тоя цитат долу е мой кое не е верно? колко и какви са разликите с Чечня?
са ... разбирам, че това е дразнещо за феновете , НО факт е, че от най големия си враг преди години в две войни и атентати в Москва...тея направиха военно острие от същата държава...
Цитат:
реално влизат със 190 000 войника и парализират ЦЯЛАТА украинска армия 250 000 голямо сражение някакво голямо няма -оттеглиха се в градовете...със спорадични къси контраатаки в тила на снабдителните колони и пленяват руски тиловаци...
останалото е преразкази за да се инфоремираме ето от линка мнението на един от големите ни математици...
очакваме мненията на хора с военно образовани...Геле е с такова - някои негови коментари ме плашат и не само мен...
нулева прозорливост! даже не вижда и до носа си...
Цитат:
прф Витанов:
-Кой съм бил аз ли, че да казвам това. Ами този, дето има математическа теория за идеологическата борба.
Техническото пречупване. Аз съм от тези, дето казаха, че няма да има блицкриг. Нали така. Виждате - двете страни губят бойна техника.
Въпросът е кой първи ще загуби толкова, че да се пречупи. Аз знам, че на повечето ви се иска Русия да се пречупи. Гледайте обаче трезво на нещата. Руснаците още не са вкарали най-тежките си оръжия в действие. Ресурсите на украинската армия намаляват. Няма масивни оръжейни доставки от чужбина. Какво мислите, че се очаква да стане.
По бойните полета.
1. Мариупол. Руснаците влязоха в града и контролират един голям квартал. Няма да падне лесно, не е малък град. Но хайде, няма да пиша сега, другата седмица ще си говорим по въпроса.
2. Групировката на украинската армия около Краматорск. Манщайн би я изтеглил и предислоцирал в големите градове като Днепропетровск, Полтава и Харков. Да, де, но Манщайн го няма. Групировката си седи, руснаците я котелират полека
.
мен лично ме плашат две неща:
1. Геле с неговите схващания тоталише противоречиви...ем иска соца ..ем не иска неговите носители...даже не е развил и теорията си как партньорите ни рекетират с милиардите за Ф16... но са позабрави това засега ...брои репарациите в момента
2. Украйна да не стане дългосрочно, като Чечня...е тогава ни се ебава мамата - Раша федерация ще превземе Европа до Ламаша! но от Америка ше има жавелина арка и стингър за веки - това е добрата новина