user- написа:
kanartikin написа:
JDredd написа:
Не, не вярвам Русия да има нещо общо с това.
За мен си е чиста проба лов на вещици - вътрешно превантивно прочистване на елементите, които са против новите "европейски ценности".
Споделям казаното!
25 "хайвана" пенсионери, събирали оръжие и ще нападат Райхстага!
И ще сменят конституционен ред!
Е оти у новините пишат че са около 21 000 хайванина ?
https://btvnovinite.bg/svetut/opitat-za-prevrat-v-germanija-teroristite-celjali-da-sazdadat-darzhava-podobna-na-germanskija-rajh.htmlhttps://bntnews.bg/news/zagovorat-v-germaniya-koi-sa-arestuvanite-i-kakvo-sa-planirali-1216419news.htmlАми, .... какво да кажа?
Признавам, хвана ме на място и оставам безмълвен!!!!
НО, ....
има едно понятие, казва се "Функционална неграмотност" и се характеризира с изумителният факт, че над 35% от населението, е способно на грамотност, т.е. да прочете даден текст, но не успява да схване написаното в текста, нито смисъла, нито посоката на идеята, нито подтекста, нито провокацията на автора, нито тенденцията в която същият автор иска да доведе четящият!
Това разбира се плаши и кара останалите, да не намират причина, да обясняват написаното, персонално на който и да е от споменатите 35% със Функционална неграмотност!
Все пак, от уважение към труда на "потребителя" по горе, ще се опитам да цитирам обстоятелствено собственият му източник, със надежда, да вникне в писаното от собственият си цитат, което е прочел, но не успял да осмисли!
Цитат от линка на БТВ:
""""При мащабна акция тази сутрин, специалните полицейски сили, нахлуха в жилища на обвиняеми и изпълниха 25/двадесет и пет// заповеди за арест!""""
Малко по долу пише, че """"съмишлениците"" били 21000, при това кръгло число, а не човек повече или по малко!!
А точно 21000...
Сега, не ми се занимава да обяснявам разликата между ""активист"" и съмишленик, ""терорист"" и съмишленик, както разликата между """обвиняеми"" и съмишленици, също какво значи заповед за арест, за кого се отнася и каква тежест има в съд да бъдеш арестуван по заповед за терористична дейност или да си на дивана в къщи съмишленик, защото все пак задължителното образование в България носи своята отговорност, а не аз!
А написаното е видно!!!
Арестуваните хайвани са 25!!!!!
Нещо повече, терористичните групи, нямат съмишленици, поради естеството на самотната си дейност, която по презумпция е нелегална и като такава, изключва активно политическо присъствие, пропаганда на съмишленици и афиширане на идеите на самите терористи.
Политическа група да, но те говорят за терористична група, да прави преврат, а това е терминологична глупост!
На времето, дори Ленин, възприеман от историята като класически терорист, има своята политическа изява, представителност и присъствие в политическият живот на Русия.
Кастро, е революционер, Че Гевара също!!!
Все пак, призовавам за поне малко концентрация при четене и още повече при цитиране на собствените си източници, камо ли коментар на колегите тук!