logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Дата и час: 01 Дек 2022, 18:41
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 04 Окт 2022, 07:26       Заглавие:  Що е то IPSC и има ли то почва у нас. Сътворението.
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар
Offline

Регистриран на: 12 Сеп 2006, 21:39
Мнения: 3928
Местоположение: Shooting range Proshooter
Първо да кажа - състезание ще има на 06.11.2022 :tu:
:danger:
Що е то IPSC (динамична) стрелба в БГ и имали то почва у нас. Сътворението.

УВОД

Скъпи приятели, от много време се каня да напиша няколко реда за началото на Динамичната стрелба (на която аз съм кръстник, но за това по-нататък) в България, и вашите коментарии в последните няколко седмици ме провокираха да започна.
Ще бъда максимално обективен и ще се опитам хронологично да подредя фактите, но от един момент нататък те се припокриват.
Истината е, че Динамичната стрелба в БГ има една майка и двама бащи. Майката е любовта и страстта към стрелбата и оръжията, а бащите сме двама – Методи Марков и Милен Димитров. И двамата независимо един от друг, по свой път, намираме и прегръщаме идеята за вкарването на спорта IPSC в България. Хронологично СК Ронин е учреден една година по-рано от НКПС Динамик, а БФДС я учредихме през 2005г. Ще започна с моята част, защото така ми е по-лесно и ще добавя това, което знам за Милен.
През далечната 2000г. в Стара Загора се запознах с покойният вече Франко Ораци, учредител и на СК Ронин, който беше собственик на Италианския оръжеен магазин в Ст.Загора и вносител на оръжие. Темите на разговор, както може да си представите, се въртяха около „железата” - малко на италиански, малко на български и английски. Там, за първи път видях списание „Арми и Тиро” в оригинал. Докато се дивяхме на лъскави и недостъпни за тогава красоти, попадахме в средните страници на снимки, на едни хора тичащи между едни паравани, стрелящи по някакви осмоъгълни картонени мишени, по метални мишени и някакви „махала”. Нямаше как да не ни направи впечатление. Франко започва да ни обяснява на дълго и на широко неща, които вие вече знаете повече от прекрасно за IPSC. Идеята остана да си отлежава, защото по това време, неща като оръжие за спортни цели, рилоудинг, барути, капси и куршуми бяха нещо немислимо, дори забранено и наказуемо съгласно НК.
В началото на 2002г. помолих Франко да ми донесе Устав или Правилник на италианците за IPSC, за добием представа може ли да се направи това в България, какви са изискванията, условията и т.н. От това се роди и идеята, една група хора и приятели стрелящи варианти на спортна стрелба с Макаровци, ТТ и тук-там ЧЗ75, че трябва да учредим Стрелкови клуб Ронин и в последствие Федерация, което се случи през месец ноември 2002г., а окончателното му вписване в Съда беше през м.април 2003г.
Между временно през 2002г. чрез Франко Ораци, внесох първото Танфолио - Лимитед Къстъм в България и то в калибър 9х21. Вноса беше през летище София и може да си представите, как се събра цялата Митница да гледа това чудо невиждано, в сребърния куфар с ключалка, с червена плюшена подплата, цялото от блестяща неръждавейка с двуредовите хромирани пълнители и алуминиеви капачки. С това оръжие реално започнах и практикуването на динамична стрелба. А как и станах кръстник?
