andrei p226 R написа:
LORDA написа:
Никога не съм бил фен на " ВД-40 "! За почистване и смазване ползвам предимно " Балистол " аз лично, а след почистването и едно мазило на " ЦР Спиид " за релсите на затворния блок, леглата на цевта и изобщо триещите се части.

Лорди, Подновиха ли ти разрешението за съхранение, носене и употреба лорде?
Питам, защото при вас в Пловдив е трудна работа.....
ППП заеби го тя ,,Балистол"...
Купи си от ВИП-а, във Вашия град Hoppes № 9 или по-силния Hoppes 9 semi-auto....
Това за чистенето...За мазане СиАр спийд си е ОК смазчица! Даже много читава смазчица...
Ама стига моля Ви се с този балистол...Имам такъв и го порзам....като универсален спрей...демек да се чете , че го ползвам както WD - 40!
Не съм фен на WD-то просто. Чистя си редовно оръжието, след всяка стрелба, така, че... нямам кой знае какви отлагания и нагари, за да ми е нужно нещо по-сериозно.
А относно разрешителното ми... спор няма, че в Плд положението е адски затегнато и зле, ама аз проблеми с тея неща не съм имал никога. Ти през година ли искаш да ми го презаверяват?

Последно преди малко над 2 години ми го презавериха за 5, точно около 20на дни, след, като влезе в сила новия закон. Така, че имам още близо 3 години. Аз да имаше свободни 3-4 к. лв. за прахосване... веднага бих си пуснал и 2ро разрешително. Проблеми с документите нямам, стига да има пари за новите придобивки, че никак не е евтино набелязаното.