ubboto написа:
С автора на книгата се случи така....
Ами, иносказателно това се опитах да подчертая - книга прекрасна, писана от български автор, на български език,
но не и за нас, за нашите условия и за нашата практика.
Принципно, когато аз водя някакви обучения, гледам нещата да са винаги съобразени с аудиторията.
Защото иначе не срещам внимание и разбиране, когато разказвам за почвобработката на боабаби сред жителите на с. Мировяне.
Та така и с чичо Ерик /или който и да е там, че вече и не идват; преди поне беше интересно/ - нека разказва как е у тяхното село първите пет минути, оттам нататък съобразява
приложението на наученото, с местните клупоухи индианци.
А относно Филковото време.....вие сте млади и не помните Красимировото време
И можете само да се радвате на това.
Цитат:
Едно, че е изключено да влезеш в пределите на неизбежната отбрана, но и като нищо може да се окажеш подсъдим в умишлено убийство - на неизбежна отбрана може да се позовеш само при извадено и насочено оръжие.
И тук може ужасно много да се оспори. Съдебната практика има различни тълкувания. Примери бол: от момичето, наръгало оня дърт нерез в СтЗаг, до полицаят, стрелял по бягащите мангусти и свалил единия в канавката за вечни времена.
Но сте прав в едно: ключовата думичка е АДВОКАТ.
И то специалист.
Че ги има много на пазара.
И в края на моето повествование, за да се върнем пак в руслото на темата:
аз пак да си кажа -
редовият състав на МВР има отчаяна нужда от осъвременяване на теорията и практиката., от нови технически пособия, инструментариум и екипировка, но най-вече от реподбор на кадрите,
като за старите кучета се въведат сутрешни прегледи
от комисия с дрегери, а за младите - дръг-тестове.
Че иначе започват да карат бясно оперативните коли, да ги обръщат, да гледат лошо и да са рапъри
Но първо да се спре с конкурсът за красота "Освобождение" и да се махнат титлите "главен инструктор по стрелба", защото е тъжно.
Аз казах. Хау !