В ОД на МВР Стара Загора имаше една прекрасна жена и приятел Йонка Георгиева, говорител на Дирекцията и журналист на свободна практика (загина трагично при катастрофа). Тя отразяваше успехите ни, с отбора на МВР по стрелба от полицейските състезания. В разговор с нея й разказах за идеята, показах и списанията и я попитах за мнение за името. Още помня милата и усмивка и как ни каза, бях с Бай Ставри-Сашо Господинов, „Абе момчета, тая приложна стрелба, къде ще я прилагате, по кафетата ли? Журналистите живи ще ви изядат. Измислете нещо друго, нещо което да ви отличава и характеризира”. За тези които не знаят, и тези които не се сещат или са забравили в онези години „гущера си режеше опашката” – поръчковите убийства по улиците бяха почти ежедневие.
Разглеждайки отново Устава на Италианската федерация името си дойде само – Federazione Italiana Tiro Dinamico Sportivo – Динамична стрелба. Много от вас се подвеждат по думата Динамична и влагат смисъл, които е различен от оригиналния превод – ПРИЛОЖНА. За това има и статични сцени, има стрелба със силна и слаба ръка, даже не е заложена достатъчно и т.н. След като имахме и името, започнахме да търсим начина, как да се направи спортна организация – Федерация по този нов за България спорт. Тук е момента да поясня, че нашият подход беше отвътре на вън, докато Милен започна по обратния път.
През м.ноември или декември 2003г. бях в София за Коледния турнир на МВР на стрелбище Гео Милев.
И тук съдбата се намеси точно на време и на място.
Отивайки към стрелбището, на бензиностанцията под нея случайно срещнах Иван Бързилов. Познавахме се от един оръжеен форум в Дир.бг и стрелби на Герена. Разказах му подробно идеята, обясних му какво представлява Динамичната стрелба. В един момент Иван ме погледна замислено и каза – „ Абе пич, ти знаеш ли, че там едни от вашите в МВР ще правят клуб по това. Виж ги на състезанието, били при баретите, единия се казва Боби”. И това беше първият контакт.
Още си спомням, както сега, как намерих Милен Димитров, Боби Николов и Димитър Жежев. Седяха си кротко на една пейка и чакаха да им дойде реда да стрелят. И в този момент се появих, с Танфолиото поставено в спийд машина Вега и директно им забих въпроса - Здравейте колеги, вие ли сте тия които ще правят клуб по IPSC? В Стара Загора имаме клуб по тая стрелба и имаме идея да правим Федерация." Сигурно минаха поне 10сек. преди някои от тях да реагира, докато ме оглеждаха. Не ме познаваха, защото тогава още не бях започнал да печеля състезанията в МВР.
Пръв се окопити Милен и обясни, че те са хората и действително знаят за IPSC и ще правят клуб. Разбрахме се, когато са готови да говорим. През април 2004г. е учреден и регистриран НКПС Динамик, от членовете на който в последствие се създадоха и доста от софийските клубове.
По отношение на Милен Димитров, това което знам е, че в периода 2002-2003г. е на мисия по линия на МВР в Косово, където чрез някакъв американец разбира за IPSC и осъществява контакт с Централата. Той регистрира IPSC-регион България, като заплаща от джоба си таксите за регион и членове и е първият Регионален Директор за България и Председател на Динамик. Това имах предвид, когато написах, че неговият подход е бил отвън на вътре.
ПЪРВОТО състезание - В края на 2003г. мисля че беше декември, на някакви стрелби на Герена, почти в края на състезанието към 18.30 Владо Николов от Пловдив идва в залата и вика - Пичове, на Фортуната едни момчета са направили състезание по IPSC. Айде като свършим тука да отидем да видим. Фортуната е закрито стрелбище (коридор) в мазето на часовникарския техникум в София. Милен и Боби бяха наредили някаква сценка, тип Класифайър, каквито се стреляха в първите години. Отидохме, гърмяхме до 23.00, защото след първата сцена предаредиха и някаква друга. Смад, пушък, но ... кеф. Резултатите ги изчисляваха само на хит фактор, по-късно разбрахме всички, че системата е друга, както я знаете сега, но тогава все още "откривахме топлата вода".
…………………………………… to be continued ………………………………………..

