logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Дата и час: 02 Дек 2023, 10:03

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2965 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198  Следваща
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 21 Сеп 2023, 23:49       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Yank написа:
Aко това не е ясно, и се дъвчат и интерпренират нардедбите, то е сбогом на мирния общесттвен ред.
Не напразно Сорос и марксистите натискат да ликвидарат наказанията на престпниците и да елиминират полицията.
То мирният обществен ред отдавна е заминал особено с тая п3д3р@стка Администрация...
НюЙорк, ДиСи, Чикаго, Балтимор, Портланд, Оукланд, НюОрлиънс, къде ли не в подобни woke shitholes Демократите им
таковаха маменцето на Полиция и подобни структури.
В същият момент в щати като Минесота, чиито представител е ония боклук Илан Омар, имат Шария Милиции (вкл и в НюЙорк) а
сега вече и китайски такива. В тея квартали/градове, не можеш да минеш все е дно си в Щатите,
Там ще те накажат ако си жена и се движиш без забрадка. Ебаси лудницата направиха тея цървули и всичко
почна след Обама, да не се забивам в политика... :evil:

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Сподели темата във Facebook

Непрочетено мнение Публикувано на: 21 Сеп 2023, 23:55       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

JDredd написа:
С други думи казано: лицето можеше да е простреляно с 9х19 от служебно оръжие. И тогава какво правим? - наказваме служителя, защото не си е взел макарена да стреля по лошите, а ги е подкарал с тоя свръхмощен 9х19?! На мен ми звучи крайно несериозно.

Хипотетично предполагаме, че му е зачислена "макарена" (все още масовият пищов в МВР). Ако личното КНО също му е "макарена", нещо друго в 9х18 или надолу - окей! Но ако иде реч за КНО в 9 пара - 9х19 е с почти двойно по-висок PF, в сравнение с 9х18. Всичко това като допълнение към най-вероятната липса на НЕИЗБЕЖНА ОТБРАНА.

Динко от Ямбол вече поде инициатива да се извадят пари в защита на полицая - това оттук насетне е важното! Щото дори и да му се размине наказателната отговорност/ ходенето в затвора, ГРАЖДАНСКАТА отговорност/ плащането на кръвнина - не мисля, че има вариант да отпадне.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 22 Сеп 2023, 08:27       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

.38 Super написа:
да не се забивам в политика...

Те там е големият проблем, а не в детайлите за калибър, рикушет и подобни. Те са за съдебната зала и великолепен терен за безкрайни разисквания.

“Hi, I'm from the government, and I'm here to help.” - President Ronald Reagan.

Illegitimi non carborundum - Barry Goldwater

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 23 Сеп 2023, 16:11       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

В момента, който получи служебно КНО в 9х19, си остава и със служебното в 9х18, поради липса на стоп патрони за 9х19

Sent from my iPhone using Tapatalk

Пеньо Тонев СК "РОНИН"

Yippee-Ki-Yay mother fucker!

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 28 Сеп 2023, 07:32       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Ветеран
Ветеран

https://www.facebook.com/watch?v=1764209787375161

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 28 Сеп 2023, 10:40       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Ветеран
Ветеран

Нормална реакция !
Вижда се , че барикадиралият се бърка за нещо . А те са без балистичен щит ...
Другата им възможност бе да го неутрализират на секундата.
Нямам идея защо са били без щит ?!?

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 08 Окт 2023, 20:23       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Стрелец
Стрелец
Аватар

tojito написа:
В момента, който получи служебно КНО в 9х19, си остава и със служебното в 9х18, поради липса на стоп патрони за 9х19

Sent from my iPhone using Tapatalk

Не е така. Аз сдадох Макаровия барабар със стоп патроните. В момента съм само с валтера и 30 паррона 9х19. А относно случая на колегата, това че в мвр има инструкция в която пише, че трябва да носиш само служебно зачисленото оръжие не означава нищо. В съда тоова не е от такова значение. Ще има наказание в мвр и толкова, но това не касае стрелбата, ако тя е правомерна по смисъла на чл.83 ал.1 т.3 от ЗМВР :след предупреждение при задържане на лице, извършващо или извършило престъпление от общ характер, ако то оказва съпротива или се опитва да избяга.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 18 Окт 2023, 18:57       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Ветеран
Ветеран
Аватар

майко мила - какво силното начало!

Забраната да говориш, да назоваваш нещата с истинските им имена, освен че е подтикване към лицемерие, е на практика и отнемане на една от основните ни свободи.

Иван Минчев НКПС "Динамик"

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 19 Окт 2023, 02:52       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

В Сарасота имаме 3ма българи които са полицаи, познавам лично и тримата, единият го знам от 20год, от момента в който се преквалифицира от кариера в пандиза, до полицейската академия, и преди два месеца вече се пенсионира.
Другото момче е от Дупница, много свестен човек, мисля че все още е в пандиза.
Третият е също мой близък приятел, от Сарасота, отиде в НюЙорк, сега е в някакъв специален отдел за борба с тероризма
и дава дежурства по 12часа през ноща, не може да ми каже точно какво работи, аз не съм и питал, не ме интересува.
Преди няколко години поствах видео с Дани, полицаят в ляво на масата е той:

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 19 Окт 2023, 11:21       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

