Poseidon написа:
ама че двигателното масло е с налягане 3атм че условията са различни че требе маааалко образование да имаш в областта...айде бе!? масления филм е добър...ебати аргумента.....
Посейдоне, тук наистина като лаик по двигателите, те моля да обясниш какво имаш в предвид с това че двигателното масло е с налягане 3 атмосфери!? Къде е с това налагане, на разпределителният вал ли, на коляновият, по стените на ризите...???
Тук питам сериозно!
Сега, ще отговоря все пак на поста ти, в името на добрият дух!
Настрелът и интензивността на стрелба, която повечето форумни командоси тук правим, е толкова незначителен, че Глока и сух да го стреляме/стрелям, няма да му дотигнем ресурса на живот. Ако стреляме интензивно, постоянно, по хилади истрели месечно, да ще се нуждаем от хубава и правилна смазка. Тя ще удължи живота на пищова, ще подобри работата му, ние ще сме бързи по състезания и т.н..
Да, но ако сме такива 'потребители". Ако сме като всички останали, смятам че това са излишни пари за смазки, които може спокойно да изхарчим за патрони на стрелбището! Тези скъпи смазки не ни влизат в истинска нужда. Аз съм човек на логичният избор и действие, и съм избрал да мажа така. Не че нямам 10-20 лв за смазка. За мен тя няма смисъл. Нито ще усетя разликата, нито тя ще ми даде предимство...в седенето на дивана. Няма да зачеквам пак темата какво съдържат тея смазки...
В тоя ред на мисли, мазането с моторно масълце аз не виждам с какво би влошило работата на оръжието, или оксидацията му, или покритието му, или нещо по рамата....
Мисля че всеки четящ може сам да си прави сметка, и да реши какво да ползва и купува. Аз споделям моя опит, пък ако някой реши винаги може да пробва. Нищо няма да му стане!
Поздрави от Руси, да ти е пивко виното!
П.П. да не забравиш да обясниш за двигателя и 3те атмосфери!