Надявам се , че ви е било интересно, че става ясно как започнахме преди 20 години и защо се боря нещата в този спорт да се случват по правилния начин, за да го запазим и продължим да му се радваме, защото го чувствам като част от мен. Във всяка една организация в определени моменти има залитания в една или друга посока, но важното е да не изтърваме правилния път. Не може и не трябва да има противопоставяне между стрелковите спортове, глупави сравнения, кой бил по-истински, по-лесен или по-труден. Лесна и евтина стрелба няма. Сините сливи, защо са червени, защото са зелени. Динамичната стрелба е приложна! ;) PDT_Armataz_01_22

_________________
one shot, one kill!!!
Double shots, double A :)

Произвеждам гилзи от цели патрони, с цел оформяне на дупки в неупотребявани мишени
Методи Марков
ipsc-ronin.com


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 04 Окт 2022, 08:08       Заглавие:  Re: Що е то IPSC и има ли то почва у нас. Сътворението.
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар
Offline

Регистриран на: 17 Апр 2007, 09:30
Мнения: 5578
Местоположение: Sofia
:tu:
Това е началото на романтичния период. Има още важни факти за отбелязване :-) Надявам се и Милен също да се включи тук и да разкаже, примерно, за дисковете с “гръцка музика” :D ;). За сега снимковия материал, а и някое друго мътно видео :D ще изчакат, защото има много разказване :tu:

_________________
Cocked and Locked, Ready to Rock! - MRSMITH
Светослав Костадинов, Динамик Армс

T-Class
ΜOΛΩΝ ΛΑΒΕ


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 04 Окт 2022, 08:21       Заглавие:  Re: Що е то IPSC и има ли то почва у нас. Сътворението.
 
Ветеран
Ветеран
Аватар
Offline

Регистриран на: 21 Сеп 2017, 07:47
Мнения: 908
Местоположение: София
hitman47 написа:
Първо да кажа - състезание ще има на 06.11.2022 :tu:
:danger: ...

Пренебрегвайки дългото и хубаво описание на сътворението на нашия любим спорт започвам с панически въпрос - чудесно е, че на 6.11 ще има състезание (каквото и да е то), но записаното в календара за 23.10 не се отменя, нали?

И да кажа - с нетърпение очакваме още спомени...

_________________
Бързо и сигурно в живота можеш да получиш само шамар зад врата.
За всичко останало са необходими време, търпение и работа!

Силата не е резултат от физическите ти възможности.
Тя идва от несломимата воля.


Иван Минчев НКПС "Динамик"


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 04 Окт 2022, 10:06       Заглавие:  Re: Що е то IPSC и има ли то почва у нас. Сътворението.
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар
Offline

Регистриран на: 12 Сеп 2006, 21:39
Мнения: 3928
Местоположение: Shooting range Proshooter
MolonLabe написа:
23.10 не се отменя, нали?

Отменя се!

_________________
one shot, one kill!!!
Double shots, double A :)

Произвеждам гилзи от цели патрони, с цел оформяне на дупки в неупотребявани мишени
Методи Марков
ipsc-ronin.com


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 04 Окт 2022, 10:14       Заглавие:  Re: Що е то IPSC и има ли то почва у нас. Сътворението.
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар
Offline

Регистриран на: 12 Сеп 2006, 21:39
Мнения: 3928
Местоположение: Shooting range Proshooter
Mr. Smith написа:
Има още важни факти за отбелязване

Мисля да го почна и да го оформя в нещо като книга, за създаването на ИПСЦ в България.
Има много нови момчета, които и идея си нямат през какво сме минали, за да има това в момента.
Нещата се приемат за даденост, а всъщност вървим по много тънък лед.
Има едни 10-15 имена в БФДС, които през годините по всякакъв начин са се борили, за да го има още този спорт.
И още се борим .....

_________________
one shot, one kill!!!
Double shots, double A :)

Произвеждам гилзи от цели патрони, с цел оформяне на дупки в неупотребявани мишени
Методи Марков
ipsc-ronin.com


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 04 Окт 2022, 13:14       Заглавие:  Re: Що е то IPSC и има ли то почва у нас. Сътворението.
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Offline

Регистриран на: 29 Юни 2006, 19:49
Мнения: 5358
Благодарност Мето и Милен (следва да се уточни, че все пак моят баща е Милен :D ) и че пред него на "изпит за безопасност" през 2004та година, си прибрах револвера със завъртане, както си го бях тренирал от дете, според всички правила на каубойски филм и най-добрите редове на Карл Май :armed:

Само Милен си знае какво му беше тогава (и на моя съдия Красен Илиев)

_________________
https://www.facebook.com/Alex-Koussev-I ... 120281732/
NOT A LUCKY ALPHA


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 04 Окт 2022, 19:29       Заглавие:  Re: Що е то IPSC и има ли то почва у нас. Сътворението.
 
