Ся, язе за разлика от Дред не съм скръндза, никога не съм бил
Освен тва, повечето хора кат ми видят гадната мутра на живо /и издутината по сакото/, някак си не умират от желание да ме лъжат. На повекето не им стиска, другите ги хващам лесно и бързо

Тва е лирическото отклонение.
Дред да не се обидиш бричед! Иначе и язе като тебе някак си изпитвам смътни съмнения, че някои хорица биха сложили на съвсем обикновена смазка някво тактикуул, комбат-момбат, йекшън име и биха я продали на петорна цена, що пък не ако има балъци да я купуват?
По въпроса за продуктите които не са предназначени за ОО- поздравления за добрата тема и:
Има приятел, чието име няма да споменавам, представител на фирма за смазочни продукти, която няма да назовавам /не са в оръжейния бизнес/, та преди години той ми подари смазка, с изтекъл срок на годност, която според него си е напълно редовна, но не може да я продават щото се ползва за смазване осите на винтовете на моторници, лодки, яхти и прочее пре скъпи чудеса. Била доста скъпа според него, не ми каза колко струва, но човека си е възможен, та щом казва че е скъпа - начи е бая скъпа. В нея - около литър ми даде, добави и няква добавка за понижаване износването на бързооборотни двигатели /не знам кво е тва/. Добавката е видимо по-гъста от маслото, отаява се на дъното на шишето. Та с таз горепосочената смес смазвам /не чистя с нея/ оръжия /барем 9-10 броя/ от близо 5 години. Квото съм намазал ръжда не е хващало. Работи мазно и леко. Мирише силно и тежко. Работя с нея само на открити пространства и само с ръкавици. Преди употреба я разклащам за да стане хомогенна. За съжаление нямам никаква идея какви са тез мазила. Но вършат прилична работа, според мен де.