовниците на Мойсей с него, ако би им изрекъл такава .... идея.

Щяха да го убият с камъни, да се помолят колективно и Йехова щеше да им назначи друг Мойсей. Тях не ги мисли :D

Смелого пуля боится, а в пьяного хрен попадеш.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Сподели темата във Facebook

Непрочетено мнение Публикувано на: 06 Юни 2023, 23:21       Заглавие:  Re: От новините тази сутрин

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

blackfirefly написа:
ubboto написа:
... или е работа на СПЕЦСЛУЖБИТЕ на някоя сериозна държава.

Може, ама поръчката е като да си е нашенска... :wink:

Аз коментирам изпълнението, чисто хипотетично и то... кацаме с жената в Джейбърг за сватба, и още на другия ден ме приклещиха полицаите... една кака ми говори без чувство за хумор на малко име и фамилия (още на летището, "бългериън"... две чернилки ми гледат ококорено паспорта, после мене, после пак паспорта)... та, тръпнах докато не литнахме наобратно.

А това е бройкане, коли, оръжия, ударна група от поне 5 човека... логистика, която на частен левъл може да бъде подсигурена само от много сериозна организация (която няма как да мине под радара)...маршрути за оттегляне, разкостване на колите и пр. На чернилките за тази работа не може да се разчита... то може, де, но за някоя "мека" цел в гетата... по баровските квартали още тогава сикюритито си беше на ниво... тоест, да не може после да те проследят (заковат) по камерите.

Та, не знам (хич не ме и интересува) откъде е поръчката... видно обаче е, че това е работа на доста сериозна организация... а за да се задвижи подобна организация... са били настъпени сериозни интереси.

А в БГ, това последното тепърва почва... настъпи ли се руското РЕСТО... требе да сме готови... а не сме!

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 07 Юни 2023, 07:26       Заглавие:  Re: От новините тази сутрин

Ветеран
Ветеран
Аватар

Някой да качи нещо за ВЕЦ "Каховка"...

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 07 Юни 2023, 07:50       Заглавие:  Re: От новините тази сутрин

Картечар
Картечар

Чакаме русляма да си изясни версията, макар че войничетата им вече се хвалят в телеграма със свършеното.

Sent from my SM-S906B using Tapatalk

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 07 Юни 2023, 08:06       Заглавие:  Re: От новините тази сутрин

Ветеран
Ветеран
Аватар

Тц! Четох някъде, че свършеното било част от украинското контранастъпление...

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 07 Юни 2023, 08:18       Заглавие:  Re: От новините тази сутрин

Картечар
Картечар

Как ще е част от контранастъпление, когато спира пътя за настъпление? От месеци световни организации алармират, че е минирана ВЕЦ, нивото на язовира е завишено в последните дни до най-високите възможни нива и по каква друга причина Украйна иска да си унищожи градовете? Към момента само агрикултурните загуби са на стойност 1.5млрд. долара, напояващите съоражения за хиляди хектари са унищожени, доставката на питейна вода, ВЕЦ, риск за АЕЦ, домовете на стотици хиляди украинци.

И да, руските войничетата си качват видеа, колко са щастливи от ефекта, а руските "медии" все още не могат да се синхронизират, но вече започнаха да държат линията за хора дето са "прочели някъде".
Scorched earth.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 07 Юни 2023, 08:35       Заглавие:  Re: От новините тази сутрин

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

blackfirefly написа:
Някой да качи нещо за ВЕЦ "Каховка"...

Нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено!

Подсказвам дата - 18.08.1941 г.

Сталин взриви ВЕЦ на Днепър през 1941 г.

Цитат:
Операцията е била санкционирана лично от Сталин, и е била проведена от „диверсионна група със специално назначение“ на НКВД. В резултат на взривяването на стената на Днепровското водохранилище е разрушен участък с дължина повече от 100 метра.

Тридесетметровата внезапна вълна връхлита и потопява южните райони на Запорожка област като помита близко разположените до Днепър населени места, заедно с жителите им. Според наличните данни в зоната на наводнението попадат над 400000 души, в това число значителна групировка на съветски войски. В момента на взрива по стената на водохранилището се е провеждала евакуация на армейски подразделения и гражданско население. Командването на Южния фронт не е било информирано за взривяването. Точни данни за броя на загиналите липсват.

Гнусни орки! :x

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 07 Юни 2023, 09:21       Заглавие:  Re: От новините тази сутрин

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

ubboto написа:
Имаш да черпиш едно кайве.

"Бандата" не знам какво е получила, но местните избори не знам да са били поставяни на масата (нямам време да гледам новини, та, опровергай ме, ако бъркам).

Така е! За "бандата" няма как да знаем какво са се договорили, но както казах всеки има познати и ще се чуе. За правителството. Аз съм последователен човек. За мен служебното правителство е бъг в държавната архитектура. Наличието му води до това. 5000 тъпака да свалят властта по тяхно усмотрение.

Правилното е да управлява правителство в оставка, ако ще и 600 дни. Така се обезсмисля 5000 тъпака да протестират и да ми блокират столицата.