Снайперист
Снайперист
Аватар
Offline

Регистриран на: 21 Май 2008, 20:19
Мнения: 498
Местоположение: Pleven
Да, доколкото си спомням тогава с Милен обсъждахме създаването на клуб по приложна стрелба (тогава не беше възприето още да се нарича динамична) в една сръбска кръчма "Бели двор" край Прищина.

Изпратено от моят M2101K9G с помощта на Tapatalk

_________________
Венцислав Б.Богданов
www.9mm.dir.bg


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 20 Окт 2022, 10:29       Заглавие:  Re: Що е то IPSC и има ли то почва у нас. Сътворението.
 
Снайперист
Снайперист
Offline

Регистриран на: 26 Мар 2013, 12:31
Мнения: 261
Благодаря и Поклон за създателите на този толкова красив войнски спорт игра!
Благодаря Мето и Милен и на всеки друг допринесъл да го има в България IPSC!
Осъзнавам, че не бях примерен състезател и шута в мен ви е обиждал... за което моля за Прошка! Иронията ми е била нужна в играта на забавление стреса и тревоги да забравя и потисна...
Играта е страхотна и дава много: дисциплина, уважение, баланс, сила, скорост, мислене рационално... много...
не слъчайно сме набори 1976

Има идея добра от вас посята, още я мъдря че е голяма и всеки състезател, клуб и най вече Родина ще е добра и нужна! Кога я оформя ще ви я предложа, още в главата ми се мъти...
Тогава ще помоля, всеки своето его и обида да загърби, както е дребните еснафски маниери...

Прощка моля от всички ви осъзната!
Длъжни сме този завет да продължим и развием! що мога ще помогна, от всички вас получих много, то в мен бе и ще ви го върна ако добро и чисто!
Корист няма Господа!

_________________
Иван Цачев
Ivan TSachev

СК Bullet гр. София

Tanfoglio Stock II Xtreme 9X19
SAR M9F 7.62X39
SIG 516 Patrol cal.223 Rem.
Glock 43X 9X19
Benelli M2 Practical 12/76


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 10 Ное 2022, 03:05       Заглавие:  Re: Що е то IPSC и има ли то почва у нас. Сътворението.
 
Снайперист
Снайперист
Offline

Регистриран на: 26 Мар 2013, 12:31
Мнения: 261
Здравежелая на всички!
Отдавна мисля един 

Проекто Закон за Стрелковите спортове и интеграция с военните полигони

то е просто не е сложно, но много потребно Родолюбиво и за спорта ни любим потребен
Полигоните военни де са със статут на стрелбища ние любителите на различни спортове и федерации:БФДС, Т-Клас, Спортна стрелба, ЛОВ и други нови де ще говорим долу...да можем да използваме безплатно, безвъзмездно и състезания да правим на по тях както и международни такива.Ще ги изградим по всички наредби за стрелбищата за безопасност и отцепки ще изградим безплатно. Както казва по народно: "с прадня боя ще направим..."Т.е. просто Гумите разни де се плащат да се депонират или горят ще използваме за градивен материал, като средствата ще трябва да бъдат достатъчни да се редят по план. одобрен от всички федерации заинтересовани и военни, така че да е универсално а място има за всички... само хора няма((( а ние душите, де обичаме да стреляме няма къде да стреляме... Това разбира се закони в МОСВ екологични норми треба всяка да се спази но подчинена на Идеята за Родолюбието и спорта. Щот утре ако наша една единствена Родина Майка България посмее някой да нападне... наш Дълг е дори кръвта си да дем Рода си Български да защетим Достойно с Чест. Затуй ние по потребно в мирно време в игри спортни и състезания достойни ние нашите стрелкови умения да, Това Изкуство на Стрелбата да развиваме...но сега по ред, че хем е просто хем е редно всяко да се каже:
1. Клетва пред Родината Република България всеки да положи щом стъпи за първи път на полигона. Да се закълне тържествено церемониално пред знамето, клетвата на глас с Душа да положи и подпис. На Всеки полигон Знаме Българско треба да има. Химна да звучи! Туй е много важно, щот е редно кой войнски умения да стреля ще развива да се е заклел, че в служба на Родината България ще бъде дори кръвта си да се наложи да пролее. Клетвата да бъде тъй както ние сме се клели като войни, та ако може и по добре! Аз, долуподписаният, се кълна пред Всемогущия Бог, че призован на служба в частите на Българската земска войска, ще служа честно и усърдно, изпълнявайки заповедите на началниците си и няма да напускам своята част, докато не получа разрешение да се завърна у дома. В свидетелство на което целувам думите и знамето на Република България. Заклех се!

