Tachev написа:
Винаги съм се чудил, дали няма да стане да се намажат водачите на затвора с двигателно масло 10W40, примерно, а и все пак издържа на нагряване това масло, а и колко може да се нагрее точно там един пистолет, моя дори сега е смазан с такова масло, но не съм го пробвал на стрелбището още, съмняваме да има някакви проблеми, но някой ще каже ли дали е пробвал да маже оръжието с друго, а не с оръжейна смазка?
ВД-то малко редичко иде, а и се изпарява. Не че не става за мазане преди стрелба.
Аз ползвам за мазане двигателно 5-30 синтетика. Доста съм доволен. Не се разтича, не ми съхне с месеци, стои си там където е капнато. При стрелба от порядъка на 100-150 последователни изстрела не се забелязва разтичане, изпръскване, потъмняване, пушеци, миризми и останалите митове и легенди разказващи се за маслото...Всичко си стои все едно е намазано току що! За температурни режими на работа, натоварвания и тънкост на мазане няма да се задълбаваме, защото специалистите по тея теми са повече от притежателите на оръжие във форума!

П.П. Забравих да кажа, че при носене не полепват каквито и да е било болкуци или власинки от дрехи. Стои си чисто и бистро (в смисъл тънкият слой на който е разнесена капката)! Сякаш е правено нарочно да не събира и задържа боклуци, а те да се филтрират от масления филтър...