JDredd написа:
2 въпроса имам в тая връзка (от любопитство и заради предизвикателството):
1. Тази полираща паста бидейки в своята същност абразив - няма ли в един момент да доведе до увеличаване на просвета между барабана и рамата?
2. Освен чисто естетическото усещане при напълно почистване на тази област - има ли нещо друго в цялата картинка, дето да е от значение?
По точка 1.
- Тази паста е толкова фина и мека, че много трудно, да не кажа невъзможно, ще отнеме материал от челото. Дават я за полиране на полимери и други такива " меки" материали. Аз я ползвам за смазване и консервация на фолдърите- не е токсична и може после направо да се реже мезето и да се хапва.
При ползването й за премахване на нагара ми отне много време в търкане и пак не докарах челото до състояние заводско. Това идва да докаже, че абразивните й свойства са нищожни, но все пак върши работа за основно почистване един път на няколко месеца/ стрелби. При редовно и старателно почистване рядко човек ще прибегне до паста.
А съм чувал, че натрупването на нагар, особено при револвери с минимален просвет, в някои случаи води до проблеми. Да "задереш" челото и да не се извърши цялостно завъртане, а от там и произтичащите от това проблеми. Това е по-скоро хипотеза, но я има.
По точка 2.
- Освен естетика и последните изречения от точка 1.
Правя това с пастата само при цялостно разглобяване и пълно почистване на револвера. А тази гимнастика не се случва много често, поради малкото настрел на револвера.
Пробвал съм само със смазка- не работи колкото и както да търкаш, дори и с агресивен вълнен плат.