2. С това да стане и член на военен спортен клуб към който под управление е полигона и да се води там на отчет военен, освен във цивилния си спортен клуб към федерация разна. 3. Да се слушат и четат лекции исторически за дойните български битки като: Дойран, Одрин, Сливница, Шипка, Добрич... безчет... Както и Български Юнаци, Генерали, Царе, Капитани Майори, войници, войни Български с Чест и Памет
Туй горното 3ри е МНОГО ВАЖНО, щот мене много ме боли, че виждам жертви отровени са много другари по чужда пропаганда, и забравили са свойта Свята Клетва пред знаме Едно БЪЛГАРСКОТО! че безродници много се народиха и ми е болно, че няма да имам другари с кой войска да съберем и Родината България да защитим ако потреба. Да ни пази БОГ! Също и младежта де стреля по компютърни игри е хубаво пушка да хване.. и да се научи как съществува Българския Род, че не станало с гей паради и пацифист всякакви лъжливи...  Туй горното да важи ва Мъже и за Жени всяка възраст стига да е грамотен. 4. Спорта в основата си мисля е военното им приложение в мирно време. да не ги изброявам, според мен всеки даже шаха...5. Най хубавата част е, че пари няма да требат много: В моята родина България има много боклук, на нас специално гуми всякакви ни требат, но ще плащат фирмите колкото е нужно да се наредят по план предварително одобрен за всеки спорт, за да е универсално и по Фън Шуй де му викат японците... т.е. енергията в баланс да се лее... Мисля 4м височина е хубаво да има, за да няма инцидент, тъй хем повече гума ще треба хем повече пари ще платят боклучарите. Само да вмъкна, че ако не се нареди първия камион друг да не се приема и кара, че ще е срамота туй свято дело в депо боклук да превърнем... Като се наредят по с пръст от обратен изкоп де пак артък идва... Туй ние де по чужбина да стреляме сме видели ив Гръцко и Сръбско, Унгарско, Чешко... що при нази да не като по странство не виждам причина...6. проекта трябва да е много прост и смислен, за всеки спорт и федерация различни групи спортисти състезатели да е, както и за състезания национални, между народни.Той Краси Михтиев на добре знае. Щот много труд и състезания Чудесни по Беляковец ни прави Душата, ние помним. И дори помня 2012 Международно Голямо Еврпойско Карабина стори... Той много може да помогне хем Беляковец де са го обидили дълбоко да се извинят, че го виждам болка има голяма в Душата му. де труг пари и Душа е вложил, а са го прогонили... незаслужено...Затуй и треба да е ЗАКОН над разни началници, министри времени...Щот това е РОДОЛЮБИВА тема по голяма от всеки!Тук в Парламента партийност няма!Кой е родоотстъпник ще го видим!Кой родина спорта не обича в Мир, кой знае къде ще е по Война... Да ни пази БОГ!
7. Туй както разбрахме пари от Държавата ни мила де всеки я е крал... не щеме... ние как може ще го сторим, кой с каквото може... щот ние хем спорта си обичаме хем Родината България.Не щеме много само време в мир, в игри да можем свободно да се учим и да учим да стреляме, че туй учение цял живот се учи... и пак неможе да се научи, а треба да се предава на поколения и да се развива...ази сред нас знам Някой майстори Големи таланти де ще са Учители Треньори...
8. За безопасността е много важно! Че туй свято дело в Мир с кръв да не изцапаме. Всяка федерация има ред изпит за безопасност и треньори учители. Млад неопитен без треньор да не се допуска. Кой вече стар не по възраст а по знание и глава, може и сам... Кръв не бива да се допуска!