.38 Super написа:
В Сарасота имаме 3ма българи които са полицаи, познавам лично и тримата, единият го знам от 20год, от момента в който се преквалифицира от кариера в пандиза, до полицейската академия, и преди два месеца вече се пенсионира.
Другото момче е от Дупница, много свестен човек, мисля че все още е в пандиза.
Третият е също мой близък приятел, от Сарасота, отиде в НюЙорк, сега е в някакъв специален отдел за борба с тероризма
и дава дежурства по 12часа през ноща, не може да ми каже точно какво работи, аз не съм и питал, не ме интересува.
Преди няколко години поствах видео с Дани, полицаят в ляво на масата е той:

Бравос ... харесвам милиционери с такава нагласа :D

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 20 Окт 2023, 17:56       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар

Дълга история но той и брат му са абсолютни пичове.
Израли около Пиргов, после в Брнкс, NY.
Дани е бил на улицата с години, докът брат му не го преби след един негов побой в училище и не му каза,
че ако не се оправя ще му смачка кратуната... :D
От там, си седна на гъза, юридически колеж, дойдоха във Флорида, години побоища в институциите за малолетни,
после почти същото в пандиза - букинг офицер. Академията, десетина + год в гетата наоколо и пенсия преди няколко месеца.
Ако някой трябва да ми пази гъза на улицата - той и брат му.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 20 Окт 2023, 20:40       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Стрелец
Стрелец
Аватар

MolonLabe написа:
майко мила - какво силното начало!

Хубави неща казва колегата и нашите тука ръководители има много какво да вземат като успешно приложими практики ама за съжаление МВР е в основата си комунизъм. Нямам идея защо след толкова години не се появи ни един , който да има топките да махне паразитните длъжности, да премахнат някои от глупавите инструкции, няма да ги цитирам ама има много такива, да смени униформата с такава която да е удобна за носене и т.н. все неща които не изискват кой знае какъв финансов ресурс а по скоро напредничаво мислене и копиране на успешни практики по света.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 20 Окт 2023, 23:07       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Снайперист
Снайперист

Zdravkovichev написа:
...
Нямам идея защо след толкова години не се появи ни един , който да има топките да махне паразитните длъжности, да премахнат някои от глупавите инструкции, няма да ги цитирам ама има много такива, да смени униформата с такава която да е удобна за носене и т.н. все неща които не изискват кой знае какъв финансов ресурс а по скоро напредничаво мислене и копиране на успешни практики по света.

А вие защо не повдигнете въпроса, освен за заплати да стачкувате, за друго от вас не съм чул последните 10-15 години???
Вас, имам предвид служителите.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 21 Окт 2023, 00:17       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Оръжеен гуру
Оръжеен гуру

За съжаление нещата вече не са такива както ги описва.
Отдавна няма толкова кандидати за полицаи, но така или иначе никога не е имало сто хиляди за едно място.
Преди 20 години бяха до 20-30 за едно място, сега е късмет ако се появят 4-5.
В малките градове все още се идва на повикване за няколко минути, но в почти всеки голям град ако не е приоритетен кол може да се чака доста време.
За силен шум аз поне не съм чувал някой да бъде арестуван във Флорида, ще ми е интересно да видя закона по който го правят във Вашингтон, поне аз не съм намерил такъв, намирам само за прогресивно растящи глоби.
За самостоятелността на полицаите е така, системата е съвсем различна.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Непрочетено мнение Публикувано на: 21 Окт 2023, 07:15       Заглавие:  Re: Различните полицейски методи по света и у нас

Стрелец
Стрелец
Аватар

MaFa написа:
Zdravkovichev написа:
...
Нямам идея защо след толкова години не се появи ни един , който да има топките да махне паразитните длъжности, да премахнат някои от глупавите инструкции, няма да ги цитирам ама има много такива, да смени униформата с такава която да е удобна за носене и т.н. все неща които не изискват кой знае какъв финансов ресурс а по скоро напредничаво мислене и копиране на успешни практики по света.

А вие защо не повдигнете въпроса, освен за заплати да стачкувате, за друго от вас не съм чул последните 10-15 години???
Вас, имам предвид служителите.

Колега не знам какво и къде слушаш ама този въпрос се повдига от синдикати и служители на всеки така наречен полицейски протест. Разбира се, че това дето се събираме да пием вода и прочее е най вече заради заплатата ,която на фона на натовареността в която се работи е абсурдна. Въпроса се повдига и отговора е че е предвидено и че с реформата ще стане. Няма 1 да си е удържал на думата и да я проведе тая реформа. Иначе давам ти пример за натоварване на служителите в 1 во районно в гр.Добрич. Град с около 70 хиляди жители и 3 цигански махали. Обслужва се от 2 патрула на смяна. Аз съм бил 16 години в патрула. Записвал съм както и колегата на клипа по горе казва по около 7 8 адреса на тефтера и се чеша по главата кой ше е по спешен според 112 . На другите като отида след това и ме псуват. Работих тогава за 600 лв основна заплата ( ако не греша , че не се сещам в момента кога точно бяха протестите и вдигнаха малко възнаграждението, но примера е ясен). В момента заплатата е 1600 основната за полицаи ППД. Разбира се че протеста ще е заради заплатата. Пак повтарям тя е основното и движещото и а абсурдно неадекватна. 4 души обслужват 70 хиляди от тях 1 000 ги сложи да имат вемане даване с полицията и пак е много. Така че следващият път като има полицейски протест, слушай и полицаите , не само прехвалените "експерти" по бтв и ще чуеш за какво иде реч.

Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2965 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198  Следваща