Suhoi27 написа:
направих няколко опита с барут Swiss RS40...не можах да намеря Вихта 130...По някаква причина пушката ми харесва 55грейна Хорнади SP SX. Постигнах група около 1/2 МОА на 100м. при заряд 22.5грейна и скорости (4С, 700м.) 800 м/с. По-големите заряди значително разшириха групата.
Опитах и същият барут с Хорнади BTHP 75 грейна, 22грейна, 790 м/с....имах някакви надежди,но групата не беше ок. Може би трябва по-бавен барут?
Мисля да пробвам със Сиера 69 гр.
Гилзите са Селерки.
Идеята ми е да имам добър боеприпас за 70-250м дистанция. Идеи и препоръки са ми нужни, ниска цена- не

Пушката е Сиг М400,16, 1/7
това са много ниски скорости за 55грн и 16 инча
трябва да търсиш над 900м/с скорост, даже 930-950м/с
даже, ще има неизгорял барут и много карбон/сажди, които могат дори да блокират работата на BCG, особено ако сложиш супресор, на 20 изстрела може да блокира BCG
обикновено добрите групи се получават при ДМТ и/или ГМТ на цевта
като почнеш да вдигаш зарядите, ще намериш нова Мъртва точка на дулото на цевта, където ще има също добра групираност
но определено 55 грн не е за стъпки 1:7 1:8 .. за да стабилизираш 55 грн трябва стъпка 1:12
освен това и влагането .. полета до нарезите също има проблем, ако изтеглиш напред куршума - държи се слабо в шийката
на 100 метра - може да имаш някакви резултати с 55 грн и твоята стъпка .. но на 200-300метра няма да е така, да не говорим за 400-500метра
та какви са ти задачите за релоада?
за какви цели релоадваш? - за точност на 100м?
какви скорости очакваш/търсиш