9. Сега ние ще поискаме, малко от Армия и Полиция, но от сърце! Има едни патрини стари де са ви непотребни, вие след време нещо ги прайте, та ние тях щеме да ни дарите с вази да ги стреляме за спорта, щот ние и с вази рамо до рамо ако се наложи Родината България ще браним! Затуй ни ги дарете, ни под учет и спортен план, ще ги стреляме на полигона. Навън няма да излизат. Тъй всеки патрон непотребен за вас ние ще го превърнем в капак занеие в наши спорт така красив на Чисто Съзнание и Душа на Войн! на нас всеки балибър ни е интересен: но най вече: 9х19, 5.56, 7.62, 22 и снайперски неги знам още...дано да ги науча ама както чух  Иван Бързилов как срамно ми говори по телефона надали. Как сам не се усеща ми е чудно... ма е грозно и непристойно! ама той си знае... само дано туй дело да не спъне! Че е Големо и Чисто не е некое еснафско както е видно!
10. тука явно ще е потребно всяка служба де Родината брани да вземе отношение! Че става дума за оръжие и стелково майсторство. Да има подбор и одобрение на всеки, че да не се маскарим без да щеме!
11. Освен стрелба ще е нужно и аксиоманата: Здрав дух здраво тело! да се спази, затуй лостове, успоредки пудувки, чукове, за гимнастика да има както и боксови чували... всеко ко е нужно за спорта и за боя ще влези в действие...
12. Отчет ще бъде нужен за Душите де спортни бойни умения практикуват: Регистрация, Отчет, протоколи по образец, де служба КОС и т.н. им е нужно
13. Изпит за безопасно да се води най отговорно! Без преписване, че тук грешки се допускат. Да не се срамиме зорлем! Деклараций освен Клетвата в началото!
само да напомня над партийно над личностно! че всеки днес го има утре... Ама Родината ни България треба да я ИМА во ВЕКИ!
14. Сега тука малко научна фантастика ма не съвсем:На тези полигони е добре и игри и състезания Чудесни децата, пък били и по големи, че и от мене))) кога не се стреля, да играят с Дронове летящи и Танкове малки. Да имат връзка координация, картина ,звук локация, в отбори стратегически да играят. Тук може Иновативна индустрия на шия военно промишлен комплекс да развие. Координационни връзки, снимки разузнавателни с локации, наземни и въздушни, защо не и подземни... анализ на данните общ... да могат освен да следят и да носят смърт на врагът, взрив, ракета, огнестрелно... аз тука пари бих вложил, че сме нация техническа и древни войни! а люде малко, по добре колела крила на батерии, пък и слънце има и то енергия дава... много играчки ефективни умни но и смъртоносни могат да се сторят, де всеки що игра на компютърни игри стратегии разни може да управлява, че и групи по тактики разни... тук и устройства за гори по дървета могат да се приучат... Ние така врагът далеч ще държим и кръв няма да леем, че сме малко ние. Народ не устан от тези пусти ЛЪЖИ!
та тъй ази мисля отдавна да ви го напиша!Сега някой ми казват, че си плискам у легеня))) както е видно са прави)))не им се сърдя, даже ме забавляват. Само съжалявам, че с мен не си играят у легеня голям)))
Тук още може да се мисли и развие Важно, по важно е да се почне...
каня всички: Българска Армия, МВР,  Служби всякакви...
БФДС, Т-Клас, ЛОВНИ Дружества, Спортна Стрелба, да вземат отношение и заявят интерес и мнение особено претенции...
Дал БОГ всинцани Добро в Здраве и Любов!

_________________
Иван Цачев
Ivan TSachev

СК Bullet гр. София

Tanfoglio Stock II Xtreme 9X19
SAR M9F 7.62X39
SIG 516 Patrol cal.223 Rem.
Glock 43X 9X19
Benelli M2 Practical 12/76


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: rider, scubaval и 2 госта 
Иди на:  

Powered by phpBB © 2020 TheGunMan
This forum is operated and maintened by Stanislav Georgiev - Owner/Administrator, Jordan Cholakov - Adminstrator/Editor and Rossen Hristov - Graphic Designer/Potographer