Чух вчера и четох днес, че ДБ - Христо Иванов имат идея за промяна в института на "служебно правителство" адмирирам на 100%, даже ако го махнат ще му стана фен. За другите реформи не мога да коментирам защото не ги разбирам. Идеята хора с двойно гражданство да могат да заемат определени държавни длъжности, е нож с две остриета. Това няма да докара хора от Харвард или Кеймбридж, ще докара най-вече хора от Истанбул.
За „Котката“, ами сбъркана теза. Няма никакво значение колко мишки лови котарака, ако пикае където му падне. Питай патило както се казва.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 07 Юни 2023, 12:05       Заглавие:  Re: От новините тази сутрин

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

@b5202s: Да ти пратя учебника по Конституционно (напр. на Друмева)? :-) Чете се почти като художествена литература. Че да се дегустира салама, без да се гледа как е направен, е малко едностранно.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 07 Юни 2023, 18:37       Заглавие:  Re: От новините тази сутрин

Eкспериментатор
Eкспериментатор

b5202s написа:
За мен служебното правителство е бъг в държавната архитектура. Наличието му води до това. 5000 тъпака да свалят властта по тяхно усмотрение.
Правилното е да управлява правителство в оставка, ако ще и 600 дни. Така се обезсмисля 5000 тъпака да протестират и да ми блокират столицата.

Чакай да видим дали те разбирам правилно! Едно правителство бива свалено, примерно чрез вот на недоверие, защото има съмнения за действия, които ощетяват, или ще ощетят страната (примерно неизгодна сделка за закупуване на самолети, отваряне или забраняване отварянето на нова АЕЦ и т.н.); според теб е по-добре те да останат да управляват "още 600 дни, ако трябва" тоест да могат да си завършат нещата, заради които са преждевременно свалени, така ли?
А тези "5000 тъпака" упражняват ЗАКОННОТО си и ДЕМОКРАТИЧНО право на протест.
Напоследък се навъдиха доста хора, които са демократи само докато нещата се вървят както им се иска, но заради комфорта си са готови да се превърнат в диктатори и тирани. Гледай да не си от тях!
Приказки от рода "народа е прост и не знае какво иска" е заявка за промяна на системата - тоест, или искаме полу-демокрация, в която гласуващите да отговарят на някакъв ценз (раса, образование, пол), или технокрация/аристокрация/олигархия.
Същите тези "5000 тъпака", без да съм им фен, преди две години бяха единствените, които протестираха срещу зеления сертификат, задължителното ваксиниране и т.н. По онова време те защитаваха и моето виждане, а и на много други безгласни хора по тези въпроси. Дали мотивите им са били безкористни или не, не мога да кажа, знам само, че тогава протестът им ме устройваше, затова макар и днешният им да ми създава дискомфорт съм готов да го преглътна. Помисли върху това!

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 07 Юни 2023, 18:58       Заглавие:  Re: От новините тази сутрин

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

blackfirefly написа:
Тц! Четох някъде, че свършеното било част от украинското контранастъпление...

Eхооо, има ли пилот в самолета?

Смелого пуля боится, а в пьяного хрен попадеш.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 07 Юни 2023, 22:59       Заглавие:  Re: От новините тази сутрин

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

b5202s написа:
Така е! За "бандата" няма как да знаем какво са се договорили, но както казах всеки има познати и ще се чуе. За правителството.

Тука с един англичанин в последно време (уж бил трети братовчед на Принц Чарлз), да обменим малко пари... колко пари за 4 дни, мен... 70К паунда. :punch: Курви, по 5-6К лева на нощ едната, другото са подробности.

Що го споменавам това... колко взема един дупитат - каде 10К лв. месечно. А нашите хубавци са награбили СТОТИЦИ МИЛИОНИ, ако не и МИЛИАРДИ. И като ги изрежат мириканците по МагниЦки... две курви на англичанина, и приключват курса!

Та, няма никакви банди... има спасяване на собствената кожа/ СОБСТВЕНИЯ ГЪЗ/ собствените КИНТИ... никой нищУ друго не го интересува... именнно по тази причина "опърничевата" и тя ДАДЕ ГЪЗ накрая, и сега имаме правителство... а Пеевски ще подобрява Конституцията. :DD :happy: PDT_Armataz_01_30

Та, това са ти креатурите на ДС-тата и комунетата... затова нямаме/ никога няма и да имаме нито армия, нито служби... нито нищУ! А ако тръгнат руснаците в един хубав момент да си прибират вересиите... ще ни избият като мръсни котета. И те така!

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 07 Юни 2023, 23:35       Заглавие:  Re: От новините тази сутрин

Картечар
Картечар

Много добър анализ на това момче. Браво! :armed:

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 08 Юни 2023, 00:18       Заглавие:  Re: От новините тази сутрин

Картечар
Картечар

ubboto написа:
Ако тръгнат руснаците в един хубав момент да си прибират вересиите... ще ни избият като мръсни котета. И те така!

Няма начин. :-) Трябва да минат през Румъния за дойдат до България. Румъния има три пъти повече системи HIMARS от Украйна. Също така Румъния има няколко ескадрили с F-16. Доста ще се озори Путя да премине през Румъния.

Десант през черно море на орките в България?! WTF :DD Само да си получим F-16 нито един чужд военен кораб няма да може да приближи България с цел десант.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 08 Юни 2023, 07:32       Заглавие:  Re: От новините тази сутрин

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Absolut написа:
@b5202s: Да ти пратя учебника по Конституционно (напр. на Друмева)? :-) Чете се почти като художествена литература. Че да се дегустира салама, без да се гледа как е направен, е малко едностранно.
Хубавото на нашата конституция че навремето е писана от умни хора и е малко като американското ядрено куфарче има доста защити срещу идиоти :D . В случая само присъствието на личността Делян Пеевски в комисията на НС по конституционни въпроси ме прави твърд противник да се пипа каквото и да е в нея . Освен това ДПС като про турска партия въобще не трябва да се допуска до каквато и да било законодателна инициатива . Това НС каквито и промени да приеме ако конституционния съд ги обяви за противоконституционни случая приключва . Някакви по радикални промени в конституцията са от компетентността на ВНС а в тоя момент такова няма кой да свика при реалния риск Възраждане да пише новата конституция .

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11832 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 744, 745, 746, 747, 748, 749, 750 ... 789  Следваща