.38 Super написа:
:tu: Няма проблем… Ако успееш да пробиеш през любезностите М-у стари познати, има много добра информация за различните видове смазки.
Иначе ако рамата ти е алуминиева, TW-25 смазката не е ужасно скъпа и се намира, не е в повече ако си ползваш за покритието каквото ти препоръчва Зиг.
Вътре аз бих казал - слагай каквото намериш от по-евтините оръжейни смазки и не експериментирай с моторни масла, оцет и олио, краве или овче мА’сло и подобни дивотии…
Ако стреляш много е добре да си намериш добър разтворител на олово и мед и да обръщаш специално внимание как чистиш патронника и вътре в цевта, смазването на механиката е ОК но патронника и цевта искат правилна поддръжка, нищо че говориме за късо.
Успех !

ПП: Питам от любопитство - твоят пищов идентичен ли е с този от снимката ?
Специално ме интересува да ли пина при серациите на блока е с дупка (roll pin) или е плътен ?
Да, рамата е алуминиева сплав.
Mil-Comm TW25B видях, че дават мостра от нея със Sig P226 Mk25 и е тяхната препоръка за грес, но всъщност нещо трудно я откривам. Предимно от САЩ или Австралия, което не е много ок.
Ти си писал, че се намира - ако може препоръка от къде, защото не го намирам почти никъде?
И да - към момента нямам намерение да експериментирам със свинска мас, маргарин, офффчо сиринйе или сметанки за кафе. TW25B е по-добре, пък на цвят го докарва на "Верея" кисело мляко.
Относно цевта и патронника е ясно, че изискват грижлива поддръжка.
Дяда ти hickok45, гледам разправя, че чисти обилно, само с Балистол, какъвто вече съм си набавил и направих бърза профилактика преди сефтосването в КОС-а.
П.П.: Да, снимката е напълно идентична с моя пистолет. Пина е с дупка. Прилагам реална снимка.
Ако разбирам правилно, то roll-pin е за предпочитане, защото поради редица причини се фиксира в дупката много по-добре от плътния, който може да се разхлаби с времето и да изпадне.