logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Дата и час: 02 Дек 2023, 11:10

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2965 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192 ... 198  Следваща
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 04 Фев 2023, 22:14       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

Металната телескопична палка за мен е възможно най-голямата простотия!

1.) От чисто приложна гледна точка, с нея на практика имаш едно замахване докато ти вляза на близка дистанция с ножа. А замахнеш ли да ме положиш с метална палка, без АБСОЛЮТНО никакво значение кой си и какъв си - ще се носиме, няма как!

2.) Да, с нея може да се правят някакви измислени ключове, но ако е някой глиган насреща - забравяш! Ще те бие после с твоята палка.

3.) На Ториното мега тъпанарите нали млатиха по главата един младеж с метални палки на Околовръстното - разкървавиха го доволно, но дори не успяха да го свалят.

4.) Съответно, без значение дали по служба или на частно, ако нанесеш демидж с метална палка на някого - още на другия ден прокурорът ще те пита за причините, наложили подобна обработка на гражданина.

Най-добрият ти приятел относно адекватните тактики и концепции пак ти се явява АДВОКАТЪТ. Не началникът (на който по подразбиране законът му е тъмна Индия ), не и прокурорът (който всячески после ще гледа да ти го тури), а именно ТВОЯТ АДВОКАТ! Който единствено ще тръгне утре да ти спасява задника. Кой разбрал - разбрал!

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Сподели темата във Facebook

Непрочетено мнение Публикувано на: 05 Фев 2023, 09:38       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Така де . Металната палка по презумция се явява нападателно средство а огнестрелното оръжие като редови гражданин съм го придобил за самоохрана и самоотбрана . Това пише в закона . Ножа основната му функция е да си нарежа обяда и съответно за това го нося . 1 метър половин цол тръба съвсем естествено пребивава в колата защото като главен механик ежедневно ми се налага да я ползвам за удължител на разни инструменти също и отвертка в джоба . Все неща пряко свързани с ежедневната ми работа .

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 05 Фев 2023, 14:15       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

sek.1 написа:

.... 1 метър половин цол тръба съвсем естествено пребивава в колата защото като главен механик ежедневно ми се налага да я ползвам за удължител на разни инструменти също и отвертка в джоба . Все неща пряко свързани с ежедневната ми работа .

ТрЪбъта и отверТката са все ползвателни вещи, инструментариум подходящ и за спасяване на кожата, при необходимост де :D :tu: .

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 05 Фев 2023, 14:35       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

sek.1 написа:
ken6iro написа:

Металната телескопична палка е направена и за това...
Защо не е задължителна към оборудването не знам....
Иначе може и с юмрук,но остават белези по ръцете PDT_Armataz_01_22
Металната телескопична палка по същество си е метална тръба и ако не знаеш какво правиш с нея с един удар убиваш човек . Нашата полиция е евроГейска и не може да ползва такива нехуманни средства . Вашите полицаи там имат несравнимо повече права да използват сила от полицаите в която и да било държава член на ЕС .

Почти 10 годинки имам изкарани и в родното МВР в едни по свободни за служителите времена :wink:
Знам за какво говоря :-) Имам и белези по ръцете.
Палката в сгънато положение е идеална за трошене на странични джамове.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 05 Фев 2023, 15:18       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

Beer написа:
Първата книга е очерк.
"До сградата на ФБР и назад."
С елементи на преразказ.

С автора на книгата се случи така, че се наложи да превеждаме на Ерик Перкинс (нямаше друг преводач). Ерик спомена за случай, в който заподозрян сваля ръцете си надолу, и бива положен 6 пъти с карабина.

Веднага почнахме да бучим, че по американските закони това и да е адекватна тактика, в България:

- ако застреляш някой, на който оръжието му все още се намира в кобура или гащите, само защото е свалил ръцете си надолу;
- го опаткаш 6 пъти с пушката

Едно, че е изключено да влезеш в пределите на неизбежната отбрана, но и като нищо може да се окажеш подсъдим в умишлено убийство - на неизбежна отбрана може да се позовеш само при извадено и насочено оръжие.

Така че тактики, техники, методики, концепции и пр. - са преди всичко функция на закона. Този на местна почва. Филчевото време отдавна мина. А подобно на неговото е малко вероятно пак да се наложи.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 05 Фев 2023, 15:57       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

ubboto написа:
докато ти вляза на близка дистанция с ножа

Поради същата причина пистолетът е абсолютно излишен.
Що се отнася до палката, не съм използвал палка, макар че имам няколко такива, на млади години съм използвал водопроводна тръба един цол, увита във вестник, и въпреки нанесен с все сила по главата удар, въпросният господин не припадна, та трябваше да го тресна още два пъти. Направиха му 24 шева в "Пирогов". Има всякакви терминатори. Добре, че не умря.

По отношение на неизбежната отбрана - не играйте игрички, в които имате един живот.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 05 Фев 2023, 16:18       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

ubboto написа:
С автора на книгата се случи така....

