Modular написа:
Не съм запознат с номенклатурата на Ругер, но ми се струва че 18' цев и rifle газова с-ма.
Тази комбинация е по-взискателна към патроните поради късия dwell time, но все пак би трябвало да работи и с по-слаби патрони (нямам опит с арсеналските). Аз лично бих направил следното:
При разделени ресейвъри:
1) бих извадил затвора от затворната група, и бих проверил как се движи вътре в ресйвъра, трябва да може ако го наклониш напред или назад да може да се движи от тежеста си.
2) хващаш затворната група и с нея (или с друго което имаш под ръка) проверяваш дали буферната тежест се движи свободно в тръбата
Ако всичко това е наред значи най-вероятно оръжието няма достатъчно газ. Следващия път на стрелбището погледни как извхърля гилзите. Ако е анемично и на 4-5 часа значи със сигурност е това, като причините могат да са доста.
1) инспектирай затвора и групата за отечки, газовия ключ не трябва да има абсолютно никакво движение/хлабина или следи от газ между него и зат. група. Издърпай затвора в отключено положение и го постави на равна повърхност така че зат. група да стъпи на затвора. Ако газовите пръстени са наред зат. не трябва да се придвижи навътре(заключи) под тежеста на зат. група. Отново на ръка само със зат. група (без затвора) бих проверил как газовата тръбичка влиза в газовия ключ. Ако все още имаш другата АР-ка разглобена пробвай с нейната тръбичка как влиза, не трябва да има луфтове.
2) газов блок - тука е малко по-трудно, ако можеш да свалиш heandguard-a най-добре, ако това ще прецака гаранцията недей, но обърни внимание дали газовия блок е правилно индексиран, трябва да е на 12 часа. Огледай за следи от газ, както около цевта така и около газовата тръбичка. Нормално е да има малко, даже е добре, с времето карбоновите отлагания ще го уплатнят, но ако е много значи имаш отечка. Ако газовия порт не е пробит както трябва (малък или настрани) честно казано на оръжие в гаранция незнам какво ти би могъл да направиш.
Ако всичко по-горе е наред, пробвай да постреляш повече с по-силни патрони и добра смазка, може просто да иска разработка, макар че според мен съвременни оръжия не би трябвало да има се налага, но някой компании не мислят така.
Здравей те!
И искам да се извиня че неможах да отговаря по рано.
Но времето все не стига.
След като прочетох всички препоръки останових че през завъртане или (отключване и заключване)
Някаде в средно покушение спира и е нужно доста голямо усилие зада се продължи до край цукала.