Аз изказвам публично благодарности към съдийския екип, който въпреки тежката жега съумя да си свърши съвестно задълженията.
Към всички, които не успяха да завършат състезанието искам да им припомня, че нашата най - голяма отговорност е безопасността. Ние не сме дошли да ви пречим и тормозим(ако някой го усеща така, мисля че е в голяма грешка), а да си вършим работата, а именно да съблюдаваме спазването на правилника. Всички знаете, че на начинаещи състезатели винаги сме оказвали съдействие и всеки от нас е правил компромиси, но на състезания от по - нисък ранг. На трето ниво, още повече, на държавния ни шампионат, такива са недопустими!
Вчера станаха две случки, които въпреки дългия ми съдийски опит(не само в България) и още по дългия на Краси Михтиев и на други колеги, не бяхме виждали, а именно да се обиждат тежко колеги. Такова поведение е недопустимо! Повечето от вас станаха свидетели на дългата ни разправия със състезател, който въпреки всичките ни опити, не успяхме да успокоим. Без да изпадам в подробности обаче искам да отбележа, че същият неколкократно отказва да изпълни преки команди на РО на сцената. Това също е безпрецедентно и попада директно в секция 10.6 от правилника!
Искам да напомня, че всеки състезател, който бъде дисквалифициран има право да подаде жалба в рамките на 1 час от случая, след което се свиква арбитражна комисия от трима съдии, които разглеждат молбата и вземат крайно решение. Също така искам да припомня, че съществува дисциплинарна комисия, чието задължение е да следи за уронване престижа на любимия ни спорт и в чиито пълномощия е да изготви становище, чрез което се отнемат състезателни права за определен период.
Благодарности и към организатора, въпреки всичките му кусури

Методи, на всички ни е много хубаво като си обикновен състезател, а не Мач Директор
Оценяваме работата, която си свършил, благодарим