Ами, иносказателно това се опитах да подчертая - книга прекрасна, писана от български автор, на български език,
но не и за нас, за нашите условия и за нашата практика.
Принципно, когато аз водя някакви обучения, гледам нещата да са винаги съобразени с аудиторията.
Защото иначе не срещам внимание и разбиране, когато разказвам за почвобработката на боабаби сред жителите на с. Мировяне.
Та така и с чичо Ерик /или който и да е там, че вече и не идват; преди поне беше интересно/ - нека разказва как е у тяхното село първите пет минути, оттам нататък съобразява
приложението на наученото, с местните клупоухи индианци.

А относно Филковото време.....вие сте млади и не помните Красимировото време :D
И можете само да се радвате на това.

Цитат:
Едно, че е изключено да влезеш в пределите на неизбежната отбрана, но и като нищо може да се окажеш подсъдим в умишлено убийство - на неизбежна отбрана може да се позовеш само при извадено и насочено оръжие.

И тук може ужасно много да се оспори. Съдебната практика има различни тълкувания. Примери бол: от момичето, наръгало оня дърт нерез в СтЗаг, до полицаят, стрелял по бягащите мангусти и свалил единия в канавката за вечни времена.

Но сте прав в едно: ключовата думичка е АДВОКАТ.
И то специалист.
Че ги има много на пазара.

И в края на моето повествование, за да се върнем пак в руслото на темата:
аз пак да си кажа - редовият състав на МВР има отчаяна нужда от осъвременяване на теорията и практиката., от нови технически пособия, инструментариум и екипировка, но най-вече от реподбор на кадрите,
като за старите кучета се въведат сутрешни прегледи от комисия с дрегери, а за младите - дръг-тестове.
Че иначе започват да карат бясно оперативните коли, да ги обръщат, да гледат лошо и да са рапъри :D
Но първо да се спре с конкурсът за красота "Освобождение" и да се махнат титлите "главен инструктор по стрелба", защото е тъжно.

Аз казах. Хау !

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 23 Фев 2023, 04:47       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Невероятен стрелец и невероятно самообладание. Това и по филмите гоняма. През целият коридор, един изстрел в главата на изрода криещ се зад заложник. Полицаят наистина е тренирал, прострелял си е много добре арката и има топки.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 23 Фев 2023, 10:01       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Мдаааа, респект за тоя полицай!
Най-накрая видях ситуация, в която да не се квичи като Део в реклама на мобилтел и не се чу ни веднъж fuck или производна на нея дума :tu:

Ивайло Узунов
СКДПС "Етър IPSC"
КДС "Саргон"

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 24 Фев 2023, 12:26       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Автоматчик
Автоматчик
Аватар

В същото време излиза следния клип: https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv ... iv-1578913

Може и аз да греша, но не ми изглежда много безопасно:
1. Да гледаш зад леглото дали няма нещо, като леглото е опряно до стената, преди да провериш другите помещения, при положение, че вече си блъскал по вратата и ако е имало някой, той знае, че идваш.
2. Да си нахакаш така пистолета обратно в кубура.

Цитат:
специалните полицейски части са провели безупречна операция по проникване в жилището

на мен ми изглеждаше като скеч, важното е вслучая, че всички са живи и здрави.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 04 Апр 2023, 15:52       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

https://www.mvr.bg/docs/librariesprovider5/default-document-library/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D0%B4%D1%83%D1%80%D0%B0.pdf?sfvrsn=751fc609_0

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 12 Апр 2023, 12:26       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

След 14 г. връщат иззета кола на собственика, ползвали я полицейски шефове.

И имал глоби, че кара без застраховка... :shock:

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 12 Апр 2023, 12:57       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Мдаааа, и сега данъкоплатецът пак ще плаща репарации за неправомерни действия от страна на длъжностни лица PDT_Armataz_01_30

Ивайло Узунов
СКДПС "Етър IPSC"
КДС "Саргон"

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 07 Май 2023, 10:56       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Картечар
Картечар

"Закараха ме в тоалетната и ме накараха да си сваля гащите" :DD

https://www.vesti.bg/bulgaria/syblechen ... iv-6167582

:DD :happy:

[mod.edit]Изтрити простотии.[/mod.edit]

Последна промяна Павлин Андреев на 07 Май 2023, 17:29, променена общо 1 път
Изтрита част от мнението, нямаща отношение към дискусията.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 08 Май 2023, 17:17       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Paco ' написа:
"Закараха ме в тоалетната и ме накараха да си сваля гащите" :DD

https://www.vesti.bg/bulgaria/syblechen ... iv-6167582

:DD :happy:

[mod.edit]Изтрити простотии.[/mod.edit]

По отношение предотвратяването на подобни милиционерски свинщини има много да се желае.
Най-точно страхливата душица на подобни милиционери е описана от Жоро Стоев: "Повечето от тях бяха също бивши спортисти, на които не им стискаше да влезнат в бизнеса."
Не им стиска да влязат в бизнеса - сив или частен, държат се като мутри, ала ги е страх да напуснат милицията и да оставят двайсетте заплатки. И да станат мутри или каквото сабя покаже.
Съзнанието за собственото нищожество и дълбоките комплекси на някои милиционери е и основната причина за подобни свинщини.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2965 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192 ... 